1. 1

  Leuke animatie maar natuurlijk wel wat op af te dingen: paars=links? M.n. het economisch beleid werd meer bepaald door de VVD dan door de PvdA.

 2. 2

  @1: Ja, ik ben ook wel benieuwd naar hoe de kleur bepaald is. De regering Verhofstadt I wordt als links aangeduid, ondanks een VLD (=rechtse) premier. De cohabitation van 97-02 in Frankrijk wordt dan weer als rechts aangeduid, ondanks een parlementaire meerderheid en regering van de socialisten, vanwege een rechtse president?

 3. 3

  klopt natuurlijk niets van : we worden al decenia onderdrukt door links. Dit is weer een slinkse poging de waarheid te maskeren!!! hier trappen wij van de PVV natuurlijk niet in.Geert gaat orde op zaken stellen en afrekenene met die linkse landveraders.
  geert spreekt de absolute waarheid, hij is de verlichte, de redder van Nederland en onze cultuur.rhaaaaaaaa!!!

 4. 7

  @6: gebaseerd op de grootste coalitiepartij. Deze infograph kan dus beter! Finland zou ook blauw zijn. Hier is echter de structuur van de coalitie op de moment, in stoelen:
  rechts: 44+6=50
  links: 42+12+10=64
  midden: 10
  Enneh… inderdaad, 6 coalitiepartners.

 5. 8

  @5: “WHARRGARBL!!!” is natuurlijk voor een echte PVV-er te internationaal. echte vaderlandslievende ppv-ers raaskallen natuurlijk zoveel mogelijk in het nederlands

  :-)

 6. 9

  Afwisseling is logisch, maar toch wel erg interessant.
  Opvallend dat NL, op twee korte periodes na (Den Uyl & Kok) altijd rechts is.
  Mooie ontkrachting van dat bezopen Linksbashen.

  @Bismarck: staat er. Kleur is bepaald door kleur grootste coalitiepartij. Natuurlijk is ‘kleur’ kabinet subtiler. Gaat te ver voor dit overzicht.
  En dan zou NL nu bruin zijn (blauw+groen+oranje)…

  En oh ja, Europese land IJsland staat er niet op.

 7. 16

  ow nou gaat t weer ineens goed in Nederland?

  staan we niet meer aan de afgrond? glijden we niet meer weg in de multiculti-linkse heilstaat? worden we ineens niet meer overspoelt door tsunamis van door links ingevlogen moslim?

  Gek hoe snel een landje kan veranderen

 8. 17

  @16
  Klopt. Die dingen heb ik dan ook nooit gevonden.
  Dat de SP en PVV constant hel en verdoemenis preken kan ik ook niks aan doen.

 9. 18

  Hij klopt niet helemaal want ik zou Paars toch echt Neutraal willen noemen en niet Links of Rechts. Maar goed. Buiten dat laat het wel goed zien dat NL bijna altijd Rechts is geweest ;).

 10. 20

  @19 ben ik niet met je eens, maar het is wel wishfull thinking van een bepaalde gedoger die meer macht wil dan NL hem kan bieden. ;).

  Ik denk dat het ook wat komt omdat in deze animatie er maar twee polariserende mogelijkheden zijn. Links…. Rechts. Midden staat er niet op, Christelijk… staat er niet op. Christelijk Links of Rechts… staat er niet op.

  Dus ja dan krijg je dus wat switchen van blauw naar rood en andersom.

 11. 21

  Je kan natuurlijk ook het regeringsbeleid op een schaal van rood tot blauw uitzetten, maar daarvoor moet je echt onderzoek doen.

 12. 22

  Links, rechts… het zijn holle termen geworden.Om een betere vergelijking te kunnen maken zou je moeten spreken over

  cultureel links/rechts
  economisch links/rechts

  Na WO 2 heeft Nederland een cultureel radicaal links beleid gevoerd door de multiculti te omarmen.

  De multiculti kon omarmd worden doordat het economische beleid altijd gematigd rechts of gematigd links was. Kortom de problemen van de multicul konden worden afgekocht.

  Nederland heeft nu een omslagpunt bereikt doordat het economisch slecht gaat. De multicul kan niet meer worden afgekocht en er moet bezuinigd worden.

  We hebben in NL nu dus een economisch gematigd rechts beleid en een cultureel links beleid.

  Hoe slechter het gaat met de economie des te rechtser het beleid zal worden.

  Partijen die zowel het economische links als het het culturele links omarmen zullen daardoor steeds minder macht krijgen. Ik doel hier natuurlijk op de PVDA en SP. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de SP bij de volgende verkiezingen het pamflet gastarbeid en kapitaal weer eens afstoft en een nieuwe lading geeft om toch nog aansluiting te krijgen bij de huidige politieke tijdsgeest.

 13. 23

  Links, rechts… het zijn holle termen geworden.Om een betere vergelijking te kunnen maken zou je moeten spreken over

  cultureel links/rechts
  economisch links/rechts

  Na WO 2 heeft Nederland een cultureel radicaal links beleid gevoerd door de multiculti te omarmen. Schuldgevoelens aangaande de oorlog waren hiervan de drijfveer.

  De multiculti kon omarmd worden doordat het economische beleid altijd gematigd rechts of gematigd links was. Kortom de problemen van de multicul konden worden afgekocht.

  Nederland heeft nu een omslagpunt bereikt doordat het economisch slecht gaat. De multicul kan niet meer worden afgekocht en er moet drastisch bezuinigd worden.

  Het is een omgekeerde veredelendungstheorie van Marx, dwz om niet af te glijden naar armoede en de verzorgingsstaat nog intact te kunnen houden.

  We hebben in NL nu dus een economisch gematigd rechts beleid en een cultureel rechts beleid.

  Hoe slechter het gaat met de economie des te rechtser het beleid cultureel en economisch vlak zal worden.

  Partijen die zowel het economische links als het het culturele links omarmen zullen daardoor steeds minder macht gaan krijgen.

  Ik doel hier natuurlijk op de PVDA en SP. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de SP bij de volgende verkiezingen het pamflet gastarbeid en kapitaal uit ’83 weer eens afstoft en een nieuwe lading geeft om toch nog aansluiting te krijgen bij de huidige politieke tijdsgeest.

 14. 24

  @22: “Na WO 2 heeft Nederland een cultureel radicaal links beleid gevoerd door de multiculti te omarmen.”

  Vanaf hier ben je me volledig kwijt.

 15. 29

  Des Duivels stelt:”Nederland heeft nu een omslagpunt bereikt doordat het economisch slecht gaat.”

  Het zou natuurlijk kunnen dat de kapitalistische economie een omslagpunt bereikt heeft.

  Maar afgezien daarvan is het een feit dat steeds meer mensen aanspraak maken op schaarse goederen. Is dat een reden om naar de wapens te grijpen om te garanderen dat we daarvan meer krijgen als ons toekomt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren