Kabinet vecht uitspraak stage illegaal aan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 Nick

Als een stage arbeid zou zijn en geen onderwijs, zou je er dan ook niet minstens het minimumloon voor moeten krijgen?

#1.1 Bookie - Reactie op #1

Vrijwilligerswerk valt volgens dezelfde wet ook onder arbeid.

#2 Prediker

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die illegalen hier een beetje gaan zitten inburgeren, terwijl wij ze juist kwijt willen.

Behalve als ze later onverhoopt toch een verblijfsstatus zouden krijgen, dan móeten ze inburgeren, en krijgen ze sancties als ze dat gisteren nog niet gedaan hebben.

#2.1 richard E - Reactie op #2

En dat terwijl een stage de enige manier is om tegelijkertijd onze banen af te nemen én tegelijkertijd een uitkering te trekken.

#3 parallax

Alleen volksmenners hebben een gebrek aan ratio of wil om de rekensom te kunnen maken dat Nederland onder de streep meer heeft aan onderwijs + arbeid dan slechts het leveren van onderwijs.

Henk Kamp voegt eerst waarde toe om het daarna in de prullenbak te sodemieteren.

#4 Bismarck

Lijkt me een kansloze zaak. Een stage in het kader van je opleiding valt toch wel heel duidelijk onder onderwijs. Vaak zelfs verplicht onderwijs in het kader van de opleiding (zonder stage kun je geen diploma halen). Dit lijkt me eerder te vallen onder het kopje: Leers moet toch aantonen dat hij zijn best gedaan heeft om zoveel mogelijk buitenlanders het land uit te schoppen. Misschien moet iemand hem eens vertellen dat hij inmiddels niet meer door de PVV gedoogd wordt.

#4.1 Quintana - Reactie op #4

Precies, maar dan is hij weer kwetsbaar voor beschuldiging van draaikonterij dus nu probeert hij consequent te zijn. In te schatten als de laatste acties van een politicus die ooit sterk overkwam als burgemeester, maar als minister door de mand is gevallen en zich als een marionet heeft laten gebruiken.

#4.2 Bismarck - Reactie op #4.1

Als burgemeester is hij anders ook fors gedraaid (en juist dat heeft hem veel goodwill opgeleverd): Toen hij aantrad was zijn doel de coffeeshops de nek om te draaien (wat zijn opvolger nu trouwens wel doet, met desastreuze gevolgen), maar hij zag uiteindelijk in dat regulatie, het liefst ook van de aanvoer (dat is hem dan weer niet gelukt), een beter plan was.

#4.3 MrOoijer - Reactie op #4

Het gaat niet om Leers dit keer. Het gaat om Kamp. Die gaat over “werken” – om precies te zijn de Wet Arbeid Vreemdelingen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt in een aangenomen motie dat een stage niet onder die wet valt of hoort te vallen, maar Kamp dendert gewoon door.

#5 tigger

Van de VVD website onder het kopje onderwijs:
“De VVD vindt dat iedereen de beste kansen verdient om zijn talenten te ontwikkelen. De jeugd heeft de toekomst, daarom moeten onze kinderen goed onderwijs krijgen. Onderwijs dat aansluit bij de arbeidsmarkt en dat ondernemerschap stimuleert. Talent zit niet alleen in de hersens maar ook in de handen. Goede vaklui brengen ons land verder, of ze nu timmerman zijn of arts. De VVD wil beter onderwijs, over de hele linie moet er een tandje bij.”

#5.1 McLovin - Reactie op #5

let op het subtiele: “..onze kinderen”. Lees room blanke verwende snotapen met een Iphone op hun 8ste…

#5.2 Bookie - Reactie op #5.1

Nee, lees legaal in Nederland verblijvende kinderen.

#6 Inca

Dat het tenminste duidelijk is dat Kamp echt-echt-echt heel graag die jongeren bewust dwars wil zitten. (Waar er eerst nog wel eens gedaan werd alsof men niet anders kon, want regels zijn regels enzo.)

#6.1 MrOoijer - Reactie op #6

Kamp heeft een akelige eigenschap: hij wil altijd gelijk krijgen. Als hij overspannen wordt staat hij straks met een Kalashnikov klaar. Zoiets.

Voorlopig tellen argumenten en democratische besluiten al niet meer.

#7 tyche

Het is net als, de gehele fruitoogst door zijn toedoen (kamp) weggerot is.
De roemenen, en bulgaren die al tientallen jaren ” onze” boeren, met de aardbeien e.a oogst hielpen ineens niet meer mochten van kamp.
Zonder dat hij een alternatief kon bieden.
de fruittelers spande een kort geding aan; wat ze glansrijk wonnen van kamp..
echter dat was 6 maanden later,die uitspraak toen de oogsten al naar de verdoemenis waren.
En wat kosten al die rechtszaken die onze mismanagment van een regering,allemaal tegen beter weten in,ons rechtstelsel mee belasten?

IDEM, wat nog nooit zo talrijke gedupeerde van deze regering tegen hen moeten aanspannen,ze absoluut winnen; alleen voor het zover is, en wat dat kost, buiten het al overbelaste rechtssysteem (SIC!)

En het ersgte is nog dat we deze gemotiveerde (!!) jongelingen zo bitter bitter bitter hard nodig hebben;day we er over nog geen 10 jar om smeken…maar ja…langer dan hen neus lang is, kijken, deze incompetente misfits uit den haag njet.

#7.1 McLovin - Reactie op #7

Minister Kamp komt bij mij altijd over als een vaak gepeste en verzuurde moppersmurf die nu lekker de baas mag spelen

#8 Martijn

Ik dacht dat we moesten streven naar een efficiënte, kleinere overheid? Waarom dan toch altijd dit soort Kafkaëske achterhoedegevechten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*