Paars-plus gaat vanaf maandag onderhandelen over kabinet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Jonas

Toch geloof ik niet dat het haalbaar is. VVD met drie linkse partijen, die zo haaks op hun programma staan. Ook vier partijen is teveel. En de achterban van de verschillende partijen die nodige kritiek zullen hebben bij het eventuele akkoord.

#2 Fiona

Niet paars-plus, maar Wilders zelf is een nachtmerrie!

@1
Ik twijfel er ook aan, maar ik hoop er wel op.

#3 Erik

@1: In mijn beleving is het GroenLinks met drie rechtse partijen (en zo links is GroenLinks nou ook weer niet).

Wat is haalbaar? ’t Is of dit of iets met het CDA. En ’t CDA lijkt hard-to-get te spelen.

#4 Fiona

@3
Jij vind PvdA een rechtse partij?

#5 Erik

@4: Sinds Kok: ja. En de SP is in sommige opzichten ook bepaald rechts te noemen.
Maar ik ben me ervan bewust dat mijn links-rechts-indeling niet de gangbare is. ;)

#6 sander_1583

Eik, vanuit een venezuelaans viewpoint is pvda inderdaad een links kapitalistische broeinest met westers uitschot.

Verder ben je dus totaal wereldvreemd. de vvd is voor 33 procent een linkse club. Vanuit amerikaans oogpunt is de hele vvd een linksliberale club

#7 Jonas

Eerst maar eens kijken of dit gaat lukken. En wat vinden jullie van het idee een kleiner kabinet met een akkoord op hoofdlijnen, waar in de kamer beslissingen worden uitgevochten? En kan je dat slikken als je op 1 van de 4 partijen heb gestemd?

#8 pedro

@6: en dat vind ik weer wereldvreemd. VVD en CDA zijn gewoon 2 rechtse partijen. De PvdA is een middenpartij en de SP heeft heeft een aantal sterk hiërarchische rechtse trekjes. Maar hoe je tegen die zaken aan kijkt, hangt af van het standpunt, dat je zelf bekleedt. Voor een PVVer is (een groot deel van) de VVD links, voor een GLer is de PvdA vooral rechts.

#9 Erik

@7: Een akkoord op hoofdlijnen en de kamer de rest laten uitmaken spreekt me zeker aan. Of het de dames en heren onderhandelaars ook aanspreekt vraag ik me af. En met drie ‘linkse’ partijen als koalitiepartner zal de VVD er zeker niet warm voor lopen.

Ik heb trouwens op een van de vier gestemd en ik kan leven met ieder kabinet waar het CDA niet in zit en als het mogelijk is liever ook de PVV niet, tja, dan lijkt deze koalitie mijn voorkeur te moeten krijgen.

@6: Dat percentage laat zien dat jij in elk geval tot op de millimeter nauwkeurig weet waar de grens tussen links en rechts ligt.
Dat sommige VVD-ers linkser zijn dan andere (of minder rechts), maakt ze nog niet links. Volgens die logika is D66 rechts, want ze zijn rechtser dan de PvdA, maar dat kan helemaal niet omdat D66 links is, want ze zijn linkser dan 67% van de VVD.

En vanuit mijn standpunt zijn de amerikaanse Demokraten meestal behoorlijk rechts (en de Republikeinen vaak onbehoorlijk rechts).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*