Homo-acceptatie blijft zorgelijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Homo-acceptatie blijft zorgelijk

Gaat beter, maar 40% Nederlanders vindt zoenende mannen op straat aanstootgevend.

0

Reacties (7)

#1 Martijn

Goed achtergrondartikel hierover op Joop.

#2 Erik

Deze kop blijft bedenkelijk

#3 Mark

@2: eh? wat voor acceptatie heb jij in gedachten…

#4 Mark

“Inderdaad blijken allochtonen significant negatievere houdingen te hebben tegenover homoseksualiteit dan autochtonen, maar tegelijkertijd is nog steeds een meerderheid van de allochtonen voorstander van het homohuwelijk en zijn zij nergens in Europa zo homovriendelijk als in Nederland. “

– hoe zit per subgroep binnen allochtonen

Uit het onderzoek naar antihomogeweld dat ik samen met collega-sociologen Gert Hekma en Jan Willem Duyvendak deed blijkt bovendien dat Marokkaanse jongens weliswaar oververtegenwoordigd zijn als dader, maar dat autochtone jongens niet ondervertegenwoordigd zijn.

– hoe kun je “niet ondervertegenwoordigd” zijn?

#5 Erik

@3: Ik zat wat te muggeziften: Homo-emancipatie wordt doorgaans alleen zorgelijk gevonden in SGP-kringen en dergelijke.

@4: In het artikel staat er niet meer over dan je citeert, dus dit is interpretatie, maar ik zou zeggen dat met ondervertegenwoordigd het tegenovergestelde van oververtegenwoordigd wordt bedoeld. Dus niet dat er een gewenste mate van homofobie is, maar eerder dat als je autochtone jongeren vergelijkt met leeftijdsgenoten uit andere etnische groepen, homofobie niet signifikant minder vaak voorkomt.

#6 Mark

Het zijn vragen die ik me stel op basis van het artikel.

Ik zou zeggen je kijkt wat het gemiddelde is, dan of een groep van dat gemiddelde afwijkt.

Jouw interpretatie betreffende statistische significantie kan een uitleg zijn, maar dan had ik daar uitleg in het artikel over verwacht.

#7 Erik

In het onderzoek blz.50 staat een mooi tabelletje, dan blijken autochtone jongeren, net als turkse jongeren bij een net iets kleiner aandeel van de incidenten betrokken te zijn dan overeen zou komen door hun aandeel in de bevolking, maar daarbij moet je natuurlijk wel kijken naar de flinke oververtegenwoordiging bij Marokkanen, dus die cijfers over autochtonen en turken kloppen aardig met hun aandeel in de bevolking. Opvallend is dat vooral surinamers hier zwaar ondervertegenwoordigd zijn (als je me het gebruik van dat woord niet kwalijk neemt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*