1. 2

  En wat ook niet onbelicht mag blijven, die dingen vertelde hij op een bijeenkomst midden in Roemenië. Het mogen daar misschien etnische Hongaren zijn geweest, maar ze hebben toch (ook) de Roemeense nationaliteit. Stel je voor hoe hard de Roze Khmer zou staan te stuiteren als de Turkse premier in Nederland voor een zaal Turkse Nederlanders zijn plannen met Turkije zou ontvouwen.

 2. 3

  Het bizarste blijft wat mij betreft dat die Fidesz-partij nog altijd lid is van de Europese Volkspartij (CDA, CDU etc.) in het EuroParlement. Ze steunden Juncker al niet en deze taal lijkt me toch ook niet helemaal over een te komen met het christen-democratische principe.

  Genoeg keus toch? ECR (Tories en CU), EVDD (UKIP en M5S), en het Wilders/FN-clubje past helemaal beter bij deze “Viktator”.

 3. 5

  @2: Geen land in Europa waar etnische scheidslijnen zo sterk zijn als Roemenië. De Roemeen haat de Hongaar, die weer de Saks (Sasi) haat, die weer de zigeneunerhatende Roemeen haat.

  En trots dat ze allemaal zijn. De Roemeen meent de enige echte afstammeling te zijn van de Romeinen (Dacia), de Hongaar weet bij hoog en bij laag vol te houden dat de Hongaren óók de Friesen hebben onderworpen (Dat staat in de geschiedenisboekjes en dus is het waar), de Saks laat zich graag voorstaan op zijn voorname duitse status en Siebenburgen terwijl de zigeuner per definitie de lul is.

  Gelukkig worden ze nu opgevoed door Europa en vinden ze Turkije straks allemaal lief…

 4. 6

  In een democratie is het onmogelijk om noodzakelijke hervormingen door te voeren om de economie te hervormen of om de CO2-uitstoot te verlagen. De kiezers willen nl. zo laag mogelijke benzineprijzen en zo goedkoop mogelijk gas.
  In Egypte is het eindelijk gelukt om de brandstofsubsidies af te schaffen…. door de nieuwe dictator Sisi.

  Ik denk dat Oekraïne ook weer snel zal vervallen tot een dictatuur… het is gewoon makkelijker om schaliegas naar boven te halen en de energiemarkt te liberaliseren als je niet afhankelijk bent van kiezers en coalities en Greenpeace-activisten gewoon kunt opsluiten.

 5. 7

  @5: Is uit die geschiedenisboekjes dan ook gewist hoe de Russen in de 19e eeuw de Oostenrijkers kwamen helpen om de Hongaarse opstand neer te slaan (om dat in 1956 nog eens fijntjes over te doen) en dat de Turken daarvoor eeuwenlang Boedapest hebben bezet? Want anders zou Orban toch liever niet zich zo spiegelen aan die landen.

 6. 8

  @7

  Ik denk het wel. Wat niet welgevallig is is gewoon niet waar. Het zijn net mensen daar.

  De Turken zijn ze overigens niet vergeten hoor. En de Turken zelf weten ook nog prima wie Vlad ‘Dracul’ Tepec was.

 7. 9

  @2: De meeste Turkse Nederlanders en Turken in steden moeten Erdogan ook totaal niet. Maar de gelovige massa van het platteland blijft maar op hem stemmen. Beetje net als de super Grefos in Nederland en de Super Gelovigen binnen de Republikeinse partij in de VS zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren