Ledental politieke partijen maakt grootste sprong omhoog sinds 1978

DATA - Ledental politieke partijen maakt grootste sprong omhoog sinds 1978. Grootste groeier is Forum voor Democratie. Opvallende daler is SP.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Meneer Kronkel

Grootste groeier is inderdaad het FvD, maar de opkomst van die partij lijkt erg op de waardetoename van bitcoin. Erg gehypt, en een gigantische toename in zeer korte tijd, met een onvermijdelijke crash in afzienbare tijd. Je kan beter een rustige, duurzame en stabielere groei hebben, zoals bijvoorbeeld bij de PvdD.

#2 Lennart

Wat mij opvalt is dat de daling eigenlijk al rond 1994 was gestabiliseerd. De afgelopen 24 jaar is er nauwelijks extra krimp geweest. Ik had altijd het idee dat het juist flink was doorgekrompen in die tijd.

#3 tigger

@2:
Die indruk had ik nu ook. Kan natuurlijk helpen dat het aantal leden van politieke partijen met 100% gekelderd is in ons gezin. #NooitmeerPvdA

#4 kneistonie

@2 en @3: same here. De kop had kunnen luiden

Toen internet werd ingevoerd bleef lidmaatschap NL politieke partijen stabiel!

#5 Lennart

@4: Internet zou hier best wel een verklaring voor kunnen zijn. Het maakt het namelijk veel makkelijker om contact te houden met partijleden. Een mailinglijst kost niets en is makkelijk op te zetten, een fysieke brief naar al je leden sturen kost veel geld en inspanning.

#6 [email protected]

@4,5: jullie slimmeriken vergeten dat de bevolking ook aardig is gegroeid: van 15 naar 17 miljoen mensen. Het aantal volwassen naar verhouding sneller: van 11 miljoen naar 13 miljoen. Gegeven deze demografische ontwikkeling zou je eigenlijk een toename moeten verwachten..

#7 JANC

@6: Klopt, denk ik. Vergrijzing kan er best wel mee te maken hebben

#8 AndreSomers

Ik vind “sprong” nogal een groot woord voor zo’n kleine stijging…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*