Krimtataren weer eens het haasje

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Na dit bericht van gisteren, kunnen we nu dit lezen op nu.nl:

De Tataren op de Krim zal gevraagd worden een deel van het grondgebied waar ze wonen te verlaten, in ruil voor een plek elders op de Krim. Dat heeft de vicepremier van het schiereiland, Roestam Temirgalijev, gezegd in een interview met het Russische persbureau RIA Novosti. De regering heeft volgens de vicepremier andere plannen voor het grondgebied.

De plannen zullen bij veel Krimtataren herinneringen oproepen. Toen Josef Stalin aan de macht was in de Sovjet-Unie werden de Krimtataren massaal gedeporteerd naar Centraal-Azië. Na de val van de Sovjet-Unie trokken velen terug naar de Krim, maar het lukte ze niet land dat ooit hun bezit was terug te krijgen. […]

“We hebben de Krimtataren gevraagd een deel van hun grond te verlaten, omdat dat nodig is voor sociale doeleinden”, aldus Temirgalijev. “Maar we zijn er klaar voor om ze andere grond toe te kennen zodat de Krimtataren een normaal leven kunnen leiden.”

Temirgalijev benadrukte dat Tataren mogelijk hoge functies krijgen in een nieuwe regering.

Mogelijk hoge functies? Sign me up!

Open artikel

Reacties (68)

#1 Joost

Ja, maar de overige inwoners krijgen het wél beter. En dan doet een minderheid er niet zo toe, he, Bolke?

#2 Emile M

# Cerridwen: I rest my case. De vergelijking met Kosovo wordt steeds pijnlijker.

#3 majava

@1: Inderdaad Joost. Toen ik dit las en zag dat ze het weer flikken moest ik een beetje overgeven in m’n mond, denkende aan die goedpraters als Bolke.

#4 pedro

Kunnen die Tataren niet snel een referendum organiseren? Dan hoeven ze geen grondgebied op te geven, maar kunnen ze zich met hun grondgebied gewoon weer bij Oekraïne aansluiten. Poetin zal dat toch wel meteen erkennen als rechtsgeldig, nu hij zelf een heel recent precedent heeft geschapen?

#6 bolke

@0: Stalin was geen rus, dat was een georgier.
De verschrikkelijke periode van de USSR waar iedereen naar wijst is toevallig ook de periode dat de USSR helemaal niet geleid werd door Russen.

#7 bolke
#8 euro

@6:

helemaal niet geleid werd door Russen …

Wat ’n kul toch Bolke. Die Georgiër heeft niet in z’n eentje miljoenen mensen omgebracht, gedeporteerd of in strafkampen geplaatst. Daar had hij echt heel veel gelijkgestemde en meewerkende etnische Russen voor nodig.

#9 bolke

@8: En idem een hele zooi meewerkende Oekrainers, die hebben namelijk net zoveel bloed aan hun handen hoor.

#10 Basszje

@7 Want, zo weet iedereen, Svoboda – dat is de regering. En ze hebben ook nog eens meer dan 50% van de stemmen.

Ik zal het maar even op jouw niveau houden en mijn Oekrainse vrienden duidelijk maken dat de Nederlandse regering van Mark Rutte (PVV) een bende fascisten is, waar het beter is dat Duitsland het zootje gewoon weer annexeert.

Met een gratuit linkje erbij : http://kafka.antenna.nl/?p=3158

#11 bolke

@10: Ze leveren anders wel 2 ministers, 1 vice-premier en het hoofd van de veiligheidsdiensten is van hun.

Maar ja, jij kijkt dus liever weg dat dat soort figuren in de regering zitten, jij vind het blijkbaar normaal dat parlements leden een directeur van de NPO bedreigen.

P.S.
Die nieuwe nationale garde die op gericht is staat ook onder hun controle (60.000 man)

#12 Basszje

@11 ‘ jij vind het blijkbaar normaal dat parlements leden een directeur van de NPO bedreigen.’

Makkelijke verdachtmaking, doorzichtige manier om slechte argumentatie te staven. Ik zou zeggen citeer eens een bewijs waar ik het toejuich dat parlementsleden iemand bedreigen.

In de huidige overgangsregering zitten ze en dat heeft ook zijn gevaren, net als andere fascisten die in bepaalde landen regeringen gedogen. Maar ik neem aan dat je daar liever van wegkijkt…

#13 Dehnus

En all die rechtse lui het maar goed praten met Geertje Chaimberlain voorop. Onteigening van land mag nu ineens, wegstoppen in kampen.. tja hebben ze zelf zo gewild… En Stalin? Dat was geen communist… dat was een Georgiër.. is heel wat anders zo’n Georgist. ;).

Zie bijvoorbeeld Bolke, zoals altijd is hij nu ineens behoorlijk Rusland fan. Want tja.. die Gazprom centjes zijn zo lekker.

#14 bolke

@12:

In de huidige overgangsregering zitten ze en dat heeft ook zijn gevaren, net als andere fascisten die in bepaalde landen regeringen gedogen. Maar ik neem aan dat je daar liever van wegkijkt…

Neen, ik zal dan ook nooit op partijen als de PVV en/of SP stemmen, dan nog eerder PVDA

#15 weerbarst
#16 Bismarck

@7 (en reacties daarop): Dat is allemaal wel erg off topic. Het gaat hier over de Krimtataren. Die hebben niet de minste last van Svoboda, maar wel van de knokploegen van Poetin en zijn lokale marionet Aksyonov. Daarbij zijn nu al veel ergere dingen gebeurd dan dat iemand in elkaar geslagen is.

#17 pedro

@16: idd. Allebei de kampen worden door nationalisme en fascisme ondersteund. En zoals altijd loopt dat heel gemakkelijk uit de hand, waarbij de echte democraten langzaam weg worden gedrukt, want wie geen kamp kiest is een landverrader. Dit is geen herleving van de Koude Oorlog, maar van de jaren dertig.

#18 gbh

@17: Op zich heb je gelijk maar bij het kamp dat elke oppositie monddood maakt en wat nu drijft op propaganda en leugens is dat veel extremer. In de Oekraïne wordt de pers niet gemuilkorfd.

https://twitter.com/markmackinnon/status/446282642577956864/photo/1

#19 su

@18 In de Oekraïne wordt de pers niet gemuilkorfd.

Sorry to burst your bubble:

De baas van de Oekraïense staatstelevisie (NTU), Alexander Panteleymonov, is woensdag gedwongen zijn handtekening onder een ontslagbrief te zetten. Een knokploeg van vijf man drong het kantoor binnen, ze schreeuwden tegen de tv-baas en zetten hem tegen de muur. Vervolgens wordt hij in een stoel gedrukt, in het gezicht geslagen en gedwongen te tekenen.

De mannen zijn verbonden aan de extreemrechtse Oekraïense partij Svoboda. Volgens Euronews zitten zeker drie leden van de knokploeg in het parlement. De mannen zijn naar verluidt woedend omdat de NTU anti-Oekraïense informatie zou hebben uitgezonden. NTU had onder meer beelden uitgezonden van Poetin die de toetreding van de Krim tot Rusland ondertekent.

http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/26024_krimtataren_moeten_verhuizen/

#20 weerbarst

Net als die 2 doden en 2 gewonden vandaag aan beide zijden bij dat militair onderzoekscentrum, zal deze tartaar ook wel vermoord zijn door een westerse agent om de zaak op te stoken. HRW is tenslotte een pure US overheid dekmantel.

#21 Bismarck

@19: Nu herhaal je toch echt de al eerdere off topic van #7.

#22 su

@21 Maar weer on-topic gezien #18. Sorry, had de eerdere link niet gezien.

#23 gbh

@19:

Een knokploeg van vijf man

Is dat voor jou al staatsbeleid?

Ben jij ook een fascist vanwege Wilders?

#24 su

@23 Een knokploeg van vijf man, waarvan drie parlementsleden. Ook is een hoofd van de commissie vije meningsuiting. Hoe kafkaïaans wil je het hebben?

Als leden van het parlement hier een knokploeg zouden vormen en vervolgens met geweld het hoofd van de NPO zou dwingen zijn ontslag te tekenen, dan is voor mij een grens mijlenver overschreden. Waarom bij jou niet?

#25 majava

Overigens trapt ook de Nederlandse media in de propaganda. Zoek eens wat beelden (o.a. video) van het door de ANP de wereld in gestuurde bericht “Oekraïense militairen verlaten basis Krim”.

Neem dan de overal aanwezige “pro-Russische activisten”. Ja, inderdaad, er zijn overal wel groepjes burgers met vlaggen te zien, maar altijd zie je ook de gemaskerde, geüniformeerde militairen. Je weet wel, die Russen die hun badges eraf hebben gesloopt en in kolonnes zonder kentekenplaten de Krim binnenreden. Die noemen we voor het gemak maar even niet, ondanks dat ze er altijd zijn. In beeld. En gewapend. En het ANP maar schrijven dat ze ongewapend zijn.

Iemand overigens al ‘respect’ gezegd, over het beheersen van de gemoederen van de militairen van de Ukraine?

#26 Bolke

@25:

Iemand overigens al ‘respect’ gezegd, over het beheersen van de gemoederen van de militairen van de Ukraine?

Dat heeft niks met beheersen te maken maar alles met het feit dat ze weten dat ze geen enkele kans maken.

#27 gbh

@24: Wilders en zijn brievenbuspissers, barman neerhoekers en ander tuig zaten hier zeker niet als grote gedogers in het parlement?

Van mij mogen al die extreem rechtsers naar een verre planeet ophoepelen maar ik ga niet een heel land wegzetten om de acties van een kleine minderheid aan idioten.

Blijkbaar moet de Oekraïne voor jou aan hogere standaarden voldoen dan wij hier in de NL en dat terwijl de situatie daar extreem moeilijk is en het land ongevraagd op de rand van oorlog staat. Waarom?

#28 Bismarck

@27: Ik kan alleen verzinnen dat het doel is af te leiden van het topic: Namelijk Krimtataren die doodgemarteld worden en wederom van hun Russische kolonisator te horen krijgen dat ze hun boeltje moeten pakken. Want terwijl jij Bolke en consorten weer braaf te woord staat op hun afleidingsmanoeuvres, hoor je hen met geen woord over het onderwerp van deze waan(zin)link.

#29 Bolke

Even Svoboda party head and Miroshnichenko’s friend Oleh Tyagnybok condemned the violent incident. ”Such actions were fine yesterday (during the protests), but now they are inappropriate,” Tyahnybok said in official statement.

http://www.ibtimes.co.uk/amnesty-international-violent-attack-against-head-ukraine-state-tv-channel-must-be-1440987

Ja hoor, lekkere legale machtswisseling en ja dat is relevant omdat dat het excuus van Poetin was en de tartaren daardoor nu in deze positie zitten.

#30 Bolke

@28: Ook voor jou geld, svoboda was 1 van de redenen dat Poetin deed wat hij deed, en daar komt nog eens bij dat die krim-tartaren van Oekraine ook geen aanspraak konden maken op hun oude bezittingen en dat ze nu de kans word geboden om daarvoor gecompenseerd te worden.

#31 Bismarck

@30: De Krimtataren worden uit hun huizen gejaagd vanwege Svoboda? Jawel hoor, jij bakt ze vandaag wel heel bruin.

#32 su

@27 Ik zie jou posten dat de Oekraïnse pers niet gemiulkorfd word, maar lees ook een bericht waar in dat gebeurt en wijs je erop. Zover mijn bedoeling. Wat je er voor de rest bijbedenkt mag je lekker in je reet schuiven. Dat is niet ze tegen een hogere standaard houden. Dat is ze aan de algemene standaard houden. Blijkbaar vind jij het bon ton dat neonazis de boel overnemen in oorlogstijd. Ik niet. Geldt ook voor de moorddadige acties van Putin.

#33 Bolke

@27:

Van mij mogen al die extreem rechtsers naar een verre planeet ophoepelen maar ik ga niet een heel land wegzetten om de acties van een kleine minderheid aan idioten.

Die kleine minderheid aan idioten is de 5na grootste partij van het land en die kleine minderheid aan idioten heeft al gezegd en bewezen dat desnoods geweld zullen gebruiken om hun doelen te halen.
Die svoboda die diverse minister posten bezet waar van de oprichter Andriy Parubiy ook nog eens de baas van het leger is en die als plaats vervanger heeft Dmytro Yarosh welke de leider van de right-sektor is.

Ja je leest het dus goed, de fascisten van svoboda en de right-sektor zijn de baas over het oekrainse leger.

http://www.channel4.com/news/svoboda-ministers-ukraine-new-government-far-right

Toen die ex-nazi president van Oostenrijk werd riep heel Europa schande, nu steunen we gewelddadige nazi’s, het kan verkeren.

En volgens de meesten hier steunt het Oekraïense volk het nieuwe bewind, dus ja, dan mogen we datzelfde volk daar op afrekenen.

#34 Bolke

@31: Nee slimmerik, met opkomst van Svoboda aan de macht kon Poetin niet langer toekijken en greep dus in en nu zitten de Tartaren dus in dat schuitje en voor de russen is het heel simpel, als je het nieuwe bewind in Kiev steunt dan ben je een Fascist en aan Fascisten hebben ze nogal een broertje dood in Rusland.

#35 Bolke

En oja, voor de mensen die het nog niet wisten, de baas van het OM in Oekraine die evt. de daders van die matpartij bij de baas van de NTU moet vervolgen is trouwens ook een lid van Svoboda.

Svoboda member Oleh Makhnitsky is now acting prosecutor general.

#36 Bismarck

@34: “nu zitten de Tartaren dus in dat schuitje en voor de russen is het heel simpel, als je het nieuwe bewind in Kiev steunt dan ben je een Fascist en aan Fascisten hebben ze nogal een broertje dood in Rusland.”

En Bolke zag dat het goed was. Dat je niet misselijk van jezelf wordt als je je reacties terugleest. En ondertussen maar blijven wijzen op die splinter bij de ander…

#37 majava

@34: Bolke zegt: “en aan Fascisten hebben ze nogal een broertje dood in Rusland.”

Bullshit!

Geen kleine beweging: http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_National_Unity

#38 Bolke

@37: Ook een nare groep ja, maar hoeveel ministers, vicepremiers, hoofden van het leger, politie, justitie, landbouwsector, economie leveren die precies aan de regering van Rusland?

En trouwens die groepering is reeds opgedoekt hoor.

Maar goed, ik begrijp al dat jullie er allemaal geen probleem mee zouden hebben dat Constant Kusters de opvolger van Ivo Opstelten wordt, he.

#39 Bolke

@36: Bedoel je die splinter dat de ALLEREERSTE wet die het nieuwe bewind invoerde was het terug draaien van het Russische als officieel 2de taal van Oekraine.

Het halve land stond in de fik of smeulde nog na van de protesten, de economie staat op instorten en ze zijn bijna bankroet en het eerste wat de nieuwe regering doet is het inperken van de rechten van minderheden, nou sorry hoor, maar als je dan nog niet de echte (bruine) kleur van de nieuwe machthebbers ziet dan heb ik heel slecht nieuws voor je.

#40 Bolke

@36: Trouwens iemand die zichzelf vernoemt naar een van de grootste viespeuken op geo-politiek beleid welke de kiem legde voor 2 van de grootste conflicten die de wereld ooit heeft gezien heeft en die dan Putin bekritiseert op zijn geo-politiek beleid is trouwens wel behoorlijk lachwekkend.

Putin is een amateur vergeleken bij Bismarck.

#41 pedro

@39: je mag gerust op de bruine kleur van sommige van de machthebbers in Kiev wijzen hoor, maar het verbaast me toch enorm, dat je dezelfde kleur bruin niet herkent op de Krim. Het is dezelfde kleur bruin: nationalistisch extreem rechts.

#42 majava

@38: Nul. En dat hoeft niet, want de partijen die er wel zitten voeren al genoeg zaken uit die de neonazi’s graag zien. Alleen niet zo openlijk. Net als dat pak slaag van die TV man in de Ukraine, waar jij je zo druk om maakt. Dat is bijna dagelijkse kost voor politieke tegenstanders van Putin in Rusland, maar daar staat nooit een camera bij. Waar bij jij op zo’n moment, Bolke? Selectief blind en doof zeker.

#43 Bolke

@41: Oja hoor, op de Krim lopen ook viespeuken rond die dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen, maar DIE kregen pas een kans NADAT de vieze bruine mannetjes in Kiev de macht grepen.
Als die viespuken in Kiev de macht niet hadden gegrepen dan was de Krim waarschijnlijk nu nog steeds een onderdeel van Oekraine geweest.

En daardoor zitten de Krim-tartaren nu dus in dat schuitje als toen onder Stalin, oorzaak -> gevolg.

#44 majava

Even voor de goede orde: ik moet niks hebben van fascisten en zelfs niet van nationalisten, waar ook ter wereld. Svoboda heeft ze niet allemaal op een rijtje en ik ken hun standpunten. Zit heel dicht bij de PVV overigens met die standpunten.

Alleen dit. Je moet je afvragen hoe dat komt. En ik kan helaas geen betere historische beschrijving vinden, maar na het lezen ervan zul je wat meer begrip krijgen voor hun nationalistische gevoelens. Dit dus: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Ukrainian_sentiment

#45 Bolke

@42: Oja hoor, ik weet dat er ook in Rusland een hoop mis is en dat Putin niet bepaald een kampioen democratie is, ik probeer alleen aan jullie uit te leggen dat de problemen van de krim-tartaren in dit geval te danken zijn aan Svoboda en de Right-sektor.

En ik verbaas me over de blindheid van jullie voor de zaken waar deze 2 partijen mee bezig zijn zoals bijv. het oprichten van een nationale garde (wordt georganiseerd door de Right-sektor) die tot 60.000 man groot moet worden en als bedoeling heeft om een zooi politie taken moet gaan uitvoeren.

En als ik de geschiedenis boekjes mag geloven is fascisme in oekraine een grotere bedreiging voor ons dan het gedrag van despoot Putin.

#46 gbh

@37: Nazi’s zijn ook de enigste die vrij in Moskou mogen demonstreren zonder dat ze opgepakt worden:

http://www.nrc.nl/inbeeld/2012/11/04/uitra-nationalisten-en-neo-nazis-lopen-mars-van-de-russen/

Die gesteund worden door de grote ideologische man achter Putin:

http://readrussia.com/2014/02/27/did-vladislav-surkov-help-fund-neo-nazis/

En die nu door Putin als knokploeg wordt gebruikt om in de Oekraïne en de Krim de boel op stelten te zetten:

https://twitter.com/Revo_Ukraine/status/445261117149814784/photo/1

Maar daar hebben sommigen het liever niet over en Bolke beperkt zich tot de Putin propaganda over bijvoorbeeld een wet die terug gedraaid zou zijn om Russisch als 2-de taal te verbieden terwijl die wet nooit aangenomen is, bij het indienen werd deze al gelijk van tafel geveegd.

@32: su als jij nu nog niet door hebt dat ik dat soort enge clubjes echt niet bon ton vind…

@44: De extreem rechtse clubjes in de Oekraïne zijn vooral gericht tegen Putin’s maffia Rusland en niet tegen buitenlanders. Om het nog gekker te maken, vandaag heeft een Russische groep met de Oekraïnse nationaliteit zich daarbij aangesloten om tegen Putin te strijden:

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3321789-pravyi-sektor-nachynaet-formyrovat-russkyi-lehyon-y-ne-nameren-sdavat-oruzhye

#47 Bolke

@46: Je loopt een beetje achter de feiten aan :

The ban is part of a Kremlin crackdown on far-right groups that intensified after the January 2009 murder of lawyer Stanislav Markelov and journalist Anastasiya Baburova. Two activists of another ultra-nationalist organization, Russian Image, were charged with the murder

http://seattletimes.com/html/nationworld/2011722770_apeurussianeonazisbanned.html

Rusland verbied tegenwoordig actief nazi clubjes, en het is inderdaad geen geheim dat de Nazi’s behoorlijk opkwamen in Rusland ten tijde van de jaren 90, maar die tijd is wel voorbij.

Ook nationalisten ontkomen trouwens niet aan vervolging.

#48 Bolke

@44: Verschil tov de PVV alleen is dat Svoboda bereid is geweld te gebruiken om haar abjecte standpunten te bereiken.

Maar goed, ik zal het onderwerp laten rusten MAAR ik voorspel jullie nu al dat de Svoboda en de Right-Sektor een gooi naar de absolute macht zullen doen mbv de door hun opgerichte Nationale Garde en dat zal niet bepaald democratisch zijn.

#49 majava

@47: oogjes toe en snaveltjes dicht. Hoe jij kan vallen voor Sovjet propaganda is echt fascinerend.

#50 Bolke

@49: Ja hoor, Seattle ligt tegenwoordig ook al in Rusland, die Putin komt nog eens ergens zeg.

#51 gbh

@47: Volgens mij loop jij achter; Vladislav Soerkov heeft eind 2011 de boel weer overgenomen en daarna is het beleid van Putin flink gewijzigd:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vladislav_Soerkov

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nasji

@48: Svoboda en de Right-Sektor hebben electoraal gezien vrijwel geen steun.

Basta.

#52 Bolke

@51:

Svoboda en de Right-Sektor hebben electoraal gezien vrijwel geen steun.

Die hebben ze straks ook niet meer nodig, ze hebben namelijk straks hun eigen leger en effectief gezien heeft de right-sektor al de macht in Kiev zelf omdat ze de plaats van de politie hebben in genomen.

#53 majava

@52: Ja echt. En toen in Nederland de PVV even in het rechtser dan rechts kabinet zat en de dierengestapo voor elkaar kreeg, sidderde heel dierenbeulend Nederland. Niet te vergeten hoe al die moskeeën ook ineens plat gingen. Wat een tijden zeg.

#54 Bolke

@53: Jij leest echt niet he?

de Right-sektor is bezig met het opzetten van de nationale-garde, een strijdmacht van 60.000 man die NIET onder de regering valt, en zelfs al zou die onder de regering vallen, de oprichter van de right-sektor is de BAAS van de huidige politie en leger in de huidige regering.

#55 majava

@54: ik hoor je wel hoor. allemaal zo vol van geweld die types. En kijk eens naar die aantallen. Toch gek dat er geen één even naar de Krim trok om de militaire bases daar even bij te staan. Toen niet en nu niet. Waar is al dat gewelddadige fascisme nou? Misschien alleen in dat hoofdje van Bolke? Want ook dat gelul dat men zogenaamd geen kans zou hebben is uit je duim gezogen. Zelfs met die extra Russische troepen, liefkozend zelfverdedigingsmilitie, of pro-Rusland activisten genoemd, is het leger van Ukraine sterk genoeg om hun poppetjes te ontzetten. En met 60.000 bruinhemden er bij moet dat helemaal lukken.

Maar niks geen stoer fascisme in het blauw en geel. Gewoon heel kalm reageren en weglopen van dat eiland. Hopend op een politieke oplossing en de diplomatieke hulp van de internationale gemeenschap. Dat is wat ik zie en wat er gebeurde. Niet kenmerkend voor een land met een fascistische kliek neonazi’s aan het roer.

Bolke verzint het waar je bij staat.

#56 weerbarst

Het Oekrainse leger heeft nog helemaal geen partij gekozen, die lopen straks allemaal over als rusland binnen valt, ipv naar die kiev meute te luisteren.
Er is een kleine kans dat Rusland voor een snelle blitz van ook west Oekraine gaat, voordat de nato moordcommandos de bewapening van haar proxies start.

#57 Bolke

@55:

Zelfs met die extra Russische troepen, liefkozend zelfverdedigingsmilitie, of pro-Rusland activisten genoemd, is het leger van Ukraine sterk genoeg om hun poppetjes te ontzetten

Yeah sure

http://www.theguardian.com/world/graphic/2014/mar/03/russia-ukraine-military-imbalance-graphic

gelukkig heb jij geen verstand van militaire operaties.
Echt het huidige Oekraïense leger maakt geen schijn van kans tegen de Russen, maar daar is die nationale garde dan ook niet voor bedoeld, die nationale garde zal geïnjecteerd worden bij de huidige BINNENLANDSE veiligheidstroepen.
Goh waar hebben we die tactiek eerder gezien, ik meen ergens rond de jaren 30 bij onze oosterburen.

Wacht nu maar af wat het eindspel van Svoboda en de right-sektor is (de laatste groepering heeft zich trouwens al uitgesproken tegen EU toenadering.)

#58 Aesir

Bolke heeft een pauze van het Internet nodig…

#59 frankw

@58 Hij is nu lokaal actief geworden :)

#60 Joost

@30

De kans wordt geboden daarvoor gecompenseerd te worden

Een gedwongen verhuizing en afpakken van je land zo noemen. Ik stel voor Bolke’s naam in LikoedRU te veranderen. Of PutinNL. Idioot.

#61 bolke

@60: Dat gebeurt ook gewoon in Nederland hoor.

#62 pedro

@43:

DIE kregen pas een kans NADAT de vieze bruine mannetjes in Kiev de macht grepen

Nee, die kregen pas een kans nadat de Russen hen kwamen helpen. En de Krim Tataren zitten in dat schuitje, omdat zij door dit soort figuren aan worden gevallen, niet door Oekraïense fascisten.

@48:

dat Svoboda bereid is geweld te gebruiken om haar abjecte standpunten te bereiken

Zo lang ze niet direct tot geweld oproepen, is er toch niks aan de hand? Dat is toch de huidige cultuur bij ons ook? Hun standpunten zijn abject, dat ben ik met je eens, maar ze zijn nog steeds een minderheid.

@54: dezelfde soort experimenten hebben we ook al in Kroatië (Tudjman) en Hongarije (Garda) gezien.

@61: Niet bij complete etnische bevolkingsgroepen. Nog niet, in elk geval…

#63 Bismarck

Ik realiseer me nu pas dat Weerbarst #20 misschien wel niet ironisch bedoeld heeft. Dat maakt mij wel héél benieuwd naar de bewijsvoering.

#64 bolke

@62:

Zo lang ze niet direct tot geweld oproepen, is er toch niks aan de hand? Dat is toch de huidige cultuur bij ons ook? Hun standpunten zijn abject, dat ben ik met je eens, maar ze zijn nog steeds een minderheid.

Ze roepen niet op tot geweld, hun parlements leden gaan als een knokploeg ff langs bij de directeur van het oekrainse NTU omdat ze niet bevalt wat die uitzend.

#65 pedro

@64: net als de brievenbuspisser, het slaan van een barman in Nieuwspoort en ga zo maar door. En net als de knokploegen op de Krim. Zet je oogkleppen toch eens af.

#66 weerbarst

@Bismarck die zijn er niet het is een oorlogssgebied, voor wat betreft hrw follow the money en de connecties.

#67 Bismarck

@40: “Trouwens iemand die zichzelf vernoemt naar een van de grootste viespeuken op geo-politiek beleid welke de kiem legde voor 2 van de grootste conflicten die de wereld ooit heeft gezien heeft en die dan Putin bekritiseert op zijn geo-politiek beleid is trouwens wel behoorlijk lachwekkend.”

Als je al graag andermans alias wil gaan gebruiken als argument (zeker als je daarbij de term lachwekkend gebruikt), is het misschien handig om jezelf niet naar een big te noemen. Verder is het natuurlijk (alweer) een volslagen off topic post.

#68 Bismarck

@66: Aha, dus je wilde eigenlijk alleen het genoemde medium verdacht maken, verder heb je alleen speculatie. HRW is niet de enige die dit rapporteert (en ik heb opzettelijk HRW als bron gebruikt omdat het de betreffende marteling het meest neutraal rapporteert. Ik had ook kunnen komen met deze of deze link).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*