1. 2

  Op nu.nl:

  “De steun van Walesa is bedoeld om vakbondsleden en katholieken in de VS voor de zaak van Romney te winnen. De huidige leiders van Solidariteit distantieerden zichzelf echter van de steunbetuiging aan Romney. Volgens de bond staat Romney juist vijandig tegenover vakbonden en arbeidsrechten.”

  Lech Walesa heeft Polen mede verkocht in de jaren 90 aan het anarcho-kapitalisme, met honderdduizenden slachtoffers tot gevolg. What’s new?

 2. 4

  liever een grote sterke staat, dan uitgeleverd te worden aan de uitbuiters van het kapitalisme, zoals walesa wel heeft gedaan, dat jij dat fascisme noemt, ach, je moet wat roepen

  net zoals de werkslavendrijversgevers altijd zo leuk praten over de hardwerkende polen, als je geen rechten heb en onder een normaal loon werkt, inderdaad dan werk je relatief hard

 3. 6

  Honderdduizenden slachtoffers, dat is pas echt WTF! De Polen hebben het beter dan ze het ooit gehad hebben, en helemaal vergeleken met toen ze in hun socialistische “heilstaat” leefden. Het is helemaal niet zo vreemd dat de Polen nooit meer naar dit soort armoede en onderdrukking terug willen en daarom nu angstvallig zo rechts mogelijk houden.

 4. 7

  Worst of all were the words of Lech Walesa, who should be known in all workers’ histories as one of its all-time most treacherous traitors. On the radio he said that, if he were PM Tusk, he would have clubbed the demonstrators. “Authority is authority. If I were in the place of Tusk, I would have given the order – club them.” Walesa said that first of all he would beat the leader of Solidarity, who “is not able to make smart pacts in free Poland”, claiming that he would have beat him himself. He claimed that the actions of the union were not appropriate for the era.

  http://libcom.org/blog/what-it-has-come-symbolic-protest-met-calls-truncheon-protestors-16052012

 5. 9

  De uitspraak van “weerbarst”, toont enkel aan dat hij/ zij zich nimmer heeft verdiept in het fascisme.
  Terzijde…
  Ergens zou het mij ook niet verbazen, wanneer hij/ zij ook die loze kreet “The fascists of the future will be called anti-fascists”, zogenaamd afkomstig van Churchil, hanteert. Zogenaamd, inderdaad.
  Onderzoek heeft immers jaren geleden al uitgewezen, dat Churchill die uitspraak nimmer heeft gedaan. Vraag het Churchill institute, of anders dat Churchil museum maar. :-)

 6. 10

  Precies! En als zodanig is zijn steun voor Romney niet zo gek. Hij is al zijn hele politieke carrière ferm tegenstander geweest van abortus, IVF en de erkenning van homoseksualiteit. Het is dat Santorum geen kandidaat is, want die had ie nog liever gesteund.

 7. 11

  Newspeak Anton B. is gearriveerd.

  Ze stemmen niet rechts vanwege de angst voor armoede en onderdrukking, nee, omdat ze conservatief zijn gehersenspoeld met hun katholieke klopgeesten.

  En is trouwens alle armoede weg? Dat valt tegen. Ben er geweest, veel mooie dingen, en veel minder mooie dingen. Of dat alles aan rechts te wijten is, ik denk eerder ondanks.

 8. 13

  Walesa een leftie noemen, dat is grappig. Hij is een rechts conservatief katholiek, die tegen de communisten streed. Zijn werk met Solidarnosc was geweldig, maar daarna heeft-ie er een potje van gemaakt. Zelfs de Polen zijn niet meer dol op hem. (De vergelijking met Gorbatsjov dringt zich op.)

 9. 14

  Met dien verstande dat je Gorbatsjov eigenlijk niet kunt verwijten dat hij de zaken niet meer in de hand kon houden toen de Sovjet Unie uiteen viel (zijn functie werd gewoon letterlijk opgeheven). De man was (terecht) niet van zins om het bloedvergieten om dat te voorkomen op te laten lopen tot proporties die hem de geschiedenis in zouden laten gaan als massamoordenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren