Nederlandse regering negeerde adviezen voor internationale aanpak epidemie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Drie keer werd Nederland gewaarschuwd voor een pandemie, maar de regering koos voor het isolement

Een van de adviseurs: “Wat ik twee jaar geleden bemerkte, was dat het Nederlandse beleid vooral wordt bepaald door de onenigheid tussen het ministerie van vws en buitenlandse zaken”

 

0

Reacties (5)

#1 McLovin

Zelfs als er crisis uitbreekt blijft de regering achter de feiten aanlopen…..

https://www.grutjes.nl/2020/04/corona-app-totale-breuk-in-nl-strategie/#more-4780

#2 Le Redoutable

Welke van de honderdduizend adviezen? Onzin natuurlijk dat Nederland alles alleen doet, er is we degelijk uitgebreid contact met de buren. Niemand weet nog genoeg van dit virus om echt goed advies te kunnen geven. Dat ieder land een beetje ander beleid voert spreidt het risico, versnelt het invoeren van maatregel en maakt dat iedereen snel van elkaar kan leren. De balans van welke maatregel nu precies het beste was kunnen we pas na afloop maken. De laatste pandemie in Nederland was 100 jaar geleden en de volgende zal weer uit een hele andere hoek komen. een panklaar plan zal daar nooit voor te maken zijn, alles wat je nu verzint is dan weer hopeloos verouderd.

Ik moet er niet aan denken dat de VN of de EU na weken overleg daaruit een compromis gaan maken wat vlees nog vis is en dat de Portugezen dan weigeren iets te doen omdat een Nederlander het zegt of v.v. gelijk aan de chaos over de economische maatregelen.

#3 lmgikke

@2 Niemand weet nog genoeg van dit virus om echt goed advies te kunnen geven.

Bullshit. Openbare officiele bronnen hadden de informatie destijds al. Kon gewoon geraadpleegd worden, gebeurde niet.

Heb ik destijds nog een post over geschreven om jouw argument nu te kunnen weerleggen.

https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-vrijdag-20-03-2020/

tot zover komen de cijfers nog overeen met de voorspelling die ik destijds al deed.

#4 gbh

@3: De RIVM heeft de curve toch aardig stabiel weten te krijgen zonder een totale lockdown zoals in Italië. Heb daar familie/vrienden wonen en die mogen al weken niet naar buiten. In dorpjes van 2000 meer of minder roomse zielen waren daar vorige week al gemiddeld 10 doden gevallen. Doen wij het hier met onze anderhalve meter maatschappij toch een heel stuk beter. Kan ze daar nog tegen hun wil voorzien van mooie plaatjes hier op het anderhalve meter afstand strand. Hier aan de overkant kunnen de anderhalve meter opa en oma elke dag hun anderhalve meter kleinkind generatie nog op gepaste afstand bewonderen. Hopelijk gaan de kroegen binnenkort ook weer open met een afgepaste anderhalve meter bier.

Spookverhalen zoals dat je het virus via je schoenen mee in huis nam bleken toch lang niet zo erg te zijn. Juist de ziekenhuizen zelf waren in Italië de grote verspreidingsfactor. En is is nog steeds heel veel niet bekend.

#5 Raymond Horstman

Wat ook een rol kan spelen is dat men het corona virus te lang als een soort griep heeft gezien. Weliswaar iets dodelijker voor kwetsbare groepen zoals ouderen, zieken en anders verzwakt maar in essentie een griep. En griep vinden we al sinds jaar en dag volstrekt aanvaardbaar. Niets aan te doen en voor de meeste mensen niet zo heel erg ernstig. Doordat bij griep geen lockdown volgt valt ook de economische schade reuze mee. Dat er ieder jaar misschien wel een paar duizend doden vallen is niet echt een punt. Zoals gezegd griep is aanvaardbaar. Het heeft te lang geduurd om in te zien dat dit niet zo is en hoe de bevolking duidelijk te maken dat het geen griep is. Ik zelf werd pas overtuigd toen Rutte besloot dat we geen handen meer gaan schudden. Tot dat moment was dit de lakmoesproef of moslims wel of niet meetellen in onze samenleving. Het drong eindelijk door dat het “chinese” virus ook ons kan treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*