Meeste aanslagen niet islamitisch

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Meeste aanslagen niet islamitisch

99% aanslagen niet door moslims maar separatisten etc. Wel meer slachtoffers bij islamterrorisme.

0

Reacties (2)

#1 pedro

Wel meer slachtoffers bij islamterrorisme

Ja, die ene aanslag in Madrid heeft dat gemiddelde wel heel erg omhoog getrokken, natuurlijk. Als we naar de cijfers van vorig jaar kijken, waren er 7 doden bij separatistische aanslagen en 1 gewonde bij de ene islamitische aanslag.

En de rechtse elite doet meteen aan schadebeperking… “Het gaat niet om de doden, maar om de impact”, waarmee dat een selffulfilling prophecy wordt. Onze overheden en islamcritici wijzen ons voortdurend op het gevaar van en waarschuwen ons voor islamitische aanslagen, waardoor de impact groter wordt. Later kunnen we dan vaststellen, dat de impact van een islamitische aanslag groter is….

Oftewel: het klimaat van angst, dat gecreëerd wordt door onze overheden en de islamcritici, zorgt er voor dat de impact groter lijkt.

Dat de islamitische aanslagen altijd gewelddadiger zouden zijn (als dat idd zo is), en daarom meer impact zouden hebben, is volgens mij zelfs een onhoudbare stelling.

De fascistische aanslag op het station van Bologna in 1980 kostte aan 85 personen het leven (vergelijkbaar met Madrid dus). De fascistische aanslagen in die tijd waren gewelddadiger dan de aanslagen door linkse terroristen. De impact van het linkse terrorisme was echter groter, omdat onze overheden en de critici van links een klimaat van angst voor het linkse terrorisme creëerden. Niet geheel onterecht, maar wel een bewijs, dat de gewelddadigheid van aanslagen minder invloed heeft als in het artikel beweerd wordt, en dat de invloed van propaganda veel meer invloed heeft.

#2 Cycloop

Beste manier om terrorisme te bestrijden is er niet meer over te berichten. Elke aanslag dood te zwijgen.
Wel niet haalbaar, maar wel belangrijk om bij stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*