Neelie Kroes krijgt een SMS’je…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Siquo

Nogal overtrokken van mw. Kroes, de tekst dekt de lading precies. Dat zij er een toon in leest die haar niet aanstaat staat los van de boodschap.

#2 richard

Ik las er precies het zelfde in als Neelie. Niet het internet-gebruik is gelimiteerd, de rekening is gelimiteerd. Het SMS’je is misleidend.

#3 Siquo

Als je over je rekening-limiet gaat krijg je anders ook geen internet meer: effectief hetzelfde.

#4 Bismarck

Ik lees precies wat de EU de telefoonaanbieders hebben opgedragen. Limiteer het internet-gebruik (tot €50), tenzij je belt met 0800-nogwat en toestemming geeft voor meer.

Het was vervelender geweest als zij (en alle andere klanten die door deze regeling getroffen worden) geen SMS had gehad, maar opeens op de 12de van de maand merkte dat ze niet meer kon internetten (omdat ze de €50 limiet overschreden had).

#5 AntonB

Uit Neelie haar eigen regels:

• Operators are obliged to send users a warning whey they reach 80% of their data-roaming bill limit. The operator will have to cut off the mobile internet connection once the limit has been reached, unless the customer has indicated they want to continue data roaming.

Lijkt me prima overeen te komen met het SMS’je.

#6 Bismarck

Ergo mouseover behoeft dringend aanpassing.

#7 Arjan

Wat een gezeik hier weer. Duidelijk dat deze SMS zodanig verwoord is om de onwetende consument te beïnvloeden. Woorden als ‘regulering’ en ‘gelimiteerd’ hebben nou eenmaal een negatieve lading en er wordt dan ook geïmpliceerd dat het vrije blije internet wordt beperkt door de grote boze EU met hun stomme regels. Natuurlijk klopt de tekst letterlijk.

Zelfde SMS’je had verwoord kunnen worden als: “Sinds 1 juli is uw abonnement beschermt tegen hoge kosten door dataverbruik in het buitenland! Wilt u meer data verbruiken? Bel dan 0800-blabla”.

#9 Siquo

@6 Ja, dat had gekund. Wil ze dat, dan had ze er een regel voor op moeten stellen. Maar dan wel beschermd met een d. Frappant trouwens, dat jij “ons” vindt zeiken, terwijl “wij” dat nu juist van mw. Kroes vonden (die overigens nog steeds erg hoog in mijn achting staat).

#10 Bismarck

@6: Tja, beetje eigen schuld, want het is wel de grote boze EU die je internet limiteert, tenzij jij weer extra moeite doet om dat ongedaan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*