1. 1

  Terre’Blanche was beslist géén sympathieke man. Een echte racist, een potentaatje, gewelddadig ook. Maar het is toch jammer dat hij zo moest eindigen.

 2. 3

  Klinkt als hoe iemand die de slavernij voorstond, en die er nooit een been in zag om zwarten te doden als het hem zo uitkwam, zou moeten eindigen.

 3. 7

  Elke moord is sowieso tragisch, dat bedoelde ik eigenlijk. Wat betreft de opmerkingen over karma, boontje komt om zijn loontje e.d.:

  De beste uitkomst was natuurlijk geweest als deze man ooit zou hebben ingezien dat hij fout zat. Dat hij het over een andere boeg was gaan gooien. Dat hij een rol was gaan spelen in de verzoening.

  Maar ja, ik ben dan ook romanticus.

 4. 8

  Mijn dagelijkse “pen”friend aldaar, een belezen redelijk persoon , schreef me dit:

  “The problem is that it coincides with Julius Malema’s public singing of the war cry – Kill the Boer, when already many of the white farmers are being killed in the most barbaric of ways. The fact that Terreblanche (or ET, as he is know here) had a wage dispute with the 2 suspects, becomes irrelavent. His death “has now become proof” that Malema incites violence, which is probably true.But I do not believe it had anything to do with ET;s murder. The result? Polarisation between white and black. I have already heard war-talk on the streets this morning when I went out for some shopping. It is disturbing and I am extremely concerned”

 5. 16

  @larie: Dit zijn wel beelden uit een heel andere tijd en een liedje die in een bepaalde historische context geplaatst moet worden. Je bent er alleen maar op uit om op deze manier Nelson Mandela te beschadigen. Als het aan jou had gelegen hadden wellicht de bordjes met ‘Slegs blankes’ er nog steeds gehangen?

  Ik vind het treurig dat deze man op deze manier heeft moeten eindigen. Dat verdient niemand. Het valt echter niet te zeggen dat hij het niet een beetje over zichzelf afgeroepen heeft…

 6. 17

  Hij had bijvoorbeeld z’n personeel beter kunnen betalen. Of blank personeel in dienst kunnen nemen (maar die wilden wel betaald worden, en ook beter). Tsja.

 7. 19

  @herman, beelden van deze tijd (juichende zwarten als de vermoedelijke daders het gerechtsgebouw betreden) zijn niet mis te verstaan.

  ps: “over zichzelf afgeroepen heeft” waar heb ik dat toch eerder gehoord.

 8. 20

  @Larie: Dan nog vind ik het aanhalen van die beelden van Nelson Mandela zonder die binnen enige historische context te plaatsen een flauwe aanval op Mandela. Mag Mandela een oud strijdlied uit de tijd dat hij nog vocht tegen de Apartheid zingen bij een begrafenis, zonder dat mensen meteen filmpjes op internet plaatsen met als ondertoon ‘hij roept op tot raciaal geweld’?

  En ja, een blanke in Zuid-Afrika die denkt nog steeds zijn zwarte personeel als honden te mogen behandelen, het verbaast me weinig dat die uiteindelijk een keer tegen een paar hakmessen aanloopt. Niet terecht, maar ook niet totaal onbegrijpelijk.

 9. 21

  Ik val niemand aan en de toestand in Zuid Afrika is heel complex en explosief.

  Het ging bij ET moord niet om salaris, zoom eens uit. De poster noemde de sequentie niet (bepaalde liedjes en dan van a naar b) en mijn kontakt ter plaatse deed dat wel. Ik noemde dat slechts.

  De ontwikkelingen lijken op die in Zimbabwe voorheen en dat voorspelt niet veel goeds.

  In de regio wordt gefluisterd dat de tweede agenda is het verstoren van de games

 10. 22

  Voordat ik de dis opschep Herman:

  Stel je voor..je woont onder erbarmelijke condities in een township. ANC ingevuld en je zit er nog steeds..teleurstelling.

  Zuid Afrika moet op de “kaart”..international community..voetbal (yuk!)..vele rands gaan naar het op de kaart zetten.

  Maar wanneer komt de bewoner van het township op de kaart?

  Dan kolken de emoties, de tweede graads anc piepels ruiken bloed..en ga je vanuit “historisch perspectief” de zwart-afrikaanse variant van het Horst-Wessel-Lied zingen.

 11. 23

  @22: Eerder de Afrikaanse versie van de internationale. Niet dat het verstandig was (al lijkt me dat geen enkele reden voor die mensen om maar de daad bij het woord te voegen, al was die Boer nog zo fout en had hij nog zoveel loon niet betaald), maar hier laten we ook toe dat politici oproepen tot het toedienen van knieschoten aan al dan niet Marokkaanse relschoppers.

 12. 24

  Ik weet niet wat jullie denken maar heb veel liever ”slegs blankes” bordjes dan ”kill the white boers”

  En eigenlijk zal het beter zijn als er geen van beide was

  Maar denk logisch na

  Beide is racistisch maar 1tje roept ook nog eens om moord

  PS: ”mafia gangster” Nederland woned in Zuid Afrika sinds 1987

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren