1. 1

  wou kijken, maar het werd steeds uitgesteld. Toen het uiteindelijk 4 uur later begon was ik in slaap gesukkeld.
  Jammer, mag graag een leuke pot honkbal zien, en vind het jammer dat het hier zo weinig leeft. Al horen we in Europa bij de top, en zijn nu zelfs wereldkampioen. Met uitzondering van de ‘World-series- de VS toppers hebben hier geen tijd voor.
  Maar die zullen ook niet zomaar van Cuba kunnen winnen.

  Sargasso heeft er in ieder geval wel aandacht voor. Hulde.

 2. 3

  Er wordt in ieder geval (een beetje) aandacht aan besteed.
  Ik kan me één van de keren herinneren dat Nederland Europees kampioen werd, het was in de media niet eens terug te vinden. Een berichtje op teletekst, tussen het korfbal en het zaterdagvoetbal.
  Terwijl het zo’n spannend spel is….

 3. 4

  Het is jammer dat Nederland soms op een groot zompig voetalveld lijkt,als je daar niet in meegaat wordt je verweten niet sociaal te zijn ,kijk naar de verdwazing rond het Nederlands elftal.
  Misschien verandert het iets na deze opmerkelijke prestatie.

 4. 6

  Het tijdsverschil heeft niet echt geholpen, maar de NOS was ook niet echt scheutig met uitzenden. De voorlaatste wedstrijd was blijkbaar niet eens de moeite van een stream waard en bij de eerste wedstrijd tegen Cuba was commentaar ook teveel gevraagd. Toegegeven, de NOS moet hard bezuinigen, maar durf dan in de uitzending het kabinet ook maar eens op de hak te nemen, dat er wel als de kippen bij was om het honkbalteam te feliciteren (ik zou als NOS-redactie daar dus gewoon geen nieuwsitem van gemaakt hebben).

 5. 8

  We zullen er gelijk maar een complot-theorie van maken: Leers moest op het matje komen bij schaduw-premier Wilders toen hij zich had laten ontvallen dat er ook positieve kanten aan immigratie kunnen zitten, vooral als het talentvolle immigranten betrof. http://nos.nl/artikel/302725-rutte-stuurt-leers-naar-wilders.html
  Foei.
  Dus daarom zo weinig aandacht voor één van de ‘positieve uitwassen van het Antillianen-probleem’?

  Alleen is die desinteresse bij de media er niet alleen sinds dit kabinet.
  Jammer, ik vond het wel knap bedacht van mezelf…

 6. 9

  De Nos moet maar eens flink onderhanden worden genomen. Prachtig honkbal evenement, laten ze nauwelijks iets van zien. Schitterend Rugby toernooi en met pijn en moeite kan je samenvattingen bij elkaar sprokkelen. Terwijl beiden op een tijd plaatsvinden waarbij er niet wordt geconcurreerd met primetime. Vanmorgen moest de eerst helft van een titanen strijd tussen Australië en Nieuw-Zeeland van de Nederlandse buis blijven zodat Eva Jenik Clairy Polak kon spelen op een tijdstip dat er geen hond naar de tv kijkt. Vorige week ook al. Wat een treurnis. Gelukkig is er nog itv.

 7. 10

  Schitterend Rugby toernooi en met pijn en moeite kan je samenvattingen bij elkaar sprokkelen.

  Wablief? Ik zie complete wedstrijden in z’n geheel voorbijkomen. Sowieso elk weekend overdag. Vorige week zaterdag en zondag, gisteren, vandaag: hele wedstrijden te zien.

 8. 11

  Nee. Alleen één kwart finale en één halve finale zijn (bijna) helemaal uitgezonden, afgelopen zaterdag en vorige week. De zondag wedstrijden maar half. Belachelijk.

 9. 12

  goeie zaak als je alle rugby-wedstrijden kan volgen. Ik kan ook alle paarden-koersen volgen (voor een bescheiden vergoeding of een ‘gekraakt’ wachtwoord).
  Het gaat om het grote verschil tussen aandacht voor vnl. voetbal, dan misschien schaatsen in de winter, tennis, en dan een sport waar NL notabene sinds jaar en dag aan de top in Europa staat en nu ook nog wereldkampioen, die volkomen genegeerd wordt. En het hele toernooi op één wedstrijd na ongeslagen.
  Alleen de liefhebbers konden sprokkelen, maar voetbal wordt je gewoon opgedrongen. Al interesseert het me weinig, ik weet meer van FC Twenthe dan van de NL honkballers.

  En zo zal het met andere takken van nieuws ook wel gaan, de media bepalen wat er ‘belangrijk’ is…

  Ergste was nog dat ik de wedstrijd gemist had (@1), en ipv een herhaling te zien, was het eerste dat ik zag dat we wereldkampioen waren.
  Dan is er weer net een keer nieuws over en dan wil ik dat eigenlijk (nog) niet weten…

 10. 13

  Leuk voor de Antillen, maar volkomen terecht dat er hier, waar het nagenoeg niemand een biet kan schelen, nauwelijks aandacht aan wordt besteed.

  Hulde voor de NOS!

 11. 15

  Als je bedenkt dat i.t.t. de onzen alle Cubanen in wezen vet betaalde amateurs zijn of spelen in major leagues (van A, AA tot AAA) zowaar een puiken prestatie naar wij dachten. Die Cordeman (pitcher) heeft zo’n beetje single handed ovenschotel gehakt gemaakt van die sigarenrollers…

  Ik kan het echt aanraden eens fysiek live naar zo’n wedstrijd te gaan. Fascinerend: 9 innings patatfrietfretend eindeloos slap ouwehoerend de hele zondag naar God helpen…trays met meters bier erbij. Vooral die pitchers…

 12. 16

  Op school overigens regelmatig gespeeld, als pitcher uiteraard. “Uiteraard”? Ja, uiteraard. Ik zie nog de verbaasde blikken, ben namelijk gezegend met wat men in baseball vakjargon een “aangeboren werparm” noemt hè wist u dat? En dan bedoel ik niet die slurf in mijn boxershort *grapje tussendoor* “Wanneer kwam je daar voor het eerst achter?” Dat was voor het eerst in de barre winter van ‘76. Meters sneeuw. Hard gekneede ballen stuksmijten op lantaarnpalen van 50 m afstand. PATS PATS u kent dat geluid wel…alles raak, en hard vooral. Maar mede omdat het op een dergelijk laag lulletjesniveau feitelijk voor 99,9 % een spelletje tussen werper en slagman is ging dat alras vervelen *gaap*, men ging uiteindelijk de honken als kussens gebruiken. De arme slagmannetjes dropen 1 voor 1 af de dug out in, althans het bankje. Alles vanwege mijn “Ball of Death”. Zelf verklaar ik dit fenomeen waar je mee geboren wordt als een soort van éénzijn met de bal, timing vooral. Vanuit een soort molenwiek waarbij ik de bal in de muis van 4 vingers (zonder duim erbij) op het allerlaatste moment teringhard wegsmijt. En waarbij ie halverwege omhoog lijkt te stijgen als het ware en gelukkig stond er een hek achter anders draaiden al die ballen nóg rondjes om de aarde…

  En dat was nou net niet de bedoeling van Lichamelijke opvoeding. De leraar snel over op softball natuurlijk waarbij de zachtere bal onderhands gegooid wordt, eigenlijk meer voor damesmeisjes en watjes…ssja.

  Zo. Nu begrijpt u waarom talenten als ik in Nederland nooit hebben mogen doorbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren