Kalou gaat voor Ivoorkust

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Kalou gaat voor Ivoorkust

Daar hoeft ie in ieder geval geen examen meer te doen

0

Reacties (39)

#1 va po

beter….. kalou. dit land gooit je sowieso weg. dus. je bent al rijk!
ga verder met je leven en laat ons hier vegeteren in onze eigen identiteitscrisis. sukkels!

#2 Mark

Sja, ’s logisch.

Maar voor Verdonk voelt dit natuurlijk als een “gelijk” omdat ie dus “geen echte nederlander” wilde worden.

#3 Joost

Daar heb ik ook altijd aan getwijfeld. Jij niet?

#4 knut

Eigenlijk vind ik dit veel mooier. Het WK is bij uitstek bedoeld om iets voor je eigen volk/cultuur te betekenen. En als er een land verdient dat toppers zoiets voor hen doen is het wel een land als Ivoorkust, geen Nederland.

Ik zie liever een team 100%geboren/getogen Medelanders met een niet overtrokken salaris uitkomen voor Nederland dan een team van geemigreerde overbetaalde libero’s dat alleen vanwege hun cv en evt. meerwaarde mee doet.

#5 Micha.roos

Maar dan mis je de inburgeringsvoorrondes…Zonde van de zendtijd en het mislopen van reclame inkomsten.

#6 folltje

wat moet ie doen dan. op zijn kamer zitten te huilen? wat zou jij doen als je hem was?
nu schreeuwt iedereen dat kalou geen echte nederlander wil worden… welke buitenlandse talent wil nederlander worden trouwens? ik zie niemand meer die dat zou willen.echt niet!

#7 Joost

@folltje: Kalou moest één miezerig testje doen voor zijn inburgering. Dat ie die niet gehaald heeft zegt wat mij betreft al genoeg.

#8 folltje

alleen NL heeft moeute met inburgering…inburgering..inburgering terwijl talloze nederlanders niet eens geintegreerd zijn. ik zeg niet dat inburgering niet aan orde mag zijn. Maar de tijd van zich aanpassen aan waarden, aan manieren is al verleden. men snapt niet in NL dat de mensheid iets anders in hoofd heeft. Engeland heeft hetzelfde probleem als NL maar alleen je hoort hen daar niet zo vaak zeuren want die begrijpen tenminste wat gaande is. De wereld is in crisis, mensen proberen te overleven, nieuwe manieren te vinden om zich een plaats in de wereld te scheppen. Nl blijft bezig met zijn identiteitscrisis. als die mensen niet willen integreren.. laat hen in godsnaam doen wat ze willen. de gang van zaken zou hen in hun ontwikkeling stoppen. als je de taal spreekt dan kan je niet werken, is het geen straf genoeg? als je niet sociaal bent dan is het ook niet fijn voor jezelf.als je niet je opent voor een samenleving krijg je sowieso probleem. problemen zijn globaal. wat hier bezig is kan plaatsvinden ergens anders ook.
laat nou niet dom bezig zijn met inburgering…integratie…en blablabla. diegene die het wil doen doet het voor zichzelf en niet voor een natie die haar waarden wil hervatten. Ik wil niet waar een voordeel zit aan mensen die het niet willen te verjagen. Kom naar Amsterdam noord en zie hoe Nederlandse burgers geintegreerd zijn.

#9 folltje

en ik zelf ben geen nederlander…wees maar blij dat een alien je taal spreekt…tot nu nog. want binnenkort…?

#10 folltje

mischa heb ik hier gemist trouwens…heeft die koorts van afgelopen week misschien :)

#11 Mark

We hebben er anders geen probleem mee dat nauwelijks nederlands sprekende Oost-blokkers en Afrikanen onze bollen rooien en onze toiletten schoonmaken.

En ik geloof dat we die test al eens besproken hebben op GC. Bijna niemand haalde em.

#12 folltje

hey spuyt, doe je wel aan de promotie van deze site? Ik vind dat heleboel mensen iets te vertellen hebben. je hebt hier alleen jack, jij(of U) knut,jasper, meneer G en dat is het….zet je links op postbus ofzo..

#13 knut

U…? Dan ken je hem zeker niet persoonlijk!! ;)

Ik laat even de integratiediscussie erbuiten. Voor mij moet een WK wezenlijk anders zijn dan een Championsleague. En dat kan ik eigenlijk alleen op basis van nationaliteitverschillen zien. Als men al net zo makkelijk van nationaliteit veranderd als van voetbalclub dan is dat verschil alleen nog maar fictief. Waar doe je dan een wk of EK nog voor?

#14 folltje

ik snap het wel… maar nog 10 jar en weet je niet meer wie wat is aangezien alles globaal word.

#15 folltje

correctie reactie 8: ”…als je de taal NIET spreekt…” sorry

#16 folltje

zoveel onzin heb ik in mijn hoofd…:)

#17 Mark

@knut,13: het is een flauw argument maar andere naties naturaliseren ook spelers en hebben er baat bij. Als je wilt wat jij zegt dan moeten er regels komen die het voor genaturaliseerde spelers onmogelijk maakt voor hun nieuwe vaderland te spelen.

En wat dan met mensen met dubbele paspoorten? En zijn Surinamers dan echt Nederlanders of niet? Beetje flauw om zo’n veroverd gebiedsdeel te kunnen gebruiken. We hebben er evenwel veel van geprofiteerd.

#18 Joost

Whoohoo! Het eerste gebruik van de nummers in de reacties :-)

#19 knut

@spuyt12.18: incorrect. 1ste reeds gesignaleerd om 13:39.

@TT17: regels zouden op hun plaats zijn.

Dubbele paspoort: andere discussie, maar vind zelf dat mensen bewust daarin 1 keuze moeten maken.

#20 Joost

Ah inderdaad, I stand corrected :-)

#21 folltje

ik ben wel pionier van het gebruik van nummers hier. k vraag om erkennis :)

#22 Mark

Welk bericht was t Folltje? En welke bedoel jij, Knut?

#24 Pino

Zeg wat doen al die nummertjes hier? is dat voor de toto? Dan ga ik voor kalou2: ivoorkust0.

#25 Mark

Pino, ga es van Ieniemienie af, die wil ook wat zeggen ;-)

#26 folltje

bericht 15 van mij. goed opletten! :)

#27 knut

@folltje: bij deze ben jij (wat mij betreft) de foundingfather van de nummering.

(Shit, ik had dat willen zijn. hou alijd van labelen)

#28 folltje

Zo zij het!

#29 folltje

think tank 11: die test van julie haal ik ogen dicht zoals ik twee jaar geleden trotse scholiere van een commerciele school versloeg in hun eigen taal(ik was maar twee jaar net hier). Met mijn potenties nu en wat ik allemaal aan het leren ben, kan ik wel je wc schoonmaken maar over 5 jaar ben je ZEKER achter mij. Dat week ik gewoon zeker. Dit is een uitdaging trouwens!

#30 Mark

@Folltje:

Ik geloof dat je me niet helemaal begrijpt. Ik bedoelde dat het hypocriet is dat we wel schoonmakers hebben die geen nederlands spreken, maar een voetballer dat mag dan weer niet.

Bovendien is die test slecht, want “zelfs” nederlanders halen em niet. Die test is dus een slechte maat voor integratie of nederlanderschap. Of iemand die test wel of niet haalt zegt dus (te) weinig.

Je uitdaging ga ik graag aan :-) Moet je me wel eerst vertellen wat “achter” betekent. Ik doe graag werk dat ik leuk vindt, niet het werk dat het meeste geld verdient.

Maar eigenlijk lijkt het me leuker als we allebei gewoon doen waar we ons goed bij voelen. Veel succes dus met je carriere!

#31 folltje

sorry voor de verwaring(je weet nooit wanneer een nederlander iets wel meent of niet dus beter alert zijn dan…)
maar ja het probleem is dat ik goed(op een beschieden wijze gezegd) ben in zoveel dingen. misschien is het onnederlands wat ik nu doe(ik ben trots op mezelf en zeg het) maar ik beschik wel over veel potenties en dat weet ik gewoon. en ik ben veel aan het leren tegelijkertijd; het lukt ook en ik ben wel blij als ik mijn tijd in dit land zie vergeleken met wat ik allemaal bereikt heb. maar ja, jij hebt gelijk; je moet gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

#32 folltje

correctie:….’op een bescheiden wijze…’

#33 folltje

het wordt ook saai hè met de kring folltje-knut-spuyt-think tank en af en toe mischa. en again folltje-knut….. we moeten wat hier aan doen. andere uitnodigen ofzo… ik stuur gelijk de link door.

#34 Mark

@31: het is inderdaad een beetje onnederlands, maar er is in principe niks verkeerds mee. Soms kan je er wel mensen mee tegen je in het harnas jagen in nederland. Het bekende “boven het maaiveld uitsteken”.

@33: We krijgen volgens de statistieken duizenden bezoekers per week, er blijven alleen weinig mensen echt hangen als reaguurder.
Maar saai zou ik het niet willen noemen!

#35 folltje

34-” reaguurder”? wat is dat think tank?

#36 Joost

Een koosnaampje voor reageerders.

#37 Aad Slot

Triest dat we deze discussie moeten voeren. Nederland is inmiddels kleiner dan klein geworden en dan gaan we ook nog lullen over wie er wel of geen “echte” Nederlander is. Ga zo door en we houden alleen Rita Verdonk en Mark Rutte over. Ik moet er niet aan denken. Bah

#38 Aad Slot

Aanvulling: op (37) : Dan is de menselijke maat helemaal verdwenen en heet de V.V.D. inmiddels “Z.E.V.V.D.” : De “Zuivere Elite Volkspartij voor Vrijheid en Democratie”

#39 folltje

zo is het ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*