1. 5

  @4: Ik ben te lui om het uit te zoeken maar ik durf wel te stellen dat er een correlatie is tussen het percentage vrouwen in het landsbestuur en de situatie van vrouwen in het betreffende land.

 2. 6

  @4

  Gelukkig onderzoekt men dan ook niet alleen het aantal ministerposten.

  Verschil in inkomen tussen m/v is wel flink afgenomen.

 3. 9

  Pah. Om te beginnen deugt de manier van samenstellen van geen kant. Dat zie je al aan Lesotho. Dat scoort zo belachelijk hoog omdat zowel de arbeidsparticipatie als de geletterdheid van vrouwen daar hóger ligt dan bij mannen. Net zo goed een Gender Gap, maar dan de andere kant op.

  Ten tweede krijgt Nederland strafpunten op het punt ‘vrouwelijk staatshoofd’. Pardon? Nederland heeft godbetert al iets van zeventig jaar een vrouwelijk staatshoofd! Als alle ingevoerde informatie zulke fouten bevat, stelt dat ranglijstje geen ruk voor, natuurlijk.

 4. 12

  @5

  Dat is alleen maar zo als die vrouwen op kwaliteit en ervaring gekozen zijn. Als je bewindslieden aanstelt op geslacht puur voor de statistiek, ik noem maar even een Ella Vogelaar of een Guusje ter Horst, dan werkt het juist averechts. Alle mogelijke vooroordelen worden dan alleen maar volop bevestigd, Rutte heeft groot gelijk dat hij met dit moeilijke kabinet niet gaat experimenteren met onervaren ministers.

  Overigens was in het vorige kabinet ook maar een kwart van alle ministers vrouw, en daarvoor was het niet veel beter. Tevens is het percentage veel hoger, dan het aantal vrouwen wat in het bedrijfsleven op eigen kracht de top haalt.

  Maar goed links moet wat te zanikken hebben, ik begrijp dat ze graag een VVD Vogelaar type gehad zouden willen hebben om onderuit te laten halen door Nieuwsuur of een ander linkse Geenstijl.

 5. 14

  net als de beurs, ’t gaat op en ’t gaat neer, en gelukkig zijn er altijd voldoende mensen die er verstand van hebben (net als over voetbal), ik vind dit soort dingen een ONGELOOFLIJKE FLAUWEKUL. (14% of countries are regressing, waar gaat het in godesnaam over?).

 6. 15

  ik vind nederland een behoorlijk achterlijke bananenland in dit opzicht

  we vallen echt tegen vergeleken bij ned, dui en scandinavie

  daar zouden ze dit kabinet domweg niet pikken

 7. 16

  denk dat dat komt doordat in ned een grotere afkeer van het rabiate feminisme is, onder zowel mannen als vrouwen, waardoor alles wat naar pro-vrouw-politiek richt in die hoek wordt gedrukt

 8. 17

  hey man(go)..ik stem altijd! op de eerste vrouw in de partij van mijn keuze op dat moment. Als de dames, of Heeren, dat ook doen zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. Maar de dames doen het niet in deze.

  ps: de samenhang van je stellingen op #15 kan ik niet echt vatten. Wat 16 aangaat, val niet in de kuil van “dat komt want ieder hier en daar denkt zo”

 9. 19

  nee, maar geloof wel dat dat anti-feminisme sentiment sterker heerst dan in belgie en duitsland, twee landen die ik vrij goed ken

  belgie heeft bijvoorbeeld ook een verplichte evenredige vertegenwoordiging in (een aantal van?) de parlementen

  volgens mij zou zo’n voorstel zelfs op verzte stuiten.

  de grote politieke partijen hebben in nl nog nooit een voorvrouw gehad

  denkt niet dat iedereen er zo en zo overdenkt en mijn comment onder 15 was natuurlijk overdreven, maar ik ervaar echt wel verschillen

  zoals er bijv in belgie in de publieke opinie tot voor kort veel minder moeilijk werd gedaan over rijden met drank op

 10. 21

  OK Mango..nu verwoord je het wat aangenamer..ik ga wat in de staccato als ik achterlijk/bananenland lees.

  Als jongen had ik het al snel door..de meisjes lopen voorop en wij, de jongens, er achteraan. Kwa hormonaalexplosieflijf en geest.

  Daarom stem ik, zolang ik mag stemmen, op een vrouw.

 11. 23

  Fraaie nick overigens.

  In West-Afrika staan er standjes langs de weg. De fraaiste vond ik in Ghana. Dame sloft naar haar bankje..gooit wat stenen door de mangoboom..vallen wat naar beneden..legt ze op een plankje..gaat liggen naast het plakje..kom je langs en kijk naar de mango’s..dame tilt vermoeid hoofd op en zegt. dat kost zo en zo zegt de dame..”LAST PRICE!”..

  daar moet ik aan denken als ik jou nick zie..sorry:)

  No offence ment.

 12. 24

  snap nog steeds niets hoe je me hebt kunnen misbegrijpen:

  ik stem altijd op de eerste allochtone, gehandicapte vrouw

  als het even kan een west-afrikaanse

  mango was de bijnaam die een ecuadoraanse vriendin mij ooit gegeven heeft, vandaar

  lekker wijf trouwens

  dus geen larie meer verkopen ;-)

 13. 27

  Waarom staan die Scandinavische landen zo hoog? Omdat daar strenge wetten zijn die de gelijkheid afdwingen. Op de wenselijkheid daarvan valt wel het een en ander af te dingen.

  Zelfs de grootste feministe zou toe moeten geven dat het mooier zou zijn als vrouwen op eigen kracht een evenredige vertegenwoordiging in de macht, de wetenschap en de arbeidsmarkt zouden veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren