Hilversumse zorginstelling exploiteert jongeren met gedragsproblemen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Trouw:

Zelfs de zwaarste wapens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg kunnen niet voorkomen dat een groep jongvolwassen met gedragsproblemen in een vies, onveilig gebouw blijft wonen. Dat bleek woensdag uit een bericht van de inspectie over Ascensio Zorg in Hilversum.

De instelling die zorg met verblijf biedt aan jongeren met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen, was eind vorig jaar door de inspectie te verstaan gegeven dat het de zorg aan een andere aanbieder moest overdragen. […]

Even leek het erop dat Ascensio er met een truc onderuit zou komen. De zorg werd overgedaan aan Infinitus, een bv van dezelfde eigenaar. Maar daar trapte de inspectie niet in. Beide bv’s worden als dezelfde onderneming gezien.

Toch lijken de jongeren nog niet verlost van hun verblijf tussen de loshangende verlichting, kapotte deuren en smerige wc’s. Een fors deel van de bewoners heeft gezegd geen zorg meer te willen. Daarmee is hun onderkomen geen zaak meer van de inspectie. Zij komt alleen in actie als er iets mis is met de zorgverlening.

Maar uiteraard blijven de bewoners wel gewoon huur betalen.

En dus:

Van een situatie met lastige jongeren die begeleid werden, zitten ze nu met een situatie met lastige jongeren zonder begeleiding.

h/t Emile M

Open artikel

Reacties (5)

#1 tigger

Bedenk je eens in hoeveel je kunt besparen als je alle kwetsbare mensen voortaan kunt huisvesten in vieze onveilige gebouwen! Dit is natuurlijk de natte droom van elke VVD-er, privatisering FTW !!!

#2 Stoerecurry

Die jongeren gaan van kansarm naar kansloos. Zonde zo zie je maar weer dat onze verzorgingsstaat aan het afbrokkelen is en de zwakkeren in onze samenleving hier de dupe van wordt.

#3 Niet JeZus

De eigenaar/eigenaren van die BV’s wens ik een vreselijke ziekte toe.

#4 Sjap

@3: En ik zie zo’n dikke patser met een gouden rolex op feestjes nog trots verkondigen dat ie jongeren helpt.

#5 Anoniem

Deze foto is niet gemaakt in het gebouw in dit artikel.
Denk niet dat ik een aidsartikel dat zo begint nog verder ga lezen.. tendentieuze foto die er niets mee te maken heeft met een disclaimertje er bij :(

De rest zal dan ook wel onzin zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*