1. 6

  op geenstijl nu islamitische versie van fitna over het christelijke geloof.

  goeie film. zeker in combinatie met fitna een aanrader! :-/

 2. 7

  Een beetje nieuwsgierige (en ook een beetje onprofessionele) Duitse filmploeg geeft er nog wat zinnig commentaar bij. Achtergrond, trauma, oorlog.

  ElEl’s versie en visie is goed genoeg voor Sargasso: een stinkende rotkop.

 3. 9

  Het ouders van dat kind zijn rijk geworden van de opbrengst van de DVD’s van zijn ‘preken’ en donaties die ze ontvangen. Wat mij betreft mogen zij aangeklaagd worden voor kinderarbeid/mishandeling. Precies de zelfde reportage was trouwens vorige jaar op de Franse TV te zien.

 4. 10

  Dit is geen uitzondering, er zijn er veel meer van.. Beweegreden is soms zuiver religieus, soms gaat het om geld of iets anders

 5. 11

  @m44

  Imam is niet helemaal niks, en ook wel wat meer dan de gemiddelde rabbi of dominee

  In de wikipagina waarnaar je verwijst, staat precies het omgekeerde, dus dat een imam helemaal niks is, en minder dan een gemiddelde rabbi of dominee, die meestal wel een opleiding hebben genoten.

  “Binnen de grootste, soennitische stroming is de imam een voorganger in het gebed (de salat). Veelal wordt gedacht, dat een imam een speciaal beroep is, of dat hij een specifieke opleiding moet hebben genoten, maar het voorgaan in het gebed is traditioneel het enige criterium voor het imam-zijn.

  “Binnen de sjiitische leer bestaat er slechts één imam die de geestelijk leider is van heel de moslimgemeenschap. Het verschil met de soennitische imam is dat hij goddelijke inspiratie en autoriteit heeft voor tafsir, exegese van de Koran. De meerderheid van de sjiieten gelooft dat er 12 imams zijn geweest, en dat de huidige tijd geen imam kent, wel verwachten ze de komst van imam al Mahdi (~ de door God geleide). Alleen de isma’iliten kennen ook een imam in de huidige tijd, namelijk de Aga Khan in Frankrijk.”

  Dit doet overigens niets af aan de abjecte boodschap van het ventje, maar als je dag in dag uit niets anders hoort, dan weet je niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren