Klink uit Tweede Kamer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Klink uit Tweede Kamer

Max wins again!

0

Reacties (12)

#1 Mark

Wow! Waarom juist nu?

Nu kan PVC weer terug naar de onderhandelingstafel, toch?

#2 Jonas

Wilders helemaal blij, VVD helemaal blij, en Maxime Verhagen helemaal blij.

(Na de EO advertenties, krijg ik nu de Elsevier op mijn beeldscherm)

#3 Joost

Nee, zoals Wilders zegt: Nog twee te gaan. Als die ook gaan, dan heeft het CDA een sprong naar rechts gemaakt (en kunnen die afvallige limburgers weer terugkeren in de moederschoot)

#4 Jonas

Klink is uit de fractie gewerkt. Hoe en wat weet ik niet, zullen we nooit weten, maar het voorval is een voorbeeld voor de andere afvalligen.

#5 pedro

Vreemd hoor, dat al die mensen, die zo voor de vrijheid van meningsuiting op de bres staan, zo gemakkelijk accepteren, dat een tegenstander de mond gesnoerd wordt.

Maar goed, die mensen zijn dan ook niet echt voor vrijheid van meningsuiting, natuurlijk, maar alleen voor die meningen, die ze willen horen.

#6 Jonas
#7 alt. johan

Ab had zichzelf onmogelijk gemaakt. Tegen PVC zijn is een, maar door dat op zo’n knullige manier te handelen, dan sla je een plee-figuur.

#8 Cerridwen

@Jonas: wat een kul weer. Wat wil je hier nu mee zeggen? Dat de dissidenten niemand vertegenwoordigen?

Ten eerste is het onzin om de verkiezingsuitslagen daar als maat voor te nemen, toen was de huidige crisis immers nog niet aan de orde.

Ten tweede is je analyse onjuist. Klink haalt een keurige vijfde plaats qua aantal stemmen, wordt weliswaar voorbijgestreefd door de populaire de Jager, maar heeft veel meer stemmen dan van Bijsterveld of Uitslag. Niet spectaculair, maar ook zeker niet slecht.
Koppejan haalt weinig stemmen, maar wel veel meer dan de mensen die boven hem staan. Relatief haalt hij veel stemmen, hij doet het goed.
Ferrier haalt vrij weinig stemmen, maar ook zij bungelt niet onderaan in de huidige fractie.

Niets te zien hier.

#9 Jonas

@8. Dank je wel voor de uitleg. Het was maar een balletje voortrappen, dat jij er even gigantisch overtrapt. Jij wil de dingen zien zoals je ze graag ziet. Is niet erg hoor. Maar het betekent wel dat een smaldeel van de achterban direct met de enige meetbare gegevens achter deze mensen staan. Overbodig te zeggen dat de meesten op nummer 1 stemmen, die niet bewezen op Klink hadden kunnen stemmen.

Waarom denk je dat Koppejan meer stemmen heeft dan degenen boven hem? Hij stemde als enige CDA-er tegen het onderwater zetten van de Hewigepolder.

Ook de fractie loopt kennelijk mak als schapen achter de fractie-voorzitter aan.

De opmerking over ‘wat een kul weer’ vergeef ik je.

#10 Erik

Als je naar de verdeling van de stemmen kijkt gerelateerd aan de plaats op de lijst, heeft Ferrier het normaal gedaan. Koppejan dat zal de Hedwigepolder dan wel zijn, maar dan heeft-ie ’t trouwens nog niet spektakulair goed gedaan. Ze hebben alle recht op hun zetel, zijn net zo rechtmatig gekozen als de rest van de fraktie.

De enige die er echt negatief uitspringt is Haersma Buma, blijkbaar is die zelfs ook voor CDA-stemmers te eng.

#11 Ernest

@10 Terwijl die HB genoemd wordt als minister…

#12 Erik

Hij is ook op de lijst gekomen, dus hij heeft blijkbaar vriendjes op de juiste plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*