Iedere Android-app kan je WhatsApp berichten lezen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - In een proof-of-concept laat IT-consultant Bas Bosschert zien dat in principe iedere Android-app je WhatsApp berichten kan lezen. Z’n conclusie: Facebook hoefde WhatsApp niet te kopen om je chatberichten te kunnen lezen.

Open artikel

Reacties (6)

#1 qwerty

heel aardig…

#2 weerbarst

Klaag ook even bij samsung:
http://www.samsung.com/nl/support/erms1

#3 Bismarck

@0: En net zo goed alle data van zo’n beetje alle andere apps, want ongeveer elke app eist voor installatie namelijk toegang tot de SD-kaart en je telefoon/wifi verbinding. Als je principieel zou weigeren, zal je Android (of I-) phone een behoorlijk kaal telefoontje worden, waar niet veel smart meer aan is.

#4 AndreSomers

@3: Een iPhone heeft geen SD kaart, en dus ook niet dit probleem. Genoeg andere problemen natuurlijk, maar niet dit probleem. Je hebt wel gelijk dat het op een Android toestel net zo goed opgaat voor heel veel andere data, inclusief je foto’s.

WhatsApp en beveiliging is overigens wel altijd een probleem geweest. Ook in dit geval is er weer sprake van zwakke encryptie.

#5 Bismarck

@4: Ik ben niet zo bekend met apple, maar ik neem aan dat ook iphones opslagruimte hebben. Dat is weliswaar geen SD kaart, maar toch zal een app als whatsapp ook daar waarschijnlijk toestemming voor lezen/schrijven voor eisen.

#6 Joost

@5: Een SD-kaart heeft – omdat het ook in andere devices moet kunnen worden geladen – een aantal beperkingen, waaronder waarschijnlijk dat je de ruimte tussen apps niet kan afschermen. Denk dat dat te maken heeft met het file system. Waarschijnlijk zou het met wat core software-aanpassingen van Android zelf wel kunnen, overigens.

In het geval van Apple is het systeem zo dat elke app zijn eigen “sandbox” krijgt, waarbij er officieel geen mogelijkheid is om bij de data van andere apps te komen. Het lijkt me dus sterk dat bovenstaande techniek ook voor iOS te gebruiken is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*