Kirchner schrijft open brief aan David Cameron om Falklandeilanden terug te geven.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Presidente van Argentinië Cristina Fernandez de Kirchner heeft in diverse Britse media een brief geplaatst waarin ze premier David Cameron oproept de Falklandeilanden terug te geven aan Argentinië. Ze beroept zich op de VN-resolutie uit 1960 om een einde te brengen aan het kolonialisme en al haar uitingen. In de cc van de brief staat Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN.

Open artikel

Reacties (5)

#1 lapis

Fernández acidly notes that the “Malvinas” are 8,700 miles away from London and claims, controversially, that the Royal Navy expelled the Argentinians who originally lived on the remote South Atlantic territory. Replacing them with British settlers was, she says, a “blatant exercise in nineteenth-century colonialism”.

Ja, en om de nu op de Falklands wonende Britten, die in overgrote meerderheid bij het VK willen blijven, hun zelfbeschikkingsrecht te ontnemen en ze tegen hun wil aan Argentijns gezag te onderwerpen, dat is dan weer twenty-first-century colonialism. Of is het alleen kolonialisme als Europeanen het doen?

#2 su

Kirchner, dochter van een Spaanse immigrant, roept op tot het beëindigen van het kolonialisme. Oh, such sweet irony.

#3 Bismarck

@1: Het overdragen van de Falklands aan Argentinië zou in ieder geval niet in overeenstemming zijn met Resolutie 1514 (de dekolonisatieresolutie uit 1960), noch met de latere Resolutie 2065. Bovendien is het niet aan David Cameron om de Falklands aan Argentinië te geven, maar aan de inwoners van de eilanden om over hun eigen soevereiniteit te beslissen. En dat gaan ze over twee maanden doen. Kirchner zou beter gaan slijmen bij de eilanders en hopen dat de meerderheid tussen nu en dan van mening verandert, in plaats van ze zo minachtend niet als gesprekspartner te zien.

#4 Bolke

Kirchner is een kat in het nauw, het gaat niet zo best met Argentinie en er hangt nog een rechtzaak boven het hoofd van Argentinie die als Argentinie die verliest wel er weer eens voor kan gaan zorgen dat Argentinie weer failliet gaat.
Dus wat doe je dan als populistische president, dan probeer je de aandacht af te leiden.

#5 Cor Mol

Vrijwel algemeen wordt aangenomen dat de Nederlandse zeeman Sebald de Weert rond 1600 de eerste betrouwbare waarneming van de Falklandeilanden deed. (Wiki – niet gecheckt)

Het wordt dus hoog tijd dat Rutte een brief aan Cameron schrijft. Kunnen we er nog een dorpje bij krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*