Italiaanse politici: “Leve het fascisme!”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Italiaanse politici: “Leve het fascisme!”

In de commissie voor de bouw van het Romeinse holocaustmuseum zitten en fan zijn van Il Duce, kan dat?

0

Reacties (4)

#1 pedro

Het zou pas gek worden, als die fascisten van de MSI ‘weg met het fascisme’ zouden roepen.

#2 Jules Vismale

Ik heb even enkele speciale opmerkingen over sommige berichten waarin wordt vermeld dat Rusland in 1945 het grootste deel van Europa zou hebben “bevrijdt” van het fascisme. Het lijkt er namelijk zo op alsof alleen de Duitsers hartstikke slecht waren en allemaal fascisten (het fascisme komt oorspronkelijk uit Italië, zie de titel van dit artikel en ik zet mijn mening hierbij omdat ik op Sargasso helaas niets anders kon vinden al is dat ongeveer 8 jaar oud), de bolsjewisten en de geallieerden allemaal hartstikke goed, lief, braaf en onschuldig en dat alle Europeanen zich zouden hebben verzet tegen de nazi’s.
Helaas wordt er niet snel aangegeven dat zij evengoed veel fouten met de nazi’s maakten en tegenwoordig eveneens worden gemaakt met het huidige fascisme of het bolsjewisme in Rusland, Europa en met de islam. Ik zal hieronder een paar treffende voorbeelden noemen:

1. Voor WO II wilden de geallieerde leiders poeslief zijn tegen Adolf Hitler daar ze vonden dat zij Duitsland zo zwaar hadden vernederd en hierdoor schuldgevoelens kregen. Ze gingen heel netjes zaken met hem doen en zij stonden gewoon braaf toe hoe Hitler het Saarland, Rijnland, Oostenrijk en Tsjechië annexeerde.

2. Duitse generaals en politici die tegen Hitler waren en hem ten val wilden brengen in 1938 met hulp van de geallieerden werden door de laatsten alleen maar tegengewerkt, niet naar geluisterd en soms zelfs als verraders beschouwd!

3. Rusland onder Jozef Stalin, waar al tientallen miljoenen mensen onder het bolsjewisme waren vermoord, sloot in 1939 een niet-aanvalsverdrag met Duitsland en zij leverden hen 2 jaar lang tientallen miljoenen grondstoffen zoals graan, aardappels, ijzererts, olie, rubber, katoen, leer, aluminium, chroom, hout enz. waardoor de nazi’s half Europa konden veroveren!

4. Toen het antisemitisme in nazi-Duitsland enorm toenam en joden op de vlucht sloegen werden zij evenmin overal gastvrij ontvangen en op het moment dat de Holocaust was begonnen en er hier berichten over binnen kwamen bij de geallieerde leiders deden zij daar helemaal NIETS tegen!

5. Europese verzetsgroepen, Oekraïense guerrilla’s, Joegoslavische en Russische partizanen bleken vaak ook geen helden te zijn daar ze niet alleen tegen de Duitsers vochten maar ook tegen elkaar en zelfs tegen hun eigen regeringen en hun eigen bevolkingen!

6. Miljoenen Europeanen hebben met de nazi’s gecollaborateerd, honderdduizenden dienden in de Waffen-SS (waaronder 25.000 Nederlanders!), tienduizenden politieagenten, ambtenaren en spoorwegpersoneel pakten honderdduizenden joden op en deporteerden hen naar de vernietigingskampen en tienduizenden niet-Duitsers hielpen de nazi’s mee om miljoenen joden, zigeuners, gehandicapten, partizanen e.v.a. dood te schieten en in massagraven te gooien!

7. De Russen maakten zich in 1945 in Oost-Europa eveneens schuldig aan plunderingen, moordpartijen en verkrachtingen en hebben dit deel van Europa meer dan 45 jaar bezet gehouden en geterroriseerd.

8. De westerse geallieerden smeten met luchtbombardementen bijna half West-Europa in puin waarbij tienduizenden Nederlanders, Belgen, Luxemburgers, Fransen, Denen en Noren, 500.000 Duitsers en 50.000 tot 100.000 Amerikaanse, Britse, Poolse en Tsjechische piloten omkwamen!

Met andere woorden of kortom: zonder de steun en de onverschilligheid van de vroegere en huidige Europese politici waren de fascisten NOOIT aan de macht gekomen en thans maken zij dezelfde fout met de radicale islam! Tegen dit soort lui, die alleen maar hun moorddadige kattenkwaad in Europa uithalen, helpt geen vriendelijkheid en lief zijn daar ze alleen de taal van het geweld begrijpen.

#3 Lutine

@2

Volgens mij begrijp je het interbellum niet goed. Ja, er waren onverschillige c.q. naieve politici. Maar die hadden het fascisme niet kunnen voorkomen. Er was in Europa (incl Rusland) een polarisatie gaande van communisme vs fascisme. Polariserende krachten hebben de neiging om elkaar te versterken. (daarnaast waren er uiteraard nog andere factoren in het spel.) Het fascisme was onontkoombaar.

En nu het huidige tijdsgewricht: ook nu is er een polariserende kracht actief (zoals we vandaag hebben gezien) : de radicale islam. Daar hoef je niet vriendelijk en lief tegen te zijn (dat doet ook niemand), maar polarisatie maakt deze kracht alleen maar sterker. Dat is de les van het interbellum. In feite is Wilders* en de zijnen het hulpje van de radicale islam…..

(* en natuurlijk alle andere Europese nationaal-populisten)

#4 Jules Vismale

@3. Ach, mensen zullen elkaar wel nooit helemaal begrijpen maar het idee dat de rechts-populist (?) Geert Wilders het hulpje van de radicale islam zou zijn is mij toch iets te ver gegrepen. Zij die namelijk werkelijk de bondgenoten zijn van de radicale islam doen me denken aan een fabel over een vlieg die een paard probeerde aan te sporen toen het dier met een volle kar met moeite een heuvel beklom. De vlieg deed dit aanvankelijk omdat hij het goed bedoelde al sloeg zijn hulp daarna om in pure bemoeizucht en op het einde, nadat het paard alsnog met de kar boven was gekomen, uit eigenbelang. Want de vlieg was zo trots op zichzelf dat hij meende dat hij het paard en zichzelf een geweldige dienst had bewezen en hij wilde daar zelfs nog voor bedankt worden ook!
Alleen wordt ongevraagde hulp, aardigheid en gastvrijheid niet altijd door anderen op prijs gesteld en zijn zij dit soort bemoeials ook liever kwijt dan rijk. En ik weet zeker dat de EU-bestuurders de moslimextremisten NIET erg dankbaar zijn met al de gepleegde bomaanslagen in Brussel omdat de eersten mij doen denken aan neo-bolsjewisten en de laatsten aan neo-fascisten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*