Maleisië deporteert Saudiër na tweets

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (41)

#1 hans

Diepe stilte…

#2 piet de nuttige idioot

Als het om Iran zou gaan dan zou de wereld te klein zijn.
mompelt iets over oliedom…

#2.1 Olav - Reactie op #2

Welke relaties heeft Nederland eigenlijk precies met Saoudi-Arabië? Krijgen wij daar ook zoveel olie van, net als de Amerikanen?

#2.3 Olav - Reactie op #2.2

Boycott?

#3 TDC

Het is idd verdacht stil aan het sargasso front.
De progressieve voorvechters van de boerka zijn het wrschlk eens met het lot wat deze jonge held te wachten staat.

#3.1 Olav - Reactie op #3

Verwerpelijke insinuatie.

#3.2 pedro - Reactie op #3

Het linkse NRC en de rest van de linkse pers, het linkse Amnesty International en andere linkse mensenrechtenorganisaties, enz, enz, stellen deze kwestie aan de orde. Zijn die clubs nu ineens niet links meer, of is dit weer een doodgewoon voorbeeld van de hypocrisie van rechts?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #3
 • Vorige reactie op #3
#3.3 aynranddebiel - Reactie op #3

Trollen is leuk als er ergens een kern van waarheid in zit zodat het pijn doet, maar je kan niet in een draad op Sargasso over een onderwerp gaan beweren dat het stil blijft op Sargasso over dat onderwerp.

#4 TDC

Kom kom olav niet zo soft. Je moet eens kijken wat een verwerpelijke insinuaties je hier naar je hoofd gegooid krijgt als je kritiese vragen stelt over de immigratiepolitiek. Dan sta je op zijn minst gelijk aan een pvv’er zoniet een ss’er. Walgelijk gewoon.

#4.1 Olav - Reactie op #4

Je bent niet goed bij je hoofd als je werkelijk denkt dat de mensen hier het eens zijn met de vervolging van deze jongeman in Saoudi-Arabië. Dan heb je helemaal niets begrepen van “het Sargassofront”.

En wat e.e.a. met kritische vragen over immigratiepolitiek te maken heeft? Dat kan jij ook niet uitleggen, want dat verband bestaat gewoon niet. Walgelijk om dat met insinuaties toch aan elkaar te willen koppelen. Inderdaad typisch voor een PVV-fascist.

#4.2 Schuur - Reactie op #4

Wat heeft dit met immigratiepolitiek te maken?

En om de bal even terug te kaatsen: wat als deze Hamza niet naar Maleisië was gevlucht, maar naar Nederland? Had domrechts, thans glorieus verontwaardigd over het lot van Hamza, hem dan met open armen ontvangen en onderdak verschaft? Een Arabier die onze taal niet spreekt (bij voorbaat een kansloze immigrant, zonder noemenswaardige toekomst in Nederland) en eigenlijk permanent op de vlucht?

#4.3 Olav - Reactie op #4.2

Ik weet het antwoord op die vraag, meester, mag ik het zeggen?

#4.4 Bookie - Reactie op #4.3

Jij mag gewoon ja zeggen.

#4.5 Olav - Reactie op #4.4

Maar ik denk dat het antwoord “nee” is.

Namelijk: nee, domrechts zou hem niet met open armen hebben ontvangen.

#4.6 Bookie - Reactie op #4.4

Eerder zou links nee zeggen, omdat je daar mee de islam beledigd. Zelf denk ik ook dat eenieder die nu nog solidair in een niqaab gaat rondlopen vrij dubieus bezig is.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #4.4
 • Vorige reactie op #4.4
#4.7 Olav - Reactie op #4.4

Lieve Bookie, ook jij snapt er blijkbaar niets van.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #4.4
 • Vorige reactie op #4.4
#4.8 Bookie - Reactie op #4.4

Olav, de niqaab wordt alleen gedragen binnen de salfistische en wahabistische stromingen, waarbij het volstrekt logisch is dat afvalligen dood moeten.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #4.4
 • Vorige reactie op #4.4
#4.9 pedro - Reactie op #4.4

@039: bewijzen?

Beter gezegd: het is onzin. Je fabriceert je eigen werkelijkheid. “Wearing the niqab is not exclusive to Salafi Muslims and other Muslims whether Sufi, Shia or Sunni, regard niqab as mustahabb (recommended, an additional act of worship to Allah” (http://en.wikipedia.org/wiki/Niq%C4%81b#Niqab_in_Islam).
Met het onderwerp van het artikel heeft dit inmiddels al niks meer te maken. Leg anders maar eens uit hoe het een enkele keer solidair dragen van een niqab in Nederland invloed kan hebben op de rechtspraak in dit geval in Saoudi Arabië.

#4.10 TDC - Reactie op #4.2

Domlinkse sukkelaar verwijt domrechts.
Nu de inhoud nog. We wachten…

#4.11 Harm - Reactie op #4.10

Je hebt natuurlijk ook mensen die gewoon dom zijn.

#5 piet

“Wij zijn bezorgd dat hij in zijn thuisland geen eerlijk proces krijgt en dat hem de doodstraf te wachten staat voor afvalligheid”

Is er iemand hier die durft te beweren dat culturen gelijkwaardig zijn?

#5.1 Joost - Reactie op #5

Ik vermoed dat de gemiddelde Saudi ook vindt dat zijn cultuur beter is dan die van ons.

Maar goed, vanuit onze cultuur bezien is die van hullie achterlijk ja…

#6 larie

Hoe meer je reist hoe meer je inziet dat iedere cultuur de zijne/hare als superieur beschouwd en andere zienswijzen bestempeld als achterlijk. Hoe meer je reist hoe meer je inziet dat de “westerse manier” van leven mondiaal bekeken een minderheid is….those are the (mine) facts.

Het doden van een/elk mens is achterlijk wat de motieven ook zijn.

Dieren daarintegen, indien te eten, komen in mijn pan.(na een fijn leven te hebben gehad)

#6.1 TDC - Reactie op #6

Ik vrees dat Olav bij u in de leer moet.
Hij vreet naar horen zeggen rechtsdraaiend mensenvlees.
Een kannibaal dus.
Of u hem daarvan af wilt laten kikken.

#6.2 Harm - Reactie op #6.1

of volstrekt imbeciel en denken dat ze lollig zijn,
of misschien zelfs wel gevat,

Zielig en ergerlijk tegelijk.

#7 Spam

Er gebeurt iets verschrikkelijks met een Saudiër in Maleisië en hier discusiëren we lekker over of de linksen of de rechtsen in Nederland het hypocrietst zijn.

#8 Johan

Een waarschijnlijk scenario is dat deze arme jongen op TV verschijnt samen met een geestelijke waarin hij verklaart misleidt geweest te zijn door een duistere buitenlandse macht maar dat hij liefdevol tot inkeer is gebracht door de geestelijke autoriteit. (die in beeld goedkeurend knikt) en dat hij het volk om vergiffenis vraagt.

Ze zijn de kwaadsten niet dus misstap wordt afgekocht met een aantal zweepslagen en verplicht verblijf in instituut voor religieuse correctie voor verdwaalde zielen.

#8.1 piet - Reactie op #8

Johan, wat wil je daarmee zeggen?

#9 pedro

Weet je waar het trouwens wel en echt uiterst stil over blijft: het gebruik van de term ‘deportatie’. De Maleisiërs hebben (nog) geen 6 miljoen joden vermoord, dus gebruik van het woord deportatie zou op een stevig ‘foei’ moeten rekenen van al die moraalridders, die zich altijd uiterst genuanceerd opstellen over het gebruik van dat soort termen.

#9.1 Olav - Reactie op #9

Huh? Is dit grappig bedoeld of maak je je werkelijk druk om niets?

“Deporteren” is gewoon een ander woord voor “uitzetten”.

http://vandale.nl/opzoeken?pattern=deporteren&lang=nn

#9.2 pedro - Reactie op #9.1

Was sarcastisch bedoeld.

#9.3 Olav - Reactie op #9.2

Sorry, sarcasme is niet altijd direct te onderscheiden van TDC-achtige waanzin…

Dat sommige verdwaalden ècht een punt maken van de term “deportatie” was je blijkbaar ook al opgevallen.

#10 Bismarck

@17: Ik ben toch erg benieuwd hoe je op die conclusie komt. Volgens mij was het niet “Links” dat homoseksuele Iraniërs terug wilde sturen naar Iran, ongeacht of ze daar konden rekenen op een religieus geïnspireerde straf.

#10.1 Olav - Reactie op #10

Bismarck, volgens mij werkt hun redenering ongeveer als volgt: “Links” is niet altijd 100% tegen alles wat moslims doen, dus is “links” 100% vóór. “Links” is volledig akkoord met het afstraffen van die Hamza voor godslastering, want anders zou “links” die mevrouw hier op straat ook wel verbieden om een hoofddoekje te dragen. Is tenslotte allemaal islam, dus daar kan je geen enkel onderscheid in maken.

Het geloof in de vrijheid om te doen (te zeggen, te geloven enz.) wat je wil zolang je een ander maar niet in diezelfde vrijheid tekort doet, eigenlijk een oud liberaal principe, dat is deze lieden totaal vreemd. Ze redeneren langs tribale lijnen: je bent voor of tegen de ene of de andere groep. “Links” zit in hun ogen als groep samen met de moslims, dus die moeten het wel door dik en dun voor elkaar opnemen.

#11 TDC

Het maakt mij niet uit, of eigenlijk ook wel… of de jonge held de dood vindt door de beulen van de islam. Dat is buiten mijn bereik. Het wordt pas echt eng wanneer ik door de olavs en de ahmeds de mond gesnoerd wordt.

#11.1 Harm - Reactie op #11

Ach gut, wat lief, hij is nou al bijna zelf slachtoffer.

#11.2 Bismarck - Reactie op #11

Maakt het je nu wel of niet uit?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #11
 • Vorige reactie op #11
#11.3 Olav - Reactie op #11.2

Natuurlijk maakt het hem niet uit. Hij zou het alleen maar prachtig vinden als die jongen wordt veroordeeld. Heeft hij weer iets om zijn haat mee te voeden.

#11.4 Bismarck - Reactie op #11.3

Ik zou het toch graag even weten. Het redden van deze man is misschien buiten zijn bereik, maar als het gaat om het terugsturen van Somaliërs, Irakezen, Iraniërs en Afghanen naar landen waar hen mogelijk religieuze rechtbanken staan te wachten, kan hij wel zijn invloed uitoefenen. Maar ik vermoed dat je dat vast niet bedoelt, als “je kritiese vragen stelt over de immigratiepolitiek”.

#11.5 pedro - Reactie op #11

Het wordt pas echt eng als je je eigen vrijheid om niet ter zake doende onzin te mogen verkopen belangrijker vindt dan het leven van een mens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*