Johnson onder druk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bij tussentijdse verkiezingen in Engeland verliezen de Conservatieven hun zetels.

Opnieuw een nederlaag voor Boris Johnson.

Het resultaat van Tiverton en Honiton, waarbij de Lib Dem-kandidaat, Richard Foord, de Tories’ Helen Hurford met 6.144 stemmen versloeg om een kiesdistrict te krijgen dat al meer dan een eeuw conservatief is in zijn verschillende vormen, wordt beschouwd als de grootste numerieke meerderheid ooit vernietigd in een tussentijdse verkiezing.

Partijvoorzitter Oliver Dowden is afgetreden. In een brief aan Johnson zei Dowden dat de tussentijdse verkiezingen “de laatste waren in een reeks van zeer slechte resultaten voor onze partij”, en voegde eraan toe: “Onze supporters zijn bedroefd en teleurgesteld door de recente gebeurtenissen, en ik deel hun gevoelens.” Er moet nu iets gebeuren, we kunnen zo niet doorgaan, volgens Dowden. 

In kringen van de Conservatieven wordt opnieuw gesproken over vervanging van de premier.

+4

Reacties (3)

#1 Hans Custers

Een rechts-conservatieve leider die – al dan niet onder druk van zijn partij – opstapt omdat hij ver over zijn houdbaarheidsdatum is, dat zou best verfrissend zijn.

#1.1 Spam - Reactie op #1

Dat is natuurlijk conservatisme, dat je de dingen liever niet verandert.

#2 cerridwen

Het is vooral opmerkelijk (zorgelijk voor de conservatieven, bemoedigend voor de rest) dat ze zowel van de LibDems als van Labour een zetel hebben verloren. Als deze trend zich doorzet bij de volgende verkiezingen kan het hard gaan in een districtensysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*