1. 1

  Grootste groeier is inderdaad het FvD, maar de opkomst van die partij lijkt erg op de waardetoename van bitcoin. Erg gehypt, en een gigantische toename in zeer korte tijd, met een onvermijdelijke crash in afzienbare tijd. Je kan beter een rustige, duurzame en stabielere groei hebben, zoals bijvoorbeeld bij de PvdD.

 2. 2

  Wat mij opvalt is dat de daling eigenlijk al rond 1994 was gestabiliseerd. De afgelopen 24 jaar is er nauwelijks extra krimp geweest. Ik had altijd het idee dat het juist flink was doorgekrompen in die tijd.

 3. 5

  @4: Internet zou hier best wel een verklaring voor kunnen zijn. Het maakt het namelijk veel makkelijker om contact te houden met partijleden. Een mailinglijst kost niets en is makkelijk op te zetten, een fysieke brief naar al je leden sturen kost veel geld en inspanning.

 4. 6

  @4,5: jullie slimmeriken vergeten dat de bevolking ook aardig is gegroeid: van 15 naar 17 miljoen mensen. Het aantal volwassen naar verhouding sneller: van 11 miljoen naar 13 miljoen. Gegeven deze demografische ontwikkeling zou je eigenlijk een toename moeten verwachten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren