1. 1

  Wat een kutoplossing.. Weer een keuze die als je consument moet maken op weer een heel ingewikkeld terrein.

  Waarom niet gewoon europees bellen maximaal twee keer zo duur als domestic? Dan heb je wél concurrentie en hoeft de consument niet nóg een contract af te sluiten.

 2. 2

  Je bent niet verplicht een keuze te maken en mag gewoon bij je huidige provider roaming afnemen.
  Het biedt je slechts de keuze over te stappen naar een andere provider specifiek voor de roaming.

  En er worden limieten gesteld aan de prijzen van roaming.

 3. 3

  Waarom uberhaupt nog verschillen tussen binnen- en buitenland? De EU hoort toch in zijn geheel één markt te zijn.

 4. 4

  Waar bemoeit die kroes zich toch mee, als de EU zo graag goedkoop mobiel bellen wil dan moet ze zelf maar een mobiel netwerk bouwen.

 5. 5

  @4: En als ze dat doen begin je meteen te boeroepen dat de EU te groot wordt, dat staatbedrijven uit den boze zijn en dat je mobiele telefonie aan de markt moet overlaten.

 6. 6

  @4 Daar sluit ik me helemaal bij aan, infrastructuur is een taak van de overheid, denk je nou echt dat het efficienter is om 4 verschillende mobiele netwerken in de lucht te houden dan ééntje?

  Dat is net als 4 tolwegen naast elkaar leggen.

  Of 4 verschillende postbodes langs dezelfde straat sturen.

 7. 7

  @6: vier verschillende mobiele netwerken in de lucht houden is niet inefficienter dan 1. De vergelijking met tolwegen gaat dan ook niet op. Wel die met postbodes. Geen enkel probleem mee, de een focust op kwaliteit, de ander op prijs, weer een ander op extra features.

  Verder:
  Als de telecombedrijven onderlinge afspraken maken (kartelvorming) is ingrijpen van de EU goed.

  Ten slotte:
  Een limiet aan prijzen is erg suf.
  Mensen moeten nu eenmaal eens leren denken voor ze doen. Check die prijzen dan voor je uren belt of internet vanaf je vakantieadres!

 8. 8

  @Bismarck, nee ik heb geen moeite met staatsbedrijven maar dan ook 1 staatsbedrijf.

  Maar ik heb ook geen moeite dat ze het aan de markt overlaten maar laat het dan ook over aan de markt en bemoei je daar niet zo veel mee.

  Nu komt het er praktisch op neer dat Kroes de Telco’s als defacto staatsbedrijf behandelt zonder zelf de risico’s te lopen.

  Of je laat het aan de markt over of je doet het zelf, maar niet deze oplossing, de markt de investeringen doen en zelf als keizerin over die markt gaan regeren.

 9. 9

  het is precies omgekeerd: telecombedrijven gedragen zich als golddiggende wolven die hun prooi onder elkaar verdelen door de prijs bewust hoog te houden.
  Als ze het zelf niet willen, dan maar met een Europese tik op de vingers.

  Nuja, je kan het hen niet kwalijk nemen. Zolang nationale staatjes blijven tegen Europa moeilijk doen omdat er wat stuivers meer te rapen vallen in hun onderhandelingen met de telecons, dan krijg je dat de burger betaalt en blijft betalen. En blijft zeuren op Europa, wonderlijk genoeg.

 10. 10

  @7 Natuurlijk wel, er moeten 4 keer zoveel zenders geplaatst worden en 4 keer zoveel verbindingen er naartoe, 4 keer zoveel onderhoud gepleegd worden door 4 verschillende mensen, 4 keer zoveel vergunningen geregeld worden en ga zo maar door.

 11. 16

  @14: de kosten zijn lager voor de klant bij 4 netwerken, dan met 1 netwerk. Het probleem is natuurlijk in de eu dat er grenzen liggen – in ieder geval voor het telecomdomein…

  @13: tja, kweenie. Ik ben voor competitie. En voor toezicht op kartelvorming.

 12. 18

  @17: jazeker, en daarom is het ook noodzakelijk om een effectieve toezichthouder te hebben. Les nummer 1 bij oligopolies.

  Heeft iemand eigenlijk een idee waarom roaming zo duur is?

 13. 19

  Kennelijk is collega Almunia niet van plan of niet in staat om een telecom-kartel op te sporen en pakt Kroes het zelf maar aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren