Media-offensief om volgende ronde schadevergoedingen Groningse aardbevingen te beperken

In Trouw nota bene:

Een deel van de Groningers gebruikt het geld dat bedoeld is voor aardbevingsreparaties, voor vakanties of het betalen van achterstallige rekeningen. Dat zeggen bouwbedrijven en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), meldt BNR. […]

Volgens een directeur van een Gronings bouwbedrijf, die anoniem wil blijven, wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor een vliegticket naar de zon.

Als ik jouw fiets in elkaar trap, ben je een profiteur als je van de schadevergoeding een nieuw bankstel koopt? Volgens de NAM blijkbaar wel.

Open waanlink

 1. 1

  Nee, dit is geen offensief om de schadevergoeding te beperken, dit is een offensief om het geld rechtstreeks aan bouwbedrijven over te maken om hun omzet te vergroten.

 2. 3

  Iemand die schade lijdt door de Nam heeft gewoon recht op vergoeding.
  Men kan daar z’n huis voor laten repareren, wat best verstandig is.
  Wel zou ik voor een plaatselijk bedrijf(je) kiezen.
  Die zijn vast goedkoper en omdat de “bedrijfsleiding” zich niet bezig houdt met dingen die ze geen moer aangaan.
  -Zal wel zo’n bedrijf zijn waar het management tonnen verdient en goedkope buitenlandse werknemers inhuurt.-

 3. 6

  @5: Hoezo de NAM wast nu toch gewoon haar handen in onschuld nadat het nationaal de slachtoffers zwart heeft gemaakt en nu in een regionaal krantje het eventjes goed lult?

  Ja sorry tenzij de NAM dit ook Nationaal eventjes herhaalt is dit dus gewoon zwart maken.

 4. 7

  @6

  Misschien werk jij wel voor een tegenstander of concurrent van de NAM (eigenlijk Shell), zie je, ik kan ook gelaagde complottheorieen bedenken.

 5. 8

  @7: Sorry hoor maar als een landelijke krant mensen zwart maakt die terecht klagen en dan ze lokaal weer paaien in het Dag Blad van het Noorden?

  Dat vind ik handen wassen in onschuld, dat hadden ze gelijk moeten zeggen jegens dat landelijke blad of een ander landelijk blad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren