Mannen en kinderopvang

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Parool-columniste vindt dat mannen net zo goed op een crèche kunnen werken, maar toch eigenlijk niet, want Robert M.

Maar het is duidelijk: laat ratio een discriminerend stuk nooit in de weg staan.

Open artikel

Reacties (13)

#1 Terrence

Altijd jammer wanneer mensen zich laten leiden door de waan van de dag.

#2 rongvk

@1 Het zit gelukkig achter een betaalmuur, dus het blijft mij bespaard.

Ik heb overigens les gegeven aan Pedagogisch medewerkers kinderopvang, toch elke keer weer een paar jongens in elke klas, en ik heb nooit aan Robert M. gedacht. Maar dat zal wel aan mij liggen…

#3 John

Haar vergelijking dat kinderopvang en de gedachte aan Robert M. net zo logisch is als pannenkoek en stroop of doune en paspoort, is hetzelfde als zeggen feministe – verzuurd of vrouw – dom.

#4 Henk van S tot S

Voor het geval ze nog een dochter krijgt/heeft ;-),
Hoewel het niet perse geestelijken hoeven te zijn,
hier nog een voorbeeld

#5 Henk de Waal

@3:

Mwoah. Ik ben natuurlijk zo’n ‘rechtse echte/neppe macho/mietje-man’, maar in de kringen waarin ik verkeer is t toch wel vreemd (netjes uitgedrukt) als een man op een crèche werkt. Wat moet die viespeuk (alle mannen zijn viespeuken) daar?

#6 JANC

Straks zijn zorgzame vaders ook pedo’s?

#7 lurker

@5: Met andere woorden: jij zou jezelf ook niet kunnen beheersen op een crèche. Of ben jij precies die ene man die geen viespeuk is?

#8 Joost

Het interessante is dat als mannen blijkbaar niet te vertrouwen zijn op een crèche, waarom ze dan wel te vertrouwen zijn met kinderen in het algemeen? Dat is wel een beetje een spagaat.

@5: zucht…

#10 Henk de Waal

@7:

Probeerde meer een sentiment aan te geven dat wel degelijk bestaat. Persoonlijk zou ik nog niet dood gevonden willen worden op een crèche

#11 Henk van S tot S

@10:
Ga dan rustig op het kerkhof liggen en bespaar de goegemeente je “aparte” comentaren. ;-)

#12 Lutine

@11

Dan wel een kerkhof waar geen kinderen liggen.

(sorry, erg flauw)

#13 coooomz

De Volkskrant wil niet dat ik het lees dus dat ga ik ook niet doen.

Maar de gedachte aan Robert M is logisch. Nadat die vent in het nieuws was zijn namelijk nagenoeg alle mannen uit de kinderopvang weggepest. Iedere man die er toch nog/weer zit, zit er expliciet en zonder uitzondering _ondanks_ discriminatie door zijn klanten. Maar daar hoor je de feministische powerbloggers niet over. Dat is natuurlijk ook logisch want als feminist ben je per definitie seksist.

Dat is dan weer hartstikke ironisch-grappig, want de scheve man-vrouw verhouding op kinderdagverblijven zorgt voor de primaire belangrijkste allesoverheersende inprenting dat vrouwen voor mensen zorgen en mannen stoere dingen doen. Je kunt je kind nog zo genderneutraal en sekse-vrij opvoeden, eeen dag op een kinderdagverblijf met enkel vrouwen maakt jaren van intensieve “moderne” “opvoeding” in 1 klap ongedaan :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*