1. 1

  Haha, ik hoor bij die 30% die liever geen andere Nederlanders tegenkomt. Desnoods schakel ik midden in een gesprek met mede-vakantiegangers over op Duits (is maar een kleine stap vanuit mijn moedertaal), om te voorkomen dat een passerende Nederlander (die zie/hoor je al van verre aankomen) me voor landgenoot zou aanzien. Voor je het weet word je uitgenodigd, zit je de hele dag eraan vast, lekker gezellig doen.

 2. 3

  Heerlijk als op vakantie een Nederlands gezin voor je loopt die op luide toon alles om hen heen af lopen te kraken, omdat toch niemand hen verstaat.

 3. 4

  Que raro. Vanochtend een stukkie geschreven over dit stukkie, kom ik het hier weer tegen. Wie op de redactie verkeert in den vreemde en leest de site van de wereldomroep?

  Overigens vind ik dit artikel nog zeer mild over de Nederlanders. De werkelijkheid is nog zoveel erger. Tuig is het.

 4. 5

  Ach. Geen Nederlander kan qua lompheid op tegen het mediterraanse temperament van de gestresste papa van een camperend spaans gezinnetje:P

 5. 6

  @2: Nee, niet alle Nederlanders zijn bot (op het onbeschofte af). Het is een typisch Hollandse eigenschap, net als onbeschoftheid in het algemeen.

 6. 7

  ach, alles is relatief. Dat je je druk maakt om NL komt ook doordat je het verstaat. Als je op een italiaanse camping tijdens augustus je oor te luister legt hoor je dat die ito’s niet veel genuanceerder zijn.. En dat Israeliërs niet in de toptien staan komt vast omdat er zo weinig buiten Israel op vakantie gaan want verder..

 7. 9

  Ik heb de afgelopen jaren veel gereisd dus ik kan wel er wel iets over zeggen.
  Israelisch kwam ik wel heel veel tegen in bv Nepal. Daar hoorde ze onder de toeristen tot de meest inpopulaire groep omdat er veel bij waren die zich niets van anderen aantrokken.
  Russen ben ik maar weinig tegengekomen maar die ik tegenkwam gedroegen zich ongelooflijk associaal.
  Nederlanders het in je in twee soorten: het associale soort dat maar doet wat ze wil en vindt dat ze zich in het buitenland net zo kan gedragen als in Zandvoort en die landgenoten die er rekening mee houden dat ze in een andere cultuur zijn en proberen geen aanstoot te geven.

 8. 10

  @netsotov, parli italiano?

  in italie schaam ik me vaak rot over mijn medelanders, gelukkig zijn italianen ver het algemeen een tolerant volkje

 9. 12

  Da’s nou echt typisch Nederlands, óf we hebben een hekel aan buitenlanders, óf aan Nederlanders, kortom altijd wat te zeiken!

 10. 13

  Om nog maar te zwijgen over die categorie die zowel een hekel aan Nederlanders als aan buitenlanders heeft en veilig vanachter de computer reageert op blogs omdat hij een hekel heeft aan reaguurders.

 11. 15

  “Da’s nou echt typisch Nederlands, óf we hebben een hekel aan buitenlanders, óf aan Nederlanders”

  “Nederlandse toeristen zijn eik… net Russen…”

  Da’s nou weer typies Bullie, óf gewoon niet lezen, óf gewoon het topic negeren, kortom altijd wat te zeiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren