‘Meer winst, minder banen bij ING’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

…is de kop van een nieuwsbericht op de site van het NRC.

Dit soort berichten is de laatste tijd bepaald geen uitzondering.

In totaal schrapt ING onder het besparingsprogramma nu 6515 banen per 2015, waarvan meer dan vierduizend bij de Nederlandse retailbank en 115 in België. ING zegt minder werknemers nodig te hebben, omdat steeds minder consumenten fysiek contact hebben met hun bankmedewerker door de opkomst van internetbankieren en mobiele apps.

Zou er nu echt, zo’n beetje van het ene op het andere jaar, zoveel minder werk zijn als gevolg van ‘de opkomst van internetbankieren en mobiele apps’ dat er alleen al in Nederland ruim vierduizend mensen te veel bij ING werken?

Of mogen de overgebleven werknemers in dezelfde tijd gewoon meer werk verrichten, omdat er toch geen alternatieve banen zijn waar de ontevredenen heen kunnen?

Zoals Klokwerk het in een recente column beschreef:

In mijn omgeving zie ik veel mensen die geen avond meer thuis zijn, omdat ze op een afgeslankte werkvloer het werk van hun wegbezuinigde collega’s erbij gekregen hebben. De andere kant van de crisis.

De crisis als business opportunity, zeg maar.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Derpjan

@0

“Zou er nu echt, zo’n beetje van het ene op het andere jaar, zoveel minder werk zijn als gevolg van ‘de opkomst van internetbankieren en mobiele apps’ dat er alleen al in Nederland ruim vierduizend mensen te veel bij ING werken?”

Natuurlijk niet, wat wel mogelijk is is dat van het ene op het andere jaar allerlei computerprogramma’s en systemen waar al jaren aan werd gewerkt operationeel worden.

Triest maar waar… de huidige crisis is niet alleen maar een vertrouwenscrisis, die maakt samen met snelle automatisering en globalisering een perfecte storm van werkloosheid in rijke landen als Nederland.

#2 bolke

Natuurlijk niet, wat wel mogelijk is is dat van het ene op het andere jaar allerlei computerprogramma’s en systemen waar al jaren aan werd gewerkt operationeel worden.

Correct, ik heb de afgelopen jaren ik weet niet hoeveel voor (grotere) bedrijven glasvezel verbindingen van en naar datacenters aangelegd waardoor die bedrijven in 1 klap over konden naar thinclients en zo’n beetje alle netwerk/computer beheer op afstand gedaan kon worden en daardoor heel wat IT afdelingen gereduceerd worden tot 1 man op grotere locaties en geen mensen meer op kleinere locaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*