1. 1

    Ik zie nauwelijks een beweging naar de Noordpool? Oke Afrika is gescheurd op de Rift Valley zoals verwacht, maar verder heeft de geoloog in kwestie vooral allerlei stroomgebieden (Amazone, Congo, Missisipi) vol laten lopen omdat ie gesmolten polen verwacht?

  2. 2

    Carlos, de noordwaartse beweging van Afrika is de laatste honderd miljoen jaar al heel klein. Ik denk overigens dat de scheuring van Oost Afrika niet plaats gaat vinden. De rift valley is vermoedelijk een failed rift. De Rode Zee is wat dat betreft verder, maar wordt mogelijk weer dichtgedrukt.

    Overigens voor de liefhebbers van de toekomst is het het al weer enkele decennia oude boek van Dougal Dixon, “Leven na de mens”. Dixon past de principes van evolutie toe en fantaseert het resultaat erbij. Hoogtepunt is het Jezusbeestje (kan over water lopen).

  3. 4

    Mijn geologie colleges volgde ik alweer 20 jaar geleden, maar ik kan mij herinneren dat alle continenten naar het Noorden bewegen en er na een x aantal honderden miljoenen jaren weer een soort Godwana ontstaat maar dan op de Noordpool. Wellicht is 100 miljoen jaar daarvoor nog te vroeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren