Lilianne Ploumen wordt nieuwe PvdA-lijsttrekker

Lilianne Ploumen wordt maandag door het bestuur van de PvdA voorgedragen als de nieuwe lijsttrekker van de partij. De leden stemmen zaterdag. “Met Ploumen kiest de PvdA voor een ervaren partijlid met een schat aan politieke ervaring”, schrijft nu.nl. Ploumen was eerder voorzitter van de PvdA en was in het vorige kabinet minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Ploumen werkte eerder bij de ngo’s Mama Cash, Cordaid en de klimaatstichting HIER. In 2017 zette ze het fonds She Decides op, om vrouwen in ontwikkelingslanden te helpen met seksuele voorlichting, anticonceptie, veilige abortus en kraamzorg.

Open artikel

Reacties (5)

#1 tigger

Goede politica, helaas wel één met weinig charisma. Daar ga je dus geen zetels mee winnen.

#1.1 lmgikke - Reactie op #1

Zo jammer die opmerking. Het gaat u dus om de vorm, niet om de inhoud.

Is het na dik 20 jaar marketing, pr en mooie woorden niet eens tijd om te luisteren naar de inhoud? om eens te lezen wat iemand wil bereiken?

Maar ik zal het van de positieve kant bekijken. Blijkbaar ziet u in Ploumen een bedreiging omdat u de noodzaak voelt om meteen op de persoon te spelen en karaktermoord toe te passen. Een reden te meer om Mevr. Ploumen te volgen.

#1.2 Cerridwen - Reactie op #1.1

De vorm is natuurlijk wel degelijk belangrijk, politiek is niet alleen maar inhoud maar ook (juist!) communicatie.

Maar ik ben het met je eens dat het wat voorbarig is om Ploumen nu al op dat vlak af te schrijven. Ze kan zich nu bewijzen, en ik zie wel kansen voor een goede prestatie voor haar gezien de problemen van de concurrentie. Nu al zeggen dat ze weinig charisma heeft leidt tot een selffulfilling prophecy.

#1.3 tigger - Reactie op #1.1

Politiek is voor een groot deel de kunst van het verkopen. Je kunt fantastische ideeën hebben, maar als je de mensen er niet voor kan enthousiasmeren dan win je er geen zetels mee. Deze politica heeft wel de ideeën, maar niet de verkoopkunsten.

Voor mij persoonlijk zit de PvdA sowieso voorlopig op het strafbankje totdat ik niet meer het gevoel heb dat ze de volgende keer weer net zo hard VVD-light gaan in het kabinet Rutte 2. En dat zeg ik als voormalig lid van die partij.

#1.4 Cerridwen - Reactie op #1.3

We zullen zien. Ik heb wat verkoopkunsten betreft geen beeld van Ploumen, dus heb daar geen oordeel over.

Het lijkt me, ook al heb je wel al een beeld van Ploumen, toch verstandig om je oordeel nog even uit te stellen. Nederlandse verkiezingscampagnes zijn kort en dynamisch, dat de huidige peilingen al een tijd stabiel zijn is bedriegelijk. Onder de oppervlakte is veel twijfel. Met vrijwel alle partijen zijn grote of kleine dingetjes aan de hand geweest. Er is echt wel ruimte voor een nieuw gezicht op links die ineens vleugels krijgt. Met Ploumen is die kans groter voor de PvdA dan met Asscher het geval was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*