In VS wordt geweer ontwikkeld dat in staat is bewegende doelen te volgen

NIEUWS - De Amerikaanse start-up “Tracking Point” heeft een geweer ontwikkeld met een tracking systeem dat gebaseerd is op Linux. De software laat de schutter een doelwit vaststellen, dat daarna met laser wordt gevolgd. Ook worden invloeden als wind en temperatuur meegenomen in berekeningen van waar de kogel terecht zal komen.

Het bedrijf achter het nieuwe geweer benadrukt dat het bedoeld is voor de jacht. Het herladen duurt erg lang en het geweer is niet geschikt voor schieten op korte afstand, en is daarmee niet geschikt voor misdadigers.

Open waanlink

 1. 3

  Het tracking systeem an sich heeft niet zoveel met Linux te maken: volgens mij is de essentie gewoon dat er in het geweer (of i.i.g. in het vizier) een volwaardige computer is ingebouwd, net zoals in een moderne auto. De aansturing van de applicaties op die computer en de communicatie met de wireless adapter worden dan gedaan door Linux. Om dan te zeggen dat het hele tracking systeem “gebaseerd is op Linux” vind ik toch wat ver gaan. Als ze die computer Windows lieten draaien zou ik het ook teveel eer voor Microsoft vinden om te zeggen dat het tracking systeem gebaseerd is op Windows. Al kan ik je niet kwalijk nemen dat je die formulering gewoon van Tweakers over hebt genomen.

 2. 5

  @4: Dat is niet zo moeilijk waarom het er toe doet, als het windows zo gebaseerd zou zijn dan is het systeem veel moeilijker te kopieeren, op basis van linux is het systeem veel gemakkelijker te reverse engineren en daarmee komt het feitelijk binnen handbereik van iedereen (het gepresenteerde systeem kost 11.000 dollar) als het gereverse engineerd is kan je het bij wijze van spreken voor een paar honderd dollar in elkaar te knutselen.
  En er komt nog eens bij dat omdat het op linux gebaseerd is kan een eigenaar in principe vrij gemakkelijk zelf wijzegingen aanbrengen aan het systeem waardoor het systeem aangepast kan worden voor gebruik op een automatisch geweer.

  En dat het bij een grendel geweer lang duurt om te herladen is natuurlijk een kul argument omdat de meeste grendel geweren ook in semi-automatische uitvoering te koop zijn.

 3. 7

  @6: Nou wat dacht je van het feit dat dit systeem in staat is om de beelden door te streamen naar andere apperaten zoals een iphone, wat zou een handige jongen het beletten om de beelden door te stream naar een VR bril en dan het systeem op heup vuur aan te passen waardoor je een real life 1st person shooter krijgt.

  Dit soort ontwikkelingen moeten verboden worden, het maakt het schieten te gemakkelijk.

  Of wat dacht je er van om zo’n wapen op een affuit te monteren en met behulp van stappen motoren het wapen op afstand te bedienen (ideaal voor een aanslag dus)

 4. 9

  Laten we vooral onthouden dat mensen mensen doden, he. Vuurwapens doen dat niet. Maar het wordt mensen zo wel weer een stukje makkelijker gemaakt om mensen te doden.

 5. 10

  @9: Totdat natuurlijk iemand op het idee komt om het ding van een bewegingscensor te voorzien zo te programmeren dat het op eigen houtje op alles gaat schieten dat beweegt.

 6. 14

  Zijn ze bij dat bedrijf die scherpschutter vergeten die willekeurige voorbijgangers doodschoot. Of noem je dat geen misdadiger. Nee hoor het heeft geen nut voor misdadigers. Misschien was het ook wel een handig wapen voor die schietpartij in amsterdam geweest dan hadden de omstanders er minder last van gehad. Niet geschikt voor misdadigers, laat me niet lachen.

 7. 15

  Hier nog een Marian. Zie zelf ineens ook mogelijkheden: kon in mil.dienst, net als b.v. Oswald overigens, nog geen olifant op 10 meter raken. Je hoeft niet eens moeilijk te doen vanaf een dak of over skills te bezitten je knalt als je zou willen zonder enig probleem zo hup Rutte van z’n fiets…

  Eitje.

 8. 16

  @8: dan heb je niet goed gelezen, dit systeem geeft aan waar de kogel zal inslaan als je de trekker overhaalt, mis schieten wordt dan praktisch onmogelijk.

  En zoals mensen hier boven aangaven, kwestie van tijd totdat dat systeem aangepast wordt zodat een wapen automatisch gecorrigeerd kan worden aan de hand van die gegevens.

  Drone snipers zouden inderdaad theoretisch al kunnen bestaan echter die zijn niet comercieel verkrijgbaar, dit dus wel voor relatief weinig geld.

 9. 20

  @17: Correct, maar dit soort applicaties worden op basis van linux gemaakt, dat houd niet in dat de kijker eerst linux boot en dan pas de applicatie, nee de linux is feitelijk de applicatie (en OS) in deze.

  Lees als, de linux distro is specifiek voor deze hardware gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren