Jeugdcriminaliteit: IES KOELTOER …of toch niet?

Een aantal opvallende (afgezien van de eerste) conclusies uit recent onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut:

  • Migrantenjongeren zijn doorgaans crimineler dan jongeren zonder migrantenachtergrond.
  • Niet-westerse migrantenjongeren zijn echter niet crimineler dan westerse migrantenjongeren.
  • Het zijn vooral de omstandigheden waarin migrantenjongeren opgroeien waaruit hun bovengemiddelde vertegenwoordiging in de criminaliteitsstatistieken kan worden verklaard (p. 82):

Al deze gegevens wijzen erop dat niet zozeer de culturele achtergrond van jongeren de oververtegenwoordiging verklaart, maar de omstandigheden waarin zij opgroeien.* Er zijn daarentegen ook uitkomsten van het onderzoek die erop wijzen dat migrantenjongeren minder zelfcontrole hebben en een positievere houding hebben ten opzicht van geweld dan niet-migrantenjongeren. Mogelijk speelt culturele achtergrond wel als het gaat om de meer individuele factoren die ten grondslag kunnen liggen van criminaliteit.

Nu weten we natuurlijk al superlang dat moslims (en negers) zichzelf niet kunnen beheersen (dat komt door taqiyya**, heb ik me laten vertellen), maar waarom geldt dan hetzelfde voor migrantenjongeren met een hele andere culturele achtergrond? Daar moeten we nog snel even wat op verzinnen.

Wel opvallend: migrantenjongeren met een Aziatische achtergrond zijn ongeveer even (weinig) crimineel als jongeren zonder migrantenachtergrond.

Het valt dus niet uit te sluiten, vindt ook de directeur van het Verwey-Jonker Instituut, dat cultuur wel degelijk een zekere rol speelt, maar in ieder geval niet zoals doorgaans over dit onderwerp wordt gesproken.

* Zeg maar: woonachtig zijn in slechte buurten met veel armoede en weinig sociale cohesie.

** ALLES komt immers ALTIJD door taqiyya, maar vraag me niet hoe.

Open waanlink

  1. 2

    Waar je mee omgaat, daar raak je mee besmet he. Kijk naar al die blanke schoffies die met een mocro accent praten tegenwoordig. Allemaal aan de Takiyya

  2. 3

    MAN MAN MAN.. IK DACHT DAT WIJ INMIDDELS WEL WETEN HOE JE EEN DONKER OF GETINTE PERSOON NOEMT. “NEGERS” IK VIND DIT TOTAAL NIET KUNNEN. BEN JE WEL GOED BIJ DIE PAASEI VAN JE? DIT IS RACISME! VERDOMME. Nog een fijne dag toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren