1. 1

  Echt om misselijk van te worden! Ik eet al weinig varkensvlees, maar als dit schering en inslag is op slachterijen, dan kan ik onmogelijk nog met smaak een varkenslapje consumeren.

 2. 2

  @blaatkaak, eet je dan s.v.p. ook geen kip of rund meer?
  geen b.b.q’s meer en dat soort dingen.
  Dit is schering en inslag,altijd al zo geweest.
  Als men nu als dierenvriend daar zelf eens ging werken en netjes met ze omgaat, tja respect.
  Tot die tijd doet helaas een iets ander slag volk dat werk.
  Biokoe of industriële koe, same butcher.

 3. 3

  @1: die naiviteit die altijd uit dit soort verontwaardigde reacties naar voren komt, is stuitend. Dit is al zolang aan de gang sinds de mens dieren fokt en doodt op industriele schaal en nog zijn mensen verbaast dat dieren in dat proces barbaars worden behandelt. Struisvogelgedrag pur sang. Eet vooral je stukje vlees morgen weer.

 4. 6

  @3 Kom nou, alsof jij bij elk product wat je op een dag consumeert stilstaat bij de hele productieketen. Misplaatste morele superioriteit vind ik persoonlijk een stuk stuitender. Blaatkaak eet wellicht nooit meer varkensvlees meer, chapeau!

  Trek vooral morgen weer zonder gewetensbezwaren je sokken aan, god weet wat voor kindslaven daarvoor het katoen hebben geplukt.

 5. 7

  @2 en @3, grappig… Ik wist dat als ik zoiets naïef zou schrijven, dit soort reacties zouden volgen. Ik heb vroeger vakantiewerk gedaan in een kippenslachterij en ben geboren en getogen op het boerenland.

  Maar zeg eens eerlijk. Eten jullie, net als ik, willens en wetens vlees, ook al is het wellicht biologisch? :-)

  Naïef, of bij volle bewustzijn? Ik eet graag af en toe vlees, soms biologisch van de supermarkt, maar liever rechtstreeks van de boer met een ingehuurde slachter, of een slagerij die nog zelf slacht.

 6. 8

  @7:

  of een slagerij die nog zelf slacht.

  Ik hoor het de -inmiddels met pensioen gegane- dorpsslager nog zeggen: “Het mooiste van het vak hebben ze me afgenomen.”
  Vroeger hoorde ik wanneer ik tegenover zijn zaak aan mijn krantenwijk begon vaak een korte gil en dan een droge knal. Tegenwoordig is het hopen dat de koelwagen geen vertraging heeft.

 7. 9

  @7: ik eet alweer ruim 15 jaar geen vles of andere dierlijke producten meer. Ik ben inderdaad zo’n zichzelf moreel superieur vindende irritante veganist, zoals @6 stelt, en telkens blijkt maar weer dat dat niet onterecht is.

 8. 10

  Toen ik nog studeerde vertelde een medestudent uit Brabant me dat hij vaak bijbaantjes had in de bioindustrie. Dat was dan meestal het laden van slachtkippen voor transport. Hij vertelde dat het dan traditie was de laatste kip de vrachtwagen in te trappen.

  Het verbaast me dan ook niet. Kennelijk is het zo dat overal waar mensen werken in omstandigheden waar dieren als industrieel product gezien worden, het lijden van die dieren “leuk” gaat worden, en er dergelijke misstanden ontstaan.
  Overigens geldt dit ook als er mensen opgesloten worden, zie Abu Graib.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren