1. 2

  Dit is inderdaad al een paar dagen aan de gang. Wat er nu gebeurt in Noord Irak, een aangekondigde genocide, lijkt me overigens een heldere reden voor internationaal militair ingrijpen. Daar ben ik in het algemeen geen liefhebber van maar er lijkt me in dit geval niet aan te ontkomen.

  De overheid van Irak is niet aanwezig in dat gebied en sowieso volkomen ineffectief, en de Koerden kunnen het ook niet alleen.

 2. 3

  @1 – Ik heb op 6 augustus in deze waanlink al aandacht besteed aan de Jezidi’s, Jan.

  Kennelijk had je die gemist. Kan gebeuren.

  Vanaf welke datum kom jij de redactie versterken? Goede bloggers met een brede interesse, sterke algemene ontwikkeling en scherpe pen zijn altijd welkom.

 3. 4

  “Dit is inderdaad al een paar dagen aan de gang.”

  Maak daar gerust een paar eeuwen van. De Jezidi worden al eeuwen door moslims vervolgd (omdat ze vanuit moslimperspectief inderdaad duivelsaanbidders zijn, of zo is het toch in ieder geval te interpreteren). Het is eigenlijk al bijna een wonder dat er nog Jezidi zijn, temeer omdat ze ook geen bekeerlingen accepteren (zelfs “introuwen” kan niet).

 4. 8

  Gelukkig komt Putin deze bergbeklimmers redden. Of anders China. Misschien India. Allemaal landen met het hart op de juiste plek en een paraat leger, klaar om op te treden.

  Toch?

 5. 9

  ‘Two US fighter jets strike ISIS artillery in Iraq’s Kurdistan – Pentagon’
  Obola mag wel oppassen met het bombarderen van zijn ISIS proxy Pieten.

  ‘Mosul Dam is the most dangerous dam in the world.” The report further outlined a worst-case scenario, in which a sudden collapse of the dam would flood Mosul under 65 feet (20 m) of water and Baghdad, a city of 7 million, to 15 feet (5 m), with an estimated death toll of 500,000.’

  Hadhita dam is ook onder ISIS controle , die ligt op 24 uur stroomsnelheid van Baghdad, Mosul Dam meerdere dagen.

 6. 10

  @8: Misschien heb je het gemist maar Rusland was het eerste land dat militaire steun heeft geleverd aan het iraakse leger, nog voor de VS het uberhaupt overwoog.

 7. 11

  Niet alleen de extremisten van ISIS beweren dat deze Jezidi’s duivelsaanbidders zijn. Neem de welbekende Brian Fischer van American Family Association, bijvoorbeeld:

  “They go after devil worshipers and all of the sudden the entire weight of the United States government is sent in there to relieve them and to avenge them,” he said. “Those are the Yazidis.”

  http://www.rightwingwatch.org/content/bryan-fischer-agrees-isis-yazidis-are-devil-worshippers-says-thats-why-obama-defends-them

 8. 12

  Wazzen dat niet die mannen die meisjes van zestien stenigen omdat ze een vriendje van buiten de club had? Die worden nu zelf gestenigd omdat ze vriendjes van buiten een andere club zijn?

  Om de één of andere manier kan ik me niet meer zo druk maken over wat die gasten uit Raremannistan allemaal met mekaar uitvreten.

  Bel maar als ze klaar zijn. En beschaafd. kan dus wel even duren.

 9. 14

  En dat bedenken dat er wijken in Nederland zijn waar dit met binnenkamers met gejuich wordt ontvangen en dat half links Nederland graag in demonstraties meeloopt met dit soort mensen…

 10. 15

  Vergeef me mijn cynisme maar ik ben bang dat ‘we’ alleen in Jezidi’s geïnteresseerd zijn omdat ze ons een excuus verschaffen moslims te bashen. Als ze aan dat frame niet meer mee doen kunnen ze weer doodvallen. Vluchtelingen moeten natuurlijk wel in ‘ de regio’ worden opgevangen. Anders is het met ons dunne laagje solidariteit ook gedaan.

 11. 16

  @14 Je bedoelt dat jij die huiskamers zelf bedenkt? Kan je ons zo’n huikamer tonen? Denk je dat het er meer zijn dan die waarin de bombardementen van Gazaanse woonwijken, scholen en ziekenhuizen worden toegejuicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren