Hitlergroet mag, vrouwenkruis niet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Hitlergroet mag, vrouwenkruis niet

HEMA hanteert vreemde criteria voor foto-taarten

0

Reacties (1)

#1 Jules Vismale

Omdat het mij niet lukt om de waanlink over de bovengenoemde titel te openen (bij de HEMA zullen ze vast geen afbeeldingen van vrouwenkruisen of personen die de Hitlergroet brengen vertonen) zal ik maar een andere mening over Hitler geven daar ik op de overige sites over hem moeilijker kan reageren.
Ik ben altijd erg gefacineerd geweest door het Duitse verzet tegen Hitler en dan speciaal de aanslag die Claus von Stauffenberg op 20 juli 1944 op hem pleegde. Niettemin kan ik lang niet alle Duitsers en Europeanen (de geallieerden inbegrepen) zien als helden daar sommigen onder hen zelf streden tegen elkaar, tegen hun eigen regering of zich evengoed schuldig maakten aan oorlogsmisdaden. Het Duitse verzet werd ook niet gesteund van buitenaf waardoor Hitler zoveel ellende kon aanrichten.
Dat een nazi-rechter als Freisler gezien wordt als een sinister peroon die duizenden Duitsers voor het Volksgerichtshof ter dood veroordeelde is natuurlijk terecht. Toch was Freisler niet het pronotype van een verderfelijke rechter daar 150 jaar voor hem de officier van Justitie Fouquier-Tinville onder Robespierre tijdens de Franse Revolutie evenveel Fransen die tegen de revolutie waren ter dood veroordeelde in duivelse schijnprocessen.
Of het trouwens een goed idee is om op een taart van de HEMA een afbeelding van Stauffenberg te plaatsen mag hier ieder voor zich beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*