1. 5

  Hahaha! De Zeeuwen willen die polders bij Ritthem echt wel tweemaal gebruiken voor Natuurcompensatie. Voor een onzalig megacontainerterminal naast de kerncentrale van Borsele hebben ze die gebieden namelijk ook al aangewezen als natuurcompensatie.

 2. 6

  Ik schaam me voor deze jarenlange onbeschoftheid; zich hier voort sleept;tegen allen afspraken,en overeenkomsten in;En net zolang kost het de belgen klauwen aan inkomstenderving. Van je buren moet je het hebben.

  Keiharde automatische sancties; zouden gepast zijn in deze; We lijken wel de griekse boboos; Aan de valse onderhandel top. Naar de wet,is dit oplichting en corruptie; na al deze jaren; niet nog meer maanden;laten voortzieken . Keihard ingrijpen Europa,in dit misdadige, bekrompen,arrogante decadente,uitbuiters,hebzuchtig,narcistisch klote staatje.

  Van buiten af corrigeren,want zelf,ontbreekt enig normen waarden fatsoen,en besef van rechtsgeldigheid,wet,recht en plicht.
  Wijzen naar anderen; leid af van ons eigen,buitensporig wan gedrag,op teveel vlak.

 3. 7

  1 lichtpuntje; we houden onze asociale ,egoïstische,onbeschofte,onbetrouwbare,hypocriete, arrogante reputatie hoog. En je kan maar ergens,in voorop lopen,en uitblinken,is het niet goedshiks dan wel kwaadschiks.
  En in onze -4 cultuur;hebben we nu eenmaal niets anders meer,we hoog mee scoren. EEn klein onbeduidend nit-wit landje,met een VEEL te grote waffel (geen Brusselse) de pain in the ass, van europa,de navo,de vn,de unesco,et cetera.
  Met zijn sabotage,van elk gemeenschapelijk belang en universele mensenrechten,europese verdragen,schengen, en cetera.
  Te walgelijk, nog deel van uit te willen maken.
  Liever nog, ein berliner bol.

 4. 8

  Fact free politics gaat dus ook over natuurcompensatie, natuur is geen wetenschap en heeft een hoog wat-de-gek-er-voor-geeft gehalte. Dus hoe wetenschappelijk moet worden aangetoond dat de natuur niet voldoende wordt gecompenseerd is mij een raadsel.

  (Wat de Belgische politica betreft, België heeft op geen enkele wijze meegewerkt aan het aanleggen van de HSL naar Antwerpen maar de aanleg op zeer grove, lompe, on-politieke wijze tegengewerkt. Gaan we het daar ook nog eens over hebben, of geven we weer op typisch links Nederlandse wijze over aan zelfkastijding?)

  Ik ben blij dat Bleker eens paal en perk stelt aan de eisen die worden gesteld door de milieulobby. Natuur is belangrijk, maar de groene postzegels in Nederland zijn echt niet allemaal natuur. Sterker, de meeste als Natuur gelabelde gebieden zijn cultuurgebeden waar met man en macht aan moet worden gewerkt om dit in stand te houden. Natuur heb je in Nederland eigenlijk alleen in de Waddenzee, en daar moet je inderdaad vanaf blijven.

  Maar dat we, met de groeiende wereldbevolking in het vooruitzicht landbouwareaal onder water zetten die we misschien hard nodig hebben ter compensatie van een idee-fixe is voor mij onbegrijpelijk.

 5. 9

  Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. De strijd over wat voldoende natuurcompensatie is en wat niet is op een ander moment besloten. Nederland heeft daarmee ingestemd.

  DIT gaat over iets anders: Nederland heeft gezegd ‘wij gaan akkoord, jullie doen dit en wij doen dat’ en houdt zich er vervolgens bewust niet aan door te liegen en de boel te verdraaien. Dat is onbehoorlijk bestuur, simpelweg belazeren van de kluit. En dat je afspraken die je maakt moet nakomen is een vrij essentieel onderdeel van onze samenleving en rechtstaat.

 6. 13

  Idd,dat is precies het punt,Ongeacht of je ” voor” of tegen” (Of welke genuanceerde mening daarover dan ook )het onder water zetten hedwig polder zou zijn.Het gaat hier om keiharde afspraken (overeenkomsten)
  Wat mij vooral stoort ,is het jaren rekken,men NON alternatieven ,zogenaamde studies; en ander peperdure spelletjes.

  En nu wil mijnheer paardenbek,nogmaals 2 maanden.meer voor de zoveelste truckendoos..en misleidt hij ons volk ook nog eens,door zijn gehinnek; over; ” ik ben in constructief overleg met europa,en zal mijn plannen nog eens goed onderbouwen,daarna praat ik met belgie;en bla bla bla bladie bla.” De schoft!

  Het lijkt erop dat ze het willen rekken tot de volgende regeerperiode /kabinet /verkiezingen (naar ik hoop al ras; al hebben we geen alternatief,dan een jaartje geen regering op zijn best) Om het op hen bordje te dumpen; Met dit irritante moedwillige getrainneer,en gerek.
  Net een klein kind; die eindeloos zeurt en uitvluchten blijft zoeken; diens troep op te ruimen.

  Was het niet zo, dat het bezoekje van een zeeuwse wethouder(??) op het teurentje,al dromend over het uitzicht op het water;in ruil voor zijn stem in de eerste kamer,werd beloofd, de Hedwigpolder ” te sparen”
  Of was daar geen bewijs voor; behalve dat de heer in kwestie, rutte verhagen en wilders verweet,zich niet aan de afspraak te houden,toen alsnog onder water zetting leek te dreigen.Of heb ik dat gedroomd?

  Overigens als het echt zo is wat iemand hier zegt; dat het ” alternatief” al een keer gebruikt was,als zijnde compensatie voor de kerncentrales;is dat helemaal ernstig.Of was dat cynisch? (sta nergens meer van te kijken hiero)

  Nu hoop op automartische sancties;in deze;als speodfig daarna OOK vanwege de 600 miljard hypotheek schuld. Als we daarom blijven krijsen;en het IMF en monetaire dictatuur zo hoog in het vaandel dragen; Wijzend ” naar anderen” als hypocriet “braafste zeikerd van de klas”. Hoop ik wij als eerste keihard aangepakt gaan worden;dat is hard nodig! Die hypocriete arrogantie;zum kotzem.

 7. 14

  Haha die malle Anton. Natuurclubs: drie miljoen leden (of waren het er vier miljoen?). Politieke partijen in Nederland?

  driehonderdduizend leden.

  Er waait een nieuwe wind in Nederland en hij stinkt naar Bruin I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren