Minitweespalt: dalend of stijgend aantal huisinbraken?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Peter

Aantal inbraken door junks daalt, totaal aantal inbraken stijgt. Wat nou tweespalt?

#2 Steeph

@Peter: Je leest niet goed. Dat is een factor. Maar ze spreken toch over de totalen.

#3 Bookie

Vergeleken met 2001 is er nog sprake van daling (door minder criminele junks) in 2010. Vergeleken met 2008 echter een stijging (meer criminele Oost Europese bendes).

#4 piet

zou het niet zo zijn dat er gewoon minder aangifte gedaan wordt?
Een aangifte doe je voor de verzekering (oplossing sowieso weinig kans), en die werpt ook weer allerlei barrières op (kan je bewijzen dat er braaksporen zijn etc.), veel mensen zullen er gewoon geen zin in hebben. De nasleep is vaak traumatischer dan de inbraak zelf…

#5 Faltung

Heet aantal aangiften van inbraak plus poging to inbraak is gestegen. Het aantal slachtoffers van inbraak is gedaald. Dat komt omdat er door betere beveiliging per geslaagde inbraak meer inbraakpogingen gedaan moeten worden.

#6 KJ

Zowiezo is het feit dat de criminele junkie begint uit te sterven een goed ding. De erfenis van de jaren ’60 en ’70 is aan het verlopen.

#7 JSK

@5: dat is natuurlijk ook een middel tegen criminaliteit: zorg dat ze geen schade kunnen aanrichten. Zo is in mijn stad een supermarkt zonder contant geld. Misschien ook een oplossing voor de grote schade tijdens de huldiging van Ajax afgelopen maand: alle rijksmonumenten achter slot en grendel.

#8 Peter

@Steeph: I stand corrected..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*