Nederland moet zich schamen, aldus de Wall Street Journal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 Yevgeny Podorkin

HRA en huurtoeslag (afschaffen), huur sociale woningen baseren op puntensysteem (proefballonnetje Donner)…woningmarkt is inmiddels zo krom als een hoepel. Is in goede tijden niemand gelukt dit te doorbreken, gaat nu ook niet lukken. Ook niet in de laatste inning (reeds 2 man uit) alle honken bezet 2 slag 3 wijd…aangewezen slagman een wanhoopsklap misschien.

Rutte: “The Dutch have saved as much in their pension funds as they have in mortgage debt, we have huge private savings.”

Spaargeld dat als sneeuw voor de zon verdwijnt als de a.s. maatregelen van Merkel (eurobonds) en Sarkozy (EU meer bevoegdheden), althans zoals het zich nu laat aanzien, geen effect sorteren. En men toch maar besluit de geldpers aan te zetten…(eurobonds hebben overigens ook al direct gevolgen voor Nederland o.a. 7 mld rente op jaarbasis en hogere huren…

#1.1 Bismarck - Reactie op #1

Heel dicht op het honk gaan staan en je opofferen voor het team. Geraakt slagman is een vrije loop en met de honken vol een punt binnen. Oh wacht ben ik nu off topic?

#1.2 Yevgeny Podorkin - Reactie op #1.1

Ja. En meestal ben je niet OT. Inhoudelijk antwoord: daar leid je de toezichthouder i.c. scheids niet mee om de tuin, opportunist. W.s. ben je in de war met monopoly (kanskaart). Je mag het honk (werpzone) heel niet blokkeren met je lichaam. Hoewel de enige optie i.c. een riskante opofferings- of “stootslag” zeer wel in de mogelijkheden ligt…

#1.3 Bismarck - Reactie op #1.2

Hoewel de enige optie i.c. een riskante opofferings- of “stootslag” zeer wel in de mogelijkheden ligt…

Oeps nu geef je je bloot als totaal geen verstand van zake hebbende. Als je de derde uit bent, telt geen enkel punt van eventueel binnenlopende mensen op de honken, dus een opofferingsslag is geen optie. Van andere kant, met drie wijd en zo dicht mogelijk op het honk staan zet je wel druk op de werper, zeker met alle honken vol.

#1.4 weerbarst - Reactie op #1

merkel (DB) wil absoluut geen eurobonds

#1.5 Yevgeny Podorkin - Reactie op #1.4

Nee. Angela wil geen eurobonds en Nicolaas wil geen bevoegdheden inleveren vertel mij wat weerbarst. Een mof en een fransoos lopen over de kalverstraat en en en, bedoel, HEBBEN WIJ NIKS MEER TE VERTELLAN DAN?! Terwijl ze vorige week allebei nog genegen waren in die zin concessies te doen de vuile bloedhonden. Maar omdat ik in principe geen nieuws meer lees in het weekend is het ineens ma. weer achterhaald. Reeds.

Afijn, zo werd het toch nog gezellig…

http://www.youtube.com/watch?v=KZRf8hhEFTY

#2 Yevgeny Podorkin

*spamfilter?, bij uitzondering direct in commentveld geplaatst: volledige tekst kwijt*

#3 Yevgeny Podorkin
#4 vandyke

In an interview in Washington on Tuesday, Dutch Prime Minister Mark Rutte dismissed worries about the Netherlands’ mortgage debt. “It’s not a big issue…if you look at the whole picture,” he said, noting that the Dutch have saved as much in their pension funds as they have in mortgage debt—”and we have huge private savings.”

‘The Dutch’? Nee asshole, niet ’the Dutch’. Er zijn veel mensen die veel hebben gespaard in hun pensioen en spaarbankboekje en NUL schulden hebben.

#5 vandyke

Dutch unemployment—at 4.3%, the euro zone’s lowest—has a lot to do with this, experts say. Job losses haven’t turned homeowners into forced sellers.

“That situation seems far away at the moment,” said Jan Rouwendal, an economist at the Free University Amsterdam, “although we know things can change rapidly.”

Laat dat maar aan dit kabinet over.

#6 weerbarst

S&P heeft ons zojuist samen met de halve neuro op watch gezet, euro.usd -1cent

#6.1 gronk - Reactie op #6

Ach, S&P heeft weer eens wat. Wat mij betreft wordt ’t tijd dat alle kantoren van S&P genationaliseerd worden, en de betreffende werknemers met pek en veren over de grens worden gezet.

#7 pjotr

Is dit artikel ook niet een beetje ingegeven door de Amerikaanse situatie? In the USA worden veel (houten en prefab-) huizen gebouwd voor een periode van 25-30 jaar. De hypotheekrente is bij ons maximaal 25 jaar aftrekbaar. Een huis in Nederland staat doorgaans zo’n 70 – 100 jaar. Zelfs bij een minimale inflatie neemt de waarde van een huis in 70 jaar echt wel toe.
Verder moeten we bedenken, dat de WJS een exponent is van Wallstreet, dat er wel enig belang bij heeft, dat de Euro onder druk blijft en de Dollar buiten beeld.

#7.1 Bismarck - Reactie op #7

De meeste mensen wonen geen 70-100 jaar in een huis (gemiddeld waarschijnlijk zelfs minder dan die 30 jaar van de hypotheek). Daarna wordt het weer doorverkocht, aan een nieuw iemand met een nog hogere hypotheekschuld (vooropgesteld dat er zoals jij verwacht winst wordt gemaakt).

#8 Karl Kraut

Schot voor de boeg ten bate van de banken: dat NL instemt met eurobonds. Want anders!

En Rutte laat merken dat de Nederlandse staat bereid is om ten bate van onze gefaalde zeepbelbanken de pensioenfondsen te confisceren, als bazookaschot voor de boeg van de te verwachten afwaardering van de AAA-status.

#9 Bontenbal

Zodra er kritiek van buiten komt op Nederland, sluiten we ineens de rijen.

En inderdaad: laat die Amerikanen eerst hun eigen rommel opruimen voordat ze zich met anderen gaan bemoeien.

Toch denk ik dat we ons moeten realiseren dat ook wij kwetsbaar zijn voor speculanten, net zoals reuzen als Italië en Frankrijk dat zijn. Dat moeten we natuurlijk niet hebben.

#10 Rob

Klotebabyboomers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*