Dat is de kop van een stuk over trends onder jongeren uit 1996. Uit het artikel: ‘Ron Simon, trendwatcher en adviseur op het gebied van jongerenmarketing, noemt het internet een fossiel. “Internet is duf en suf, de sites zijn te saai.”‘
Dat is de kop van een stuk over trends onder jongeren uit 1996. Uit het artikel: ‘Ron Simon, trendwatcher en adviseur op het gebied van jongerenmarketing, noemt het internet een fossiel. “Internet is duf en suf, de sites zijn te saai.”‘
Reacties (20)
Dit artikel is op meerdere manieren best grappig. Ten eerste de grappige plaatsing van het kopje ‘FOSSIEL’ recht voor de naam van Ron Simon, waardoor het lijkt alsof dat zijn officiële titel is. Ten tweede het in positieve zin noemen van War Hammer en Magic: the Gathering, spellen waarvan de beoefenaars tegenwoordig ongeveer een even ‘goede’ reputatie hebben als het gaat om niet duf en saai zijn als die van een spel als World of Warcraft. Als laatste het noemen van “de Parodie trend, jezelf (…) niet al te serieus nemen”, een trend waarvan ik hoop dat de heren trendwatchers er persoonlijk in mee zijn gegaan.
Ik zou wel vaker van dit soort artikelen willen lezen over al dan niet geslaagde voorspellingen.
Leuk om eens terug te lezen. Had in eerste instantie niet door dat het uit 1996 was: ik snapte er niks van. Bij War Hammer en Magic begon het pas te dagen.
Super, dank voor de link :)
@2: Bij mij ging toch wel een belletje rinkelen bij het zinsdeel “Uit zijn onderzoek blijkt dat minder dan zes procent een Internetaansluiting heeft”. Verder krijg ik het idee dat trendwatching en economie aanverwante vakgebieden zijn.
Compliment voor het vinden van dit fraaie pareltje!
“Ook het ingewikkelde kaartspel The Gathering wint snel aan populariteit.”
Wat een trendwatcher. Dit “ingewikkelde kaartspel” werd toen op mijn middelbare school al een paar jaar intensief gespeeld.
Maar verder heerlijk hoe internet omschreven wordt als iets wat totaal los staat van het leven, iets is wat je aan of uit zet, als een tv. In ’96 was het voor mij al heel wat meer dan dat.
” Maar verder heerlijk hoe internet omschreven wordt als iets wat totaal los staat van het leven, iets is wat je aan of uit zet, als een tv.”
En dat is het niet?
@Joost:
Dit zegt ons niks, want we weten niet wanneer dat was.
/voorwendselomhetvolgendetezeggen:
Off-Tupac, @redactie, maar waar blijven de topics over de vandaag bekendgemaakte Zomergasten?
Ik sta namelijk te popelen om te melden dat ik in mijn nopjes ben met Hans Teeuwen en dat ik Daan Roosengaarde niet kan uitstaan. En nu kan dat dus niet. Wat moet ik doen?
@6: Op een ander topic gewoon snoeihard off topic toch lekker plempen wat je te melden hebt?
@6 Als je iets tegenkomt waarvan je denkt: “dit zou een waanlink moeten zijn,” kun je die link altijd even mailen naar info at sargasso punt nl, natuurlijk. Maar ik maak er nu gelijk eentje aan over Zomergasten hoor, doe ik gewoon even.
@8: Voor het herontwerp van de website was er de mogelijkheid tot een geautomatiseerde linktip – volgens mij heb ik dat een keer gebruikt en werd er een aantal uur later inderdaad een waanlink aangemaakt over dat onderwerp. Waarom is dat eigenlijk verdwenen? Ik vind het versturen van een e-mail een veel hogere drempel hebben, en dat heeft me er volgens mij in het verleden er al een keer van weerhouden om te linktippen.
Wat Lapis zegt: een e-mail sturen lijkt op menselijk contact, vrijwel niet te doen zonder me eerst wat in te drinken.
Nee, achteraf ben ik behoorlijk ingenomen met mijn keuze om het te doen als in #6. Reken maar.
Bedankt, overigens …
Nou, dat waren de trendwatchers dan weer.
Consultants en andere toekomstvoorspellers?
Dat er nog iemand naar hen luistert!
Ik heb het internet van 1996 nog meegemaakt. Allemachtig, wat was dat saai. Jongeren hadden er werkelijk niets te zoeken en niets wees erop dat daar iets aan zou gaan veranderen.
Dus als trendwatch van wat in 1996 aan de hand was, klopt dit stukje wel.
@12: Ik heb het internet van 1996 nog meegemaakt.
Broekie…
Ik heb het internet van 1986 nog meegemaakt. Dat was pas echt spannend. Alles ontdekkend. Via VAX/VMS of UNIX met andere universiteiten communiceren. Als het lukte. Grote bestanden via email met encode en decode. Gopher. Telnet. enz…
Watjes van 1996…
En ja, ik heb ooit nog eens binair gecodeerd.
Papertape, papertape, papertape…
God, jongens, jullie hebben geen idee van saai.
Man, in mijn tijd manipuleerden we informatie op harde schijven nog handmatig met magneten. Mietjes.
/baasbovenbaas
@6: Ik heb het over “toen”, dus over 1996.
En @Christian, in ’96 had je al ICQ en BoingBoing, het jaar daarna begon slashdot, je kon gratis sms’en via sms-portals. MP3 begon echt groot te worden. Er was al zat te doen voor jongeren, maar ze wisten het nog niet.
1996 was de tijd van De Digitale Stad die voornamelijk werd bewoond door aksiegroepen. En het was het introductiejaar van Windows NT4 waarop je een webserver kon laten draaien, maar die zelf een IE4 browser had waarmee je diezelfde webpagina’s niet kon bekijken :) En OMG de inbelmodems.
@12: Mijn vriendengroep wist in ’96 anders al prima waar we op internet moesten wezen voor (gekraakte) games en allerlei andere zaken waar een adolescent zoal in geïnteresseerd is.
Wie investeerde in een aparte telefoonlijn voor de modem en een cd-brander kon leuk bijverdienen met het verkopen van cd-roms. Ik heb rond die tijd nog eens een mp3-verzamelcd gemaakt – WinAmp 0.zoveel meegeleverd, anders konden mensen het niet afspelen. Ik had een homepage. Ik had rijk kunnen worden met het bouwen van websites als ik niet was gaan studeren (waar ik trouwens geen spijt van heb).
Misschien was ik geen doorsnee-jongere maar feit blijft dat er echt wel wat te beleven viel online.
@15: NT4 ja. Maar vergeet OS/2 Warp 4 niet. Geïntegreerde webbrowser en spraakbesturing op je Pentium I 75Mhz.
1996, was dat niet het jaar dat Windows 95 uitkwam?
Trendwatchers en economen vragen te weinig ‘waarom’ & ‘hoe’ en daarom zijn ’t van die lachwekkende figuren. Alsof alles gedaan wordt vanuit een intrinsieke motivatie tot innoveren of consumeren.
Het zijn werkelijk peddlers of bullshit.
Voor de echt nostalgische mensen onder ons: kijk eens naar de serie Polderpioniers van Tweakers. Zoeken ze vroege internetpioniers op en praten ze met hen over “die goeie ouwe tijd.”