Hoe je kont af te vegen? Tien TED-filmpjes die we kunnen missen als kiespijn

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Kok

‘Hoe je kont af te vegen’ komt helemaal niet voor in een van deze filmpjes. Of bedoel je de eerste, over ‘proper paper towel use’? Die gaat over het afdrogen van je handen met één papiertje, niet over het afvegen van je kont…

#2 weerbarst

shit worth spreading, my ass
zielige militair industrial complex technocrat crap

#3 Krekel

“‘Hoe je kont af te vegen’ komt helemaal niet voor in een van deze filmpjes.”

Een filmpje dat Nederlanders vertelt hoe ze hun kont dienen af te vegen zou daarnaast ook bepaald niet overbodig zijn.

Jullie zijn viespeuken!

Als je poep aan je handen of gezicht hebt, zou je dat ook alleen even afvegen met een papiertje? Lijkt me niet … je zou schrobben met water een zeep. Waarom westerlingen dat met hun kont dan niet doen verbaast me nog altijd. Zeker vóór het sporten lijkt het me fijn als mensen voortaan gewoon eerst hun reet goed schoonmaken, voordat ze met hun natte broek overal op gaan zitten en zo hun melange van doorgelekte zweet en poep verspreiden in fitnessruimtes, zwembaden, parkbankjes, hun eigen meubilair en -Mot verhoede- mijn meubilair.

Ze testen ook wel eens van hoeveel mensen het dunne filmpje stront afkomstig is dat thans onze fitnessruimtes permanent bedekt: honderden! Ja inderdaad, veeg dat maar eens schoon met je handdoek, alvorens je eigen gezicht af te drogen met diezelfde handdoek. Wie trouwens last heeft van uitslag of eczeem: gefeliciteerd, het komt waarschijnlijk doordat mensen hun reet niet goed schoonmaken na het poepen, doch in plaats daarvan slechts even aanstampen met een papiertje, godbetert!

Indische mensen gebruiken een tjebokfles, in Thailand gebruiken ze de kraan, soms met een tuinslangetje, in beschaafde kringen gebruiken ze een bidet of in elk geval vochtige toiletdoekjes … de meeste mensen in Nederland gaan echter nog altijd door met het zaaien van stront. Wie stront zaait zal stront oogsten. Ik zeg je: over een aantal jaar kijkt met hier met walging op terug, zoals we nu terugkijken naar de middeleeuwse gewoonte om gewoon in een hoek van de eetkamer te schijten.

Overigens gloort er al wel wat hoop aan de horizon: in Engeland is de campagne reeds begonnen om mensen te informeren over toilethygiëne. Nu hier nog.

‘Kunnen missen als kiespijn’ zegt-ie! Viespeuken zijn jullie. Had ik dat al gezegd?

#3.1 Prediker - Reactie op #3

Ik heb kostelijk moeten lachen om deze reactie. Geweldig! En zo waar.

#3.2 Rob - Reactie op #3

Lang leve vochtig toiletpapier! En zo’n nat doekje tegen de kringspier is ook nog eens heerlijk verkoelend.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #3
  • Vorige reactie op #3
#3.3 Bolke de Big - Reactie op #3.2

Ze zijn alleen wel slecht voor het milieu en het rioolzuiveringsysteem omdat die rot doekjes alles verstoppen.

#3.4 Rob - Reactie op #3.3

Welkom in de 21ste eeuw met biologisch afbreekbare doekjes.

#3.5 Bolke de big - Reactie op #3.4

Biologisch afbreek is niet hetzelfde als snel afbreekbaar zoals normaal WC-papier, die doekjes zijn veel beter bestand tegen vocht dus het duurt veel langer, ergo ze blijven de bende verstoppen.

#3.6 Rob - Reactie op #3.4

Je hebt volkomen gelijk.

#3.7 Harm - Reactie op #3.2

Gewoon de volgende keer ietsje kalmer aan doen.

#3.8 Jan - Reactie op #3

Zo… Uitgelachen… :)

Gelukkig was ik m’n reet na het schijten met water en zeep om bovenstaande redenen.

#4 edge

Tja, in Azie en het midden oosten doen ze het met hun handen, maar let ook eens op de omstandigheden van hun toiletten, dat is echt niet hygienischer dan hier. Een pot water waar je je vingers in moet natmaken, iedereen die daar z’n vingers insteekt, niks om je kont mee droog te maken, geen goede wasbakken om je handen in te wassen. En met zo’n spuit kan ook vanalles de rondte in vliegen.. Gewoon goed alles schoonvegen en je handen en wassen en niks aan de hand toch?

#5 DrBanner

met droog papier wat vegen is wel veel beter voor je weerstand.

#6 kevin

Ben het met alles eens, behalve die over gamers. Ze heeft wel degelijk een punt dat gamen door veel gamers serieus wordt genomen en dat er ‘echte problemen in spelvorm verpakt kunnen worden. Zo heb ik nog ergens een paper rondslingeren over dat een zeker optimaliseringsprobleem bij het maken van chips, om te zetten is naar een uitdagende puzzel, die volgens de auteurs van dat paper door veel proefpersonen met plezier werd opgelost. Daar worden we allemaal blijer van.

Ik moet ook denken aan het spel EVE Online, dat ik wel vaker een ‘scifi spreadsheet’ heb horen noemen. De economie daar zit zo ingewikkeld in elkaar dat er extreem veel gerekend en geoptimaliseerd moet worden, er worden contracten gesloten en er ontstaan relaties van werkgevers en werknemers alsof de fictieve corporaties in EVE in het echte leven zouden bestaan… Het mooie aan dit is dat mensen er op een vreemde manier plezier aan beleven om gewoon echt te werken. In EVE wordt onmiskenbaar hard gewerkt en het is niet altijd even leuk, maar op de een of andere manier is het wel een stuk leuker dan echt werk. Daar moeten we toch iets van kunnen leren, of niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*