1. 2

  Sorry, maar, als ik het artikel goed lees hebben 320 van de 8,000 militairen die het onderzoek hebben ingevuld een ‘verhoogd risico op PTSS’. Dus op de hele groep zo’n 700 wat neerkomt op z’n 4-5% van alle uitgezonden militairen.

  Ik wil wat die mensen daar ervaren hebben niet bagatelliseren, maar 5% met een ‘verhoogd risico op PTSS’ vind ik nog aardig meevallen. Van de Amerikaanse soldaten komen 6% terug met PTSS (dus niet risico op, maar daadwerkelijk hebben van).

  Hoewel het dus ongetwijfeld een impact heeft, lijkt het over de linie gezien nog aardig mee te vallen.

 2. 4

  Volgens mij hebben die 1440 met slaapproblemen zeker kans op ptss (als ze dat niet al hebben), net als die 1440 met woedeaanvallen etc.
  Het wordt hier als of/of… gepresenteerd maar ik zou wel eens een staatje willen zien met de overlappingen.

 3. 8

  #1; Precies! Zouden Artsen zonder Grenzen daar nou ook last van hebben?

  Je wordt uitgezonden naar een oorlogsgebied. Je bent een schietschijf. Elke dag sta je onder enorme spanning. Je staat voortdurend voor dilemma’s: elk huis dat je binnen gaat, daar kan een griezel met een kalashnikov op je zitten wachten, maar voor hetzelfde geld traumatiseer jij onschuldige burgers.

  Niet zo gek dat een mens daarna rijp is voor therapie.

 4. 10

  Misschien is zo’n missie met een dubbele boodschap ook nog wel bijzonder fnuikend. Gaat het puur om schurken die bestreden moeten worden dan knaagt dat minder aan het geweten dan wanneer het gaat om schurken en burgers en alles ertussenin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren