Krokodilletranen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Want hey, de privatisering van de zorg mag er niet toe leiden dat patiënten de dupe zijn. Vinden degene die zelf het privatiseringsbeleid hebben bepaald. Zucht

 

Open artikel

Reacties (9)

#1 pspan

Volledig mee eens dat dit krokodillentranen zijn. Anderzijds heeft het AvL ook boter op zijn hoofd. Deze berichtgeving van het AvL doet voorkomen alsof ziekenhuizen “dure” patienten doorsturen naar hen enkel om niet te veel kosten te maken. Mij lijkt dit maar een (erg klein) deel van de waarheid.

Patienten die (aan de hand van vastgestelde protocollen etc) bij een ander ziekenhuis uitbehandeld zijn, of waar bepaald wordt dat een erg dure behandeling te weinig overlevingswinst geeft (en dat geldt voor de meeste van deze dure medicijnen) gaan vaak naar het AvL voor een “second opinion”. Daar krijgt men dan te horen dat er nog van alles mogelijk is. De vraag is of het AvL daarmee de patient of de farmaceuten helpt.

Let wel, ik geloof zeker niet in een “big pharma” die er alleen maar op uit is ons ziek te houden en veel geld aan ons te verdienen. Alleen zijn de kosten voor deze medicijnen buiten alle proporties, zeker in verhouding met de overlevings- of kwaliteit van leven winst die er meestal mee te behalen is. De vraag is dan waar we ons geld aan willen uitgeven, en het AvL heeft daar een eigen mening over. Dat mag.

 • Volgende discussie
#2 Henk van S tot S

Gaat wat ver ;-)

Er zijn mensen die beter voor hun hond zorgen, dan onze regering voor voor de mensen:
http://nos.nl/op3/artikel/2036004-aan-kanker-overleden-coco-werkte-een-hele-bucket-list-af.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 frankw

Pspan @1, ik heb even moeten broeden op een reactie. Zelf heb ik in mijn directe omgeving meermaals direct de gevolgen meegemaakt van wel of niet goed en tijdig behandelen van kanker en heb een enorme waardering voor het AvL en hun deskundigheid. Je geeft in je reactie aan dat het AvL ook belang heeft bij dergelijke berichtgeving om hun eigen zaak te bepleiten. Bovendien trek je de discussie naar de vraag of het zinvol is uitbehandelde patiënten nog een duur traject aan te bieden. Maar daar gaat het hier niet om.

In de achterliggende stukken waaraan wordt gelinkt zegt: De artsen van het Amsterdamse kankerziekenhuis zien steeds vaker patiënten die in hun eigen ziekenhuis niet getest zijn op bepaalde genetische eigenschappen. Hun indruk is dat die testen niet gedaan worden omdat positieve testuitslagen leiden tot peperdure behandelingen die tienduizenden euro’s per jaar kosten.

Dit wijst op echt iets anders. Dat steeds vaker testen die voorheen wel werden uitgevoerd dat nu niet meer worden. En het past in de berichtgeving waaruit blijkt dat ziekenhuizen in toenemende mate worstelen om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Het AvL krijgt in dat geval de gevolgen te zien, en luidt de noodklok.

Ik heb nu drie keer een second opinion meegemaakt op het AvL en daar drie keer meegemaakt dat ze vooral kijken of de eigen behandelaars het netjes hebben gedaan, en nergens maar dan ook nergens meegemaakt dat er werd gezegd dat er van alles mogelijk is. Wel dat er in het AvL onderzoeken lopen waar aan meegedaan kan worden, die goed zijn voor de maatschappij als geheel om te zoeken naar effectieve vormen van kankerbestrijding en behandeling. Ik heb geen enkele indruk gekregen dat het AvL de loopjongen zou zijn van Big Pharma. De dure medicijnen waar het over gaat zitten overigens in ons basispakket.

Ik heb mensen onnodig zien sterven of onnodige vervelend zien sterven vanwege het niet op tijd goede zorg krijgen (je weet het nooit of ze toch niet waren komen te overlijden met interventie). Nou is een systeem waarin dat niemand overkomt financieel en organisatorisch niet haalbaar, tegelijk vind ik je oordeel dat het AvL ook boter op z’n hoofd heeft erg hard en zou ik graag horen waarop je dat oordeel baseert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Grolschje

Ziekenhuis wil meer geld. Dat had ook de titel kunnen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joop

Meneer Klink (kent u hem nog) zei het al, in het begin ff wennen want kinderziektes en dan komt alles goed. Hoe lang is dat al weer geleden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Tinbergen

Dit voorjaar 2 familieleden hieraan verloren. Alles is (maar) geprobeerd. Kapitalen ingestoken. Een Lijdensweg, een jaar lang ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Een derde is op weg daar naar toe.

Patiënten zijn proefkonijnen. Feit is dat zowel chemo als bestraling de patiënten doodziek maakt, en ernstig verzwakt. De industrie maakt vette winsten in deze explosief groeiende ‘markt’. Een vríje markt is het niet, want het ’toneel’ van monopolisten, patentrecht, (wetenschaps-)fraude en 1-2tjes met het verzekeringskartel.

Vooral niks doen met het bewezen nut van preventie (kankerverwekkende stoffen uit onze voeding en het milieu houden) en de – subsidiering van – overconsumptie van vlees en suiker terugdringen).

Het verbod op hennepolie opheffen. Alternatieve (vrije markt) therapieën met open vizier even veel kansen en ruimte geven als de chemiereuzen krijgen.

TTIP is een regelrechte aanval op onze gezondheid, vrijheid, en lichamelijke integriteit.
We worden allemaal levende proefkonijnen. gmo’s gaan de levensmiddelenmarkt overspoelen.
Ebola is al gepatenteerd.

Het business-model beoogt al wat leeft op de planeet te vangen in patenten.
Zo ook alle ziekenverwerkers, en hun respectievelijke behandelingen.

Het business-model dat de globalisten hebben ontwikkeld beoogt van kanker een chronische ziekte te maken.

Het interessants is dat niemand ooit helemaal beter wordt. Van wieg tot graf chronische patient.

In de VS worden kinderen al op Stalinistische wijze vanaf 3 jaar naar de staatsscholen gehaald. Op gedragsbeinvloedende drugs gezet, hetgeen dikwijls verslaving veroorzaakt, alsmede levenslange chronische aandoeningen.

Daarom moet het Europees Parlement met TTIP op 10 juni instemmen, zonder de tekst te mogen zien.
Alleen fragmenten – in ‘reading rooms’ – met geheimhoudingsplicht. Na tekenen en niet afschieten ligt er nog een embargo op de tekst van 4 jaar!

Een paar hints over wat de overheid ons bewust aandoet,
We hebben de experimenten met asbest, wolmanzouten, Des-hormoon, Prosilac, Ritalin al mee moeten maken:
http://www.youtube.com/watch?v=7YFS5qlAzgc
http://www.youtube.com/watch?v=DO5J4b4K0go#t=2611
http://phoenixtears.ca/contact/

Er is een vracht aan gedegen journalistieke en medisch-wetenschappelijk onderzoek over de giftigheid van chemo en de geneeskracht van verzwegen preventie en genezing. 1 vb.:
http://journal-neo.org/2014/11/15/big-pharma-sells-ineffective-potentially-deadly-anti-cancer-drugs/
https://www.yahoo.com/parenting/dad-arrested-for-giving-cannabis-oil-to-daughter-108654025667.html

De overheid heeft anno nu de vooral op het netvlies staan: overbevolking.
De overheid beschouwt ons als ongedierte.
TTIP is bedacht voor de gewenste ‘Round Up’.
Mbv. de WHO zullen we aan de gedwongen vaccinatie moeten.
Uit de kankerindustrie – in Nederland – komen al geruime tijd initiatieven om een model te ontwikkelen voor kanker als infectieziekte, een virusinfectie.

Om te besluiten – laat het niet aan de industrie (alleen) over. Herinnert u zich dan niet de vele schandalen in ons land. Van ‘dokter des doods’, de Vogelgriep hoax, de Mexicaanse griep hoax. Miljarden van ons belastinggeld is door de chemiereuzen binnen geharkt.

Globalisme en de daarmee gepaard gaande schending van mensenrechten gaat als een kanker door de politiek en wetenschap.
Waakzaamheid is te adviseren; niet blind tekenen zonder de kleine lettertjes ook gezien te hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joop

Cannabis olie, dat moet wel ergens goed voor zijn!

Halleluje, het is zondag, de priester heeft weer zijn zegen gegeven, nog altijd het beste medicijn tegen al die kopziektes van tegenwoordig!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Co Stuifbergen

@3: het kan zijn dat de medicijnen in het basispakket zitten, maar volgens mij moet een ziekenhuis de medicijnen die daar gebruikt worden, zelf betalen.
Maar ik kan mij vergissen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Hemaworstje

Ik lever altijd goedkoper én beter maar ook zweefteven, spiritual hologrammen en doe mindfullorgasmsconsults voor 300 euro per sessie.
Etherisch ingestraalde rundermest ter preventie van prostaatkanker bij oudere mannen is in de aanbieding.
Lees de positieve reacties op onze facebooksite!
Het is wetenschappenlijk bewezen door Dr.Ir.G.H.B. Kitraljeshpali te kowlarjan en die heeft toch een hele muur vol diploma’s en die wordt tegengewerkt door de grote Farmacie.

 • Vorige discussie