Neerwaartse jaloezie

En bovendien geen enkel probleem met ordinaire corruptie:

Zo begripvol als de VVD-top aanvankelijk was jegens Verheijen, zo streng zijn de liberalen als het om bijstandgerechtigden gaat. De VVD wil als enige partij niets weten van aanpassing van de Fraudewet, de wet die tot hoge boetes leidt wanneer formulieren niet helemaal correct zijn ingevuld, vaak door schuld van de uitkeringsinstantie zelf.

Het is een klassiek voorbeeld van ‘neerwaartse jaloezie’: die uitkeringstrekkers hebben het veel te goed, vinden veel VVD’ers klaarblijkelijk, terwijl ze zich onbegrepen wanen in hun ijver om de ‘BV Nederland’ er weer bovenop te helpen.

Open waanlink

 1. 1

  Nee, ik denk dat het geen neerwaartse jaloezie is, maar meer een gevalletje afleiding en uitspelen. De middenklasse wordt voorgehouden dat de onderkant allemaal bestaat uit uitvreters die hun zuurverdiende belastinggeld gratis opmaken, zodat de middenklasse de onderkant als oorzaak van hun problemen ziet. Terwijl de echte graaiers aan de top zitten. Verdeel en heers, en wijs 1 groep als scapegoat aan. Werkt altijd.

 2. 2

  Helaas voor de VVD zie ik politici ook als een vorm van steuntrekkers, want als politici echt wat zouden kunnen dan hadden ze hun zakken wel gevuld in het bedrijfsleven, daar valt veel meer te verdienen.

 3. 4

  @3: Nogmaals, het is niet een kwestie van genoegen nemen maar gewoon geen keus hebben, de mensen die dat krijgen (let wel krijgen, niet verdienen) komen gewoon nergens anders aan de bak, dat is dus ook een verkapte vorm van steuntrekken.

 4. 5

  @2: Helaas voor Bolke zijn veel politici ex top managers die alleen maar de politiek in geschopt worden als “Lobbypop”. Om nog maar te zwijgen van opstapjes die Politici gebruiken als ze nog niet uit het bedrijfs leven komen.

 5. 6

  @5: omdat ze gewogen en te licht zijn bevonden voor het bedrijfsleven, of had je gedacht dat Markje het wel tot CEO van unilever had kunnen schoppen, daggut dus niet he.

 6. 9

  Religieuze fundamentalisten, kijkend naar de anderen: hoe kunnen ze zonder onze god gelukkig zijn? Laten we ze een kop kleiner maken!

  Marktfundamentalisten, kijkend naar de anderen: hoe kunnen ze zonder ons geld gelukkig zijn? Laten we ze het leven zuur maken!

  (maar verder eens met @1)

 7. 10

  Luigi Prins! Die lul heeft ook de politici van Zwanenburg en Haarlem in zijn zak. Dat treinstation halfweg/zwanenburg is er omdat hij daar druk op heeft gezet. Aan de overkant van de snelweg wil hij namelijk een ultra-outlet (supermall) realiseren.

  Hij heeft haarlem een oor aangenaaid door een kerk bij de Raaks (ter waarde van ongeveer 2 miljoen) te ruilen tegen het terrein van het oude gemeentelijke waterleiding bedrijf (meerdere hectaren in bloemendaal met nu nog geen bouwvergunningen, maar over 5 jaar wel). Of had hij de wethouder Cassee (ik geloof d66) in zijn zak? En liet de gemeente zich gewillig nemen?Dezelfde wethouder is vorig jaar geroyeerd omdat hij betrapt werd op het geven van 95% korting op allerlei kosten voor grote vastgoed bedrijven.

  Ja, Luigi Prins, dezelfde lul die Haarlem beroofde van haar enige professionele oefenruimte en diezelfde ruimte tot op heden leeg heeft staan. Zodat HOS BV – die nodig eens moet worden doorgelicht vanwege duistere praktijken- zijn zaakjes daar ongestoord kan uitvoeren.

  Luigi fucking prins, die zijn woonhuis als een grote “fuck you” in de achtertuin van het gemeentehuis in Bloemendaal gebouwd heeft -zonder ooit een vergunning aan te vragen- op een terrein wat geen woonbestemming had.

  Dezelfde Luigi Prins die met zijn handen net even te diep in de witwaspraktijken van de Taxi Centrale Amsterdam gestoken heeft om zijn vingers helemaal schoon te houden van de poep.

  De Luigi Prins die contact onderhield met het koninklijk huis en rommelt met short-stay constructies in Amsterdam en zijn bedrijven zo structureert dat het wel heel gemakkelijk wordt om faillissementsfraude te plegen.

  En nu noem ik alleen de dingen waar bewijzen voor te vinden zijn, laat staan alle andere zooi die hij geflikt heeft. Voor elk van de dingen die ik net genoemd heb, zou een niet-rijk persoon al vaak genoeg door de mand gevallen zijn (behalve de oefenruimte, maar daar heb ik gewoon persoonlijke haat over).
  Nederland is wat dat aangaat net een bananenrepubliek: Hoe meer centjes, hoe minder de regels voor je gelden.

  Natuurlijk moeten corrupte politici aangepakt worden, maar het zijn de vastgoedmagnaten en groot-poenbezitters die het echte kwaad doen geschieden. Het zijn mensen zoals Prins, de witte-boorden criminelen, die het meer dan verdienen om een decenniumpje weg te rotten in een cel.

 8. 11

  ja het is jammer dat de vvd nu alle schijn tegen zich heeft, iedereen onder een vergrootglas ligt en elke fles wijn begint te tellen.
  het probleem van collusie en machtsmisbruik is zo veel groter:

  klein landje, dat nederland.
  vreselijk. ik snap niet waarom we nietallemaal ergens anders gaan wonen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren