Kabinet ziet ‘geen formele belemmeringen’ om te investeren in kernenergie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo meldt nu.nl:

Rutte wijst er op dat de energiemarkt in Nederland is geliberaliseerd en dat het aan bedrijven of investeerders is om initiatieven te nemen. Het kabinet stimuleert de energieopwekking waarbij zo min mogelijk kooldioxide wordt uitgestoten. ”Dus ook kernenergie wordt hierdoor aantrekkelijker”, aldus Rutte.

Hij constateert wel dat het in de praktijk moeilijk is gebleken om met een kerncentrale in Nederland geld te verdienen. ”Eerdere plannen van Delta en RWE/Essent zijn op niets uitgelopen.”

Open artikel

Reacties (3)

#1 bolke

‘geen formele belemmeringen’ is een mooie omschrijving voor ‘praktisch onhaalbaar want ongewenst’

#2 Inca
#3 AndreSomers

@2: Precies. Als een exploitant zelf zorgt voor een verzekering tot, zeg, honded miljard euro en een fonds zekerstelt voor veilige afbraak en opslag van afval tot in lengte van jaren, dan gaat een commerciële uitbater wat mij betreft zijn gang maar en mag concureren met de kolen en gascentrales en de windmolens. Maar als dat allemaal moet, dan is die kernstroom ineens van spotgoedkoop heel duur geworden zegt u? Dan is het dus kennelijk toch niet zo goedkoop en kan die exploitant beter investeren in windmolens en energieopslag wellicht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*