Nieuw camera-incident Theo Maassen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nieuw camera-incident Theo Maassen

Origineel! Nu met video-camera.

0

Reacties (21)

#1 Obscura

Theo Maassen is echt niet goed bij zijn hoofd aan het geraken. Het persvrijheid voor en vriheid van meningsuiting na, ook volgens hem, maar ondertussen geeft hij het ‘goede voorbeeld’ door camera’s te slopen en leeg te roven.

Echt schan-da-lig..!

#2 bougeluk

@ topic: orgineel! Nu met (video) camera. camera is tog kapot

#3 Jay

@1, och, ik weet niet. Er staat niet zoveel informatie in het artikel, dus het is wat lastig oordelen. Had dat camerateam hem bijvoorbeeld netjes gevraagd of hij het bezwaarlijk vond gefilmd te worden?

Heeft Theo direct gehandeld of heeft hij ze eerst verzocht te stoppen?

#4 pedro

Imho heeft Theo groot gelijk. Persvrijheid is iets anders dan de vrijheid om anderen lastig te vallen. Foto´s maken tijdens een besloten voorstelling, waarbij het maken van foto´s is verboden, heeft niks met persvrijheid of vrijheid van meningsuiting te maken. En iemand stalken heeft ook niets met persvrijheid te maken.

#5 Domino

Nog nooit van deze Theo gehoord… vóór deze incidenten. Die fotografe had toestemming, dus dat wordt al dokken voor hem. Het lijkt me een te heet gebakerd type voor iemand die aan cabaret doet.

Als hij tapes uit camara’s gaat rukken is dat ook al een aanwijzing dat hij de controle over zichzelf kwijt is geraakt. Loopt zijn programma wel goed?

Het lijkt me niet iemand waar om te lachen is. Wel om mee te spotten.

#6 pedro

@Domino: De fotografe had helemaal geen toestemming van Theo en de festivalorganisatie heeft Theo toegezegd, dat er niet gefotografeerd mocht worden tijdens de voorstelling. De festivalorganisatie heeft toegegeven aan de fotografe abusievelijk wel toestemming te hebben verleend om te fotograferen. Dat kun je Theo dus niet verwijten, want die wist niets van die afspraak af. Die wist alleen dat er niet gefotografeerd mocht worden. En dokken doet hij toch ook al, nadat hij hoorde, dat de festivalorganisatie de fotografe wel toestemming had gegeven. Die 15.000 euro schudt hij zo uit zijn zak, dus je bezorgdheid over hoe goed zijn programma´s lopen is onnodig, hoor.

Vrijwel iedere echte Nederlander kent hem wel, maar als jij hem nog niet kent, kan ik jou niet aanraden om naar hem te gaan kijken of naar hem te gaan luisteren. Hij is voor jou veel te links. Slecht voor je gezondheid.

Vind je het trouwens wel een goede zaak om met iemand, waarvan je eerst schrijft nog nooit gehoord te hebben, dus zonder iets van hem te weten, te gaan lopen spotten op basis van een enkel berichtje, waarvan je de achtergrond ook niet eens kent? Ik zou bijna denken, dat je iemand bent, die heel gemakkelijk vooroordelen heeft.

PS: heetgebakerdheid is een pre voor cabaret, imho. Het meest wordt gelachen om cabaretiers, die veinzen zich kwaad te maken, of we het nu hebben over André van Duin (mag je die bekkentrekker eigenlijk wel cabaretier noemen?) hebben, die kwaad wordt op Frans van Duschoten, of over John Cleese in de Parrot Sketch.

#7 Domino

In 1999 toonde hij zijn geslachtsdeel aan een reclamekaravaan van BEN in Eindhoven, om vervolgens de stekkers uit de geluidsinstallatie van de wagen te trekken.

In 2000 betastte hij een vrouw, die te laat de zaal binnenkwam, tijdens een scène over vingeren, op het podium[12]. Hij werd hiervoor veroordeeld tot een boete van duizend gulden, met 1500 gulden voorwaardelijke straf.

Maassen verbaasde vervolgens vriend en vijand toen hij op 16 maart 2001 in een uitzending van Studio Sport de UEFA-cup die PSV won in 1978 in zijn bezit bleek te hebben.[15]. Hij overhandigde de beker, die hij ontvreemdde tijdens de opnames van All Stars, aan medegast Stan Valckx. PSV kon de grap niet waarderen en deed aangifte, wat Maassen op een taakstraf kwam te staan.

Met de hartelijke dank aan Wiki. Meneer heeft zo zijn doorlopende probleempjes en inderdaad, pas weer in 2009 een eigen show. Hij mag wel oppassen niet al teveel meer negatief in het nieuws te komen….. lijkt me een ruziezoekertje en verzamelaar van misplaatste grappen.

Neuk het systeem!

#8 Paul

Welke komieken raad u ons aan, Domino?

#9 pedro

Ik zei toch al dat het niks voor jou was, domino. Beetje eigenwijs? Toch nazoeken. En u daarna toch opwinden over allerlei futiliteiten (nou ja, op eentje na, waar hij idd te ver ging en waar hij dan ook voor bestraft is). En ik had u nog wel gewaarschuwd. Past u toch op uw hart! Als ik u was zou ik zeker de site van Theo niet bezoeken.

#10 Obscura

Een fotografe die foto’s maakt tijdens een besloten voorstelling kan natuurlijk ook gevraagd worden om in overleg te treden met de organisatie, om alzo te horen te krijgen dat Theo Maassen heeft afgedwongen dat er geen foto’s tijdens zijn voorstelling gemaakt mogen worden.
Het is van den pot gerukt om de camera te pakken en op de grond te gooien. Dat gaat alle proporties te buiten.

Met zijn actie laat hij zien dat je geen enkel respect hoeft te hebben voor mensen die gewoon hun beroep staan uit te oefenen. En dat je dan dus zomaar spullen mag slopen of wegnemen, zonder eerst te waarschuwen. En dan ook nog achteraf sorry zeggen. Lekker makkelijk. Maar ondertussen is er wel een helder signaal de wereld ingegaan: als het je niet bevalt, dan sloop je de boel.

Dat voor dit gedrag enig begrip wordt opgebracht door bovenstaande reageerders dan vind ik dat bijna net zo stompzinnig als de actie zelf.

#11 Domino

Als iemand iets zegt dat je niet bevalt vermoord je hem (Volkert van der Graaf, Mohammed Bouyeri) en als iemand iets doet wat je niet zint maak je zijn spullen kapot (Theo Maassen). Moet allemaal kunnen in Allochtonië.

#12 Eurocraat

Toch voornamelijk autochtonie, gezien de voorbeelden die je aanhaalt.

#13 Domino

@8 De leuke. Helaas zijn ze bijna allemaal dood, gestorven van ouderdom of der dagen zat zijnde. Het is wel een beetje vragen naar de bekende weg….

#14 Domino

Autochtonië is passé.

#15 pedro

@10: de fotografe had ook aan Theo kunnen vragen, of hij bezwaar had tegen het maken van foto´s onder zijn besloten voorstelling. De fotografe was blijkbaar de enige in de zaal, die niet wist, dat er geen foto´s gemaakt mochten worden. Ze had ook niet gehoord, dat Jan-Jaap van der Wal in de aankondiging van Theo nog had gezegd, dat er niet gefotografeerd mocht worden, zoals door andere bezoekers van de voorstelling wordt verklaard, en die die aankondiging wel hebben gehoord. O wacht, nee, ze had toestemming van de organisatie… Dan telt de mening van Maassen natuurlijk niet meer mee. Dan is het niet meer respectloos om ongevraagd toch foto´s te gaan maken, maar is het wel respectloos, als Theo daar op zijn eigen lekker onbehouwen manier op reageert. Mevrouw de fotografe had dat ook kunnen weten. Ik neem tenminste aan, dat zij Theo Maassen wel kende voordat ze naar zijn voorstelling ging.

Mijn begrip voor Theo zou wel wat minder zijn, als hij niet gewoon de schade zou vergoeden. Hij gaat wel eens over het randje, maar neemt daar ook gewoon zijn verantwoordelijkheid voor. We doen allemaal wel eens wat doms.

Wat mij echter het meest opvalt aan de mensen, die totaal geen begrip voor Theo hebben, is, dat zij zich bijzonder druk maken over een kapotte camera, die door de vernieler zelf gewoon vergoed wordt, maar er geen enkel probleem mee hebben om een mens de grond in te stampen.

Ik denk overigens niet, dat jullie mening Theo ook maar iets kan schelen. Die lacht zich, net als ik, waarschijnlijk rot om die aangebrande reacties. Dus kom op jongens, gooi er nog eens wat tegen aan. Ik houd wel van zijn grappen en lig bij zijn volgend show helemaal dubbel, als hij jullie reacties als inspiratiebron gebruikt.

#16 pedro

@11: geweldig. Ik wordt op mijn wenken bediend. Balthazar Gerards, Volkert van der Graaf, Mohammed Bouyeri, Theo Maassen. Volkomen logisch rijtje.

@14: autochtonië passé? En die komieken van jou dan? Je moet wel een beetje met je tijd meegaan. De jaren 50 liggen al lang achter ons. Ah. Louis Davids, Snip en Snap, Al Jolson. Die goeie ouwe tijd.

#17 Jay

@10 Een fotografe die foto’s maakt tijdens een besloten voorstelling kan natuurlijk ook gevraagd worden om in overleg te treden met de organisatie, om alzo te horen te krijgen dat Theo Maassen heeft afgedwongen dat er geen foto’s tijdens zijn voorstelling gemaakt mogen worden.
Dat was ook gebeurd. De organisatie heeft een fout gemaakt door Maassen te beloven dat er geen toestemming voor foto’s verleend zou worden en vervolgens de fotografe alsnog wel toestemming te geven. Maassen was dus in de veronderstelling dat de fotografe opzettelijk het verbod negeerde danwel geen toestemming had gevraagd. Al met al is de camera stuksmijten nog steeds wat extreem, maar ik kan me wel voorstellen dat je in die situatie wel even pislink wordt.

#18 Jay

@10 Met zijn actie laat hij zien dat je geen enkel respect hoeft te hebben voor mensen die gewoon hun beroep staan uit te oefenen.

Maassen was in de veronderstelling dat zij niet gewoon haar beroep aan het uitoefenen was maar hondsbrutaal, zonder respect voor de manier waarop hij als cabaratier zijn beroept uitoefent, zonder toestemming foto’s aan het nemen was.

En dat je dan dus zomaar spullen mag slopen of wegnemen, zonder eerst te waarschuwen. En dan ook nog achteraf sorry zeggen. Lekker makkelijk.

Hij heeft dus wel gewaarschuwd door de organisatie van tevoren duidelijk te maken dat er geen foto’s genomen mochten worden.

En wat het ‘lekker makkelijk’ van die excuses betreft: dat valt dus ook wel mee/tegen. Die camera was een duur ding (15.000 euro) en Maassen heeft toegezegd dat te vergoeden.

Maar ondertussen is er wel een helder signaal de wereld ingegaan: als het je niet bevalt, dan sloop je de boel.

Gek, het heldere signaal dat ik eruit opmaak is dat als je denkt regels aan je laars te kunnen lappen je soms op de blaren moet zitten (ook al was het in dit geval niet terecht).

#19 Domino

Kortom als je iemand leuk vindt, mag hij ook voor Eigen Rechter spelen en als je hem niet leuk vindt gelden de oude regels.

Dit nieuwe rechtssysteem wordt al in tal van landen nageleefd, naar het zich aan laat zien is dat geen verbetering in die landen.

#20 bougeluk

wauw, dit kan egt niet, zelfs vor een dom(in/b)o
@5 `Nog nooit van deze Theo gehoord…’

en @7 de hele cv van dezelfde theo opdreunen

#21 pedro

@19: Afgelopen weekend speelde mijn kleinzoon (3 jaar) ook voor eigen rechter. Toen hij een snoepje wilde en het niet mocht hebben, gooide hij zijn glas limonade om. Welke straf staat er op die misdaad, domino? Ik ben bang, dat ik mijn kleinzoon niet voldoende gestraft heb voor deze misdaad. Ik dacht, dat ik het met een standje en een vergoeding voor het kapotte glas uit het zakgeld, dat hij van mij krijgt, af kon doen, maar na jouw bijdragen snap ik, dat ik hem daar niet mee weg kan laten komen. Moet ik nu naar de politie om hem aan te geven? Ik vind mijn kleinzoon leuk, helaas.

En hoe weet jij of je Theo leuk of niet leuk vindt? Je hebt zelf gezegd, dat je hem niet kent. Maar ook als je hem niet leuk vindt, mag je gewoon de omstandigheden, waaronder iets gebeurt, en de persoonlijke eigenschappen van de dader mee rekenen in je oordeel, hoor, do. Dat doet een rechter ook. Het is juist een kenmerk van het door jou aangehaalde rechtssysteem, dat dat niet gebeurt. Als jij dus doof blijft voor de omstandigheden, waaronder Theo dit heeft gedaan, en voor de al genomen stappen om de fotografe te vergoeden, ben jij blijkbaar een aanhanger van het ´eigen-rechter´ systeem en spreek jij je oordeel over Theo hier uit, zonder hem te kennen en zonder met de omstandigheden rekening te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*