1. 1

  Tsja ,en ik kan jullie nu al vertellen dat wanneer ze gewapende mariniers naar dat gebied sturen ,dat we dan te ver gaan en het wereldwijd totaal uit de hand gaat lopen .We zijn dan dankzij Rutten en zijn kabinet de veroorzakers van een nieuwe oorlog . Brand met vuur bestrijden in zo’n gebied geeft alleen meer vuur .Zodra de lichamen daar weg zijn moeten we ons gewoon niet meer bemoeien met die zooi . Ukrainie is nou niet bepaald stabiel en de oorzaak daarvan is in den beginne veroorzaakt door de EU . De burgers in Ukrainie zijn tegen mekaar in het harnas gejaagd door de EU (ik refereer aan dit dankzij een uitgebreid stuk op de BBC website van eergisteren daarover ).

 2. 2

  Het Oekraïense leger houdt een cirkel van 30 kilometer rond de rampplek aan, de separatisten een van 10 kilometer en de Nederlandse gewapende mariniers van Rutten die zullen dan wel 30 kilometer aanhouden ? Volgens mij wordt het een bloedbad . In Screbreniza hielden ze zich teveel afzijdig ,dus hier zal dan wel het extreme tegenovergestelde gebeuren .

 3. 6

  Heeft iemand het concept gezien dat Kiev donderdag moet ondertekenen? Wie gaat het ondertekenen? is er nog wel een regering? een parlement? En is het wel rechtsgeldig mocht het demissionair zijn?

 4. 8

  @6: 6 dagen vertraging om de laatste lichamen te bergen…

  Wat was die Mark Rutte vorige week woest hè, op Putin, omdat hij het onderzoek frustreerde. Ben benieuwd of Rutte vandaag opnieuw zo een krachtige verklaring aflegt tegen Oekraïne?

  “Ik heb hem gezegd dat de kans verloopt om nu snel aan de wereld te laten zien dat het hem menens is om te helpen. Hij moet nu de verantwoordelijkheid nemen richting de rebellen en Nederland en de wereld laten zien dat hij doet wat van hem wordt verwacht. Inderdaad, zijn invloed aanwenden.”

  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/07/19/rutte-poetin-moet-verantwoordelijkheid-nemen.html

 5. 10

  @Lytse Pier: Probleem is dat de Oekraïense overheid hun geweldsmonopolie niet heeft kunnen afdwingen. Het is zaak om als die Russische huurlingen zo snel mogelijk over de grens te zetten en law-and-order te herstellen. Het gebrek dawaraan heeft al genoeg problemen veroorzaakt.

  Natuurlijk moeten ze wel rekening houden met de belangen van Nederland en een onderzoek/berging niet in de wielen rijden.

  Overigens zijn veel Nederlander positief over de medewerking van de Oekraïners in Kiev/Garkov. “we hoeven er maar om te vragen en het wordt geregeld”

 6. 11

  NYT :
  Efforts to reach the crash site had previously been hindered by heavily armed pro-Russia rebels, who control the area, but now another obstacle appears to be Ukraine, whose military has been gaining ground against the rebels and is wary of halting its offensive.

  (Ze zijn in Ukraine bang dat een stoppen van vechten tegen de rebellen rond het onderzoeksgebied ervoor kan zorgen dat de rebellen daardoor de tijd krijgen om zich te versterken)

  Russia has said it supports efforts to investigate the crash, but a television station with close ties to the Kremlin added a potentially serious obstacle on Friday with a report that seemed intended to provoke hostility toward foreign investigators among the rebels.

  Life News, a Russian television station whose reports often veer into wild conspiracy theories, suggested that the Dutch government would use the crash investigation as a pretext to infiltrate special forces in rebel-held territory and hunt down and seize the separatists’ military commander, a Russian citizen known as Igor Strelkov.

  (In Rusland worden ze panisch zodra ze het vermoeden krijgen dat er misschien wel gewapende NATO militairen naar hun grensgebied gaan)

  NOS: Rusland stuurt een eigen onderzoeksteam naar Oost-Oekraïne. Het team gaat de vliegtuigramp met de Boeing van Malaysia Airlines onderzoeken.

 7. 12

  @10: “Probleem is dat de Oekraïense overheid hun geweldsmonopolie niet heeft kunnen afdwingen”

  Gast, er is daar een burgeroorlog gaande!
  Het minste wat je van beide partijen mag verwachten, ivm de mh17 crash, is een staakt het vuur en onbelemmerde toegang tot de crash-site.
  -Het Oekraïense leger is op dit moment met een grootschalige aanval bezig op en rondom de crash-site!
  -De Oekraïense regering vertraagt 6 dagen de toegang van de Nederlandse Marechaussee!

  “Het is nu absoluut noodzakelijk en de allereerste prioriteit dat de recuperatie van de slachtoffers zo snel mogelijk plaatsvindt. Iedereen die daaraan nu niet direct en volledig meewerkt, laadt een zeer ernstige verdenking op zich.” -Mark Rutte

  ‘Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.’
  Putin krijgt weer de schuld…

  https://twitter.com/marijndt/status/493353769867177984

 8. 13

  @Lytse Pier: Staakt het vuren? Wat we zien is mannen met wapens (vaak gemaskerd) rond de crashsite en “warlords” die gewoon uit Rusland komen. De beelden die we daar van gezien hebben in Nederland hebben meer dan genoeg afschuw opgewekt.

  Beter is zo snel mogelijk de Law-and-order te herstellen zoals ze dat wel hebben in Kiev en Garkov.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren