‘Maak je niet al te veel zorgen om de crisis’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 weerbarst

Maar vooraleerst: Laat je ook vooral geen geld uit je zak kloppen

#1.1 Share - Reactie op #1

 

#2 Maxm

@1 Juist wel, het grootste probleem in Nederland momenteel is dat iedereen op zijn geld gaat zitten. Irrationeel, want wie behalve de echte minima merkt er nu iets van een procent meer of minder.

#2.1 warumbel - Reactie op #2

Het is gemiddeld een procentje minder, dus de meeste mensen zullen er niks van merken. Maar een hele hoop mensen toch zullen worden ontslagen of, indien zelfstandig, er flink op achteruitgaan. En uit angst dat jij een van diegenen zal zijn die dat zal overkomen blijf je op je geld zitten. Niet zo irrationeel dus.

#2.2 Maxm - Reactie op #2.1

De psychologie er achter is wel duidelijk maar de groep mensen die een reëel groter risico loopt als voor de crisis is een relatief kleine toch al niet zo’n draagkrachtige groep die geen grote impact zou moeten hebben op bestedingen. Zij worden vooral de dupe van de overdreven bezuinigingsdrift van mensen en bedrijven die zichzelf helemaal niet extra zorgen hoeven te maken. Dat die groep plotseling meer gaat nadenken over haar positie, zich daardoor zorgen maakt maar niet kan concluderen dat de risico’s niet wezenlijk zijn veranderd is irrationeel gedrag wat met alle angstverhalen tot een verdieping van de crisis leidt. Het wordt een zichzelf realiserend probleem.

#2.3 weerbarst - Reactie op #2

Dat het systeem dus niet berekend is op menselijk gedrag zegt meer over het systeem dan over de mensen.
Mijn advies: spaar lekker door als je kan en koop fysiek goud en zilver. Want de hele zooi gaat instorten.

#3 Yevgeny Podorkin

1% minder salaris gaan we niet voelen nee. Vangnetten worden gestript. Raak niet werkeloos, ziek, arbeidsongeschikt of gehandicapt met kinderen en eigen huis/ hypotheek (ook niet voor 1 of 2 maanden)…ik zie in de stad legio huisuitzettingen (allerlei voorzieningen worden onbereikbaar). Het beleid van Rutte begint smoel te krijgen…Lekker Amerikaans hard.

Mijn postbode b.v. wordt gedwongen door te werken met 39 graden koorts (zomaar een voorbeeld van de oprukkende slavenarbeid)…

#4 Yevgeny Podorkin

Wilders ondertussen lacht de ballen uit den broek en Emile schijt peentjes…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*