1. 1

  Ach, Ferrier en Koppejan zijn destijds ook binnenboord gehouden toen puntje bij paaltje kwam. Ik ga me over die muitende CDA-statenleden nog niet vrolijk maken. En ik zie ook Wilders nog wel zijn voetvolk instrueren om zo strategisch te stemmen dat de restzetels ter linkerzijde waardeloos worden. Hoe minder PVV-zetels in de EK, hoe minder risico op brievenbuspissers en pornoboeren zeg maar. Toch maar hopen op het beste!

 2. 3

  Ik zie het wel in mei… Overigens ben ik van mening dat de burgers rechtstreeks voor de Eerste Kamer moeten kunnen stemmen en niet via een gelaagd systeem zoals nu. Ik heb geen “kiesmannen” nodig om te bepalen wat IK wil!

 3. 6

  Allemaal leuk en aaardig maar Smiley Rutte zal het lachen toch wel vergaan.
  Te veel CDA-ers zijn hun zetel kwijt en dat krijgt Maxime op zijn bord en dat zal het CDA er toe brengen dit kabinet te laten vallen.

  Wedje?

 4. 7

  Reinaert, wedden is een zonde, anders zette ik wel wat in. Want voordat het CDA het kabinet laat vallen zal toch eerst de partijleiding en het politiek personeel in parlement en regering vervangen moeten worden. Ik zie dat nog niet gebeuren, want die willen blijven zitten en Vooruit! op de ingeslagen weg.

 5. 9

  @8: Bij mijn weten heeft Nederland deze wijze van het verdelen van restezels sinds de invoering van de evenredige vertegenwoordiging. De dringende reden was dat evenredige vertegenwoordiging ertoe leidt dat er te verdelen restzetels zijn.

  Er had natuurlijk gekozen kunnen worden voor de methode van grootste overschotten, maar voor grotere partijen is de methode van grootste gemiddelden nu eenmaal gunstiger (en grotere partijen hebben logischerwijs ook een grotere vinger in de pap bij het tot stand komen van wetgeving, ook als het over de kieswet gaat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren