Hillen mocht helemaal geen tanks verkopen aan Indonesië

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 weerbarst

duitsland levert er ook 800 (nieuwe) aan saudi arabie, trainings programmas lopen al, gefabriceerd in spanje

#2 joost

Hillen heeft gewacht met het naar buiten brengen van het nieuwtje tot er weer een besluit rond de JSF moest worden genomen. Meteen nadat het het afketsen van de tank deal naar buiten was gebracht ging de VVD (de niet liberale lobbyclub voor defensie en grote ondernemingen) vol op het orgel tegen de PvDA in de hoop dat ze in het JSF dossier door de knieën zou gaan.

#3 Bolke de big

Duitsland gaat die tanks echt wel leveren hoor, desnoods via een omweg.

#4 Sjoerd

@big: dat is nog verre van zeker hoor, zie
http://wapenfeiten.org/2012/07/11/ook-in-duitsland-sterke-weerstand-tegen-verkoop-tanks-aan-indonesie/

En als de beslissing van NL kan worden gezien als een denial, moet NL een denial notification aan de EU doorgeven, en mag Duitsland ze ook niet verkopen.

#4.1 Bolke de Big - Reactie op #4

Duitsland mocht ook geen wapens verkopen aan kroatie in de jaren 90 ten tijde van de balkan oorlogen, deed het daar in tegen wel gewoon.

#4.2 Spam - Reactie op #4.1

Daar in tegen?

#4.3 Sjoerd - Reactie op #4.1

Dus? Wat is je punt? dat het goed is? Daarom zijn er ook Europese afspraken gemaakt en is er het Europees Gemeenschappelijk Standpunt over wapenexport waarin 8 criteria zijn opgenomen die in een risk assessment moeten worden toegepast. Per 2008 is dat juridisch bindend

#5 cor mol

“Deutschland wiederum ist drittgrößter Waffenexporteur der Welt, knapp hunderttausend Menschen arbeiten in dieser Branche. Dem Stockholmer Friedensforschungsinstitut Sipri zufolge hat die Bundesrepublik mit elf Prozent am konventionellen Waffenhandel so viele Rüstungsgüter exportiert wie Frankreich und Großbritannien zusammen, obwohl die beiden Länder als weit weniger restriktiv gelten als Deutschland.”
http://tinyurl.com/br643yd

#5.1 NietJeZus - Reactie op #5

ctrl-c ctrl-v

“Verständlich daß sich Widerstand regt. Anders als ein gewisser Nahost-Staat bei dem man selbst mit der Lieferung atomwaffentragfähiger U-Boote aus staatsräson-Gründen keine Probleme hat besteht ja die Gefahr daß die Inder für die gelieferten Waffen am Ende auch noch bezahlen, wir am Ende also einen echten Vorteil hätten. Das geht natürlich gar nicht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*