Je moet niemand valse hoop geven, ook de boer niet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hoewel hij sympathie heeft voor de boeren, pleit Sylvain Ephimenco er toch voor om nu eens serieus te kijken naar oplossingen voor de stikstofproblematiek:

Na deze furieuze boerenweek is er nu misschien tijd om op adem te komen en dieper te gaan graven door de stikstof­laag die aan het oppervlak van het protest dreef.

Aan valse hoop heeft niemand wat, ook de agrarische secor niet:

Ook ik vind boeren sympathiek. Maar bij hun trektocht heb ik niet mijn duim omhoog gehouden. Omdat ik weet dat in het algemene belang die afname van de veestapel (export!) er zal moeten komen en dat je niemand valse hoop moet geven.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Folkward

Een stilstaande klok geeft twee keer per dag de goede tijd weer. Een klok die met halve snelheid gaat, of 2,5 keer zo snel, geeft 3 keer per dag de goede snelheid weer. Maar misschien komt Ephimenco ooit wel in het ritme. Ik betwijfel het.

#2 okto

Wordt het niet eens tijd voor een parlementaire enquete stikstof? Destijds onder Bleker is dat vermaledijde PAS ingevoerd, terwijl alle adviescommissies tot en met de Raad van State negatief adviseerden, en toen al stelden dat het juridisch niet houdbaar was. Je kunt hier rustig spreken van onbehoorlijk bestuur. Bij de laatste boerenakties zat die Bleker, nota bene een van de hoofdschuldigen van dit debacle, ook nog eens mooi weer te spelen tussen die boeren.

Ik vind het trouwens sowieso een manco in ons bestel dat ex-bewindslieden die een potje maken van een bepaald beleidsterrein en willens en wetens alle adviezen van experts in de wind slaan, niet achteraf juridisch aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de ellende die ze veroorzaken.

#3 Wim

En vervolgens gaan we nog massaler vlees uit het buitenland importeren. Want de AH wil natuurlijk wel blijven stunten met hun eeuwige bonusaanbiedingen.

#4 Bismarck

@3: “En vervolgens gaan we nog massaler vlees uit het buitenland importeren.”
Interessante manier van dingen zeggen. Nederland exporteert meer vlees dan het importeert (bijna het dubbele). Dus, klein beetje minder vlees eten en de veestapel halveren maar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*